Λευκαρίτης: «Γίνεται σωστή δουλειά στην Ελλάδα»
Ο αντιπρόεδρος της UEFA παραχώρησε δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Novasportfm, όπυ δήλωσε αρχικά: «Σε κάθε χώρα υπάρχουν οι νόμοι της πολιτείας που ερμηνεύονται από τα δικαστικά όργανα. Η FIFA και η UEFA, ενώ σέβονται τη δικαιοσύνη και τα νομικά καθεστώτα, επιμένουν στην εφαρμογή της αθλητικής δικαιοσύνης γιατί μόνο έτσι μπορούν να λύνονται τα προβλήματα».
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει μετά τη δικαίωση της Σιόν στα πολιτικά δικαστήρια, στη διαμάχη που είχε με την UEFA, σχολιάζοντας: «Το θέμα είναι σοβαρό και μπαίνουν διάφορες σκέψεις και προβληματισμοί, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως επειδή εδρεύει στην Ελβετία η UEFA και η FIFA, δεν θα έβγαιναν αυτές οι αποφάσεις.
Είναι επικίνδυνη υπόθεση για το ποδόσφαιρο και θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πειστεί η ελβετικη δικαιοσύνη ότι καλό θα ήταν τέτοιες υποθέσεις να λύνονται μέσω των αθλητικών σωμάτων. Η UEFA ξέρει πως υπάρχει κάποιο ειδικό καθεστώς. Η αθλητική δικαιοσύνη πρέπει να γίνεται διαφορετικά αποδεκτή από την πολιτική δικαιοσύνη».
Ο Mάριος Λευκαρίτης πρόσθεσε ότι έχει παρθεί απόφαση για το συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες: «Έχουν παρθεί κάποιες αποφάσεις αλλά τώρα δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω γιατί πρέπει να ενημερωθούν ορισμένα μέλη γιατί ταξίδευαν με τις Εθνικές τους ομάδες. Η απόφαση ήταν ομόφωνη αλλά δεν μπορώ να πω».
Tέλος, αναφερόμενος στο ελληνικό πρωτάθλημα, τόνισε: «Κάθε άνθρωπος που αγαπά το ποδόσφαιρο, χαίρεται όταν βλέπει ότι η δικαιοσύνη κάνει σωστά πράγματα. Γίνεται μια σωστή δουλειά.
Είναι πολύς καιρός που έγινε καλή και μελετημένη δουλεία από την εισαγγελέα κ. Παπανδρέου και φέρνει αποτελέσματα. Αυτό μόνο ικανοποίηση μπορεί να φέρει. Όλοι θέλουμε κάθαρση. Το μεγαλύτερο καρκίνωμα του ποδοσφαίρου είναι τα στημένα λόγω στοιχημάτων».
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
