Πλησιάζει τη... Βραζιλία η Εθνική!

Πλησιάζει τη... Βραζιλία η Εθνική!

Gazzetta team
Πλησιάζει τη... Βραζιλία η Εθνική!

bet365

H νίκη στη Γεωργία, πέρα από την πρόκριση, θα ανεβάσει την Ελλάδα στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης, μία μόλις... ανάσα από Αργεντινή και Βραζιλία. Το gazzetta.gr αναλύει.

Μετά το θριαμβευτικό αποτέλεσμα κόντρα στην Κροατία που φέρνει την Εθνική μας αγκαλιά με την πρόκριση στα τελικά του Euro 2012, η Ελλάδα φλερτάρει και πάλι με την κορυφαία δεκάδα των ποδοσφαιρικών δυνάμεων του κόσμου, βάσει της κατάταξης της FIFA, αν καταφέρει να δραπετεύσει με νίκη από την Τιφλίδα κόντρα στη Γεωργία.

Μια ανάσα από Αργεντινή

Τη δεδομένη χρονική στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στην 11η θέση του κόσμου με ακριβώς 1.000 βαθμούς και αναμένεται να ξεπεράσει την Κροατία, η οποία είναι για τον μήνα Σεπτέμβριο στην 9η θέση. Μάλιστα, ένα μόλις σκαλοπάτι πάνω από την Ελλάδα είναι η Αργεντινή του μεγάλου Λιονέλ Μέσι, η οποία πλέον θα βρεθεί μερικές μόλις δεκάδες πόντους πάνω από τη χώρα μας, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στο να την ξεπεράσει για πρώτη φορά στα χρονικά!

«Κλείνει» την ψαλίδα με τη Βραζιλία!

Περίπου ανάλογα είναι τα πράγματα και με τη Βραζιλία, η οποία έχει κατρακυλήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην 7η θέση και δεν αποκλείεται αν συνεχίσει τις... γκέλες να βρεθεί ακόμα χαμηλότερα, με τις διαφορές στους πόντους της κατάταξης από την Εθνική μας ομάδα να βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Μάλιστα, αν η ομάδα του Σάντος περάσει με νίκη από την Τιφλίδα και το σερί συνεχιστεί και στα επόμενα φιλικά, τότε δεν αποκλείεται η Ελλάδα να ξεπεράσει Αργεντινή ή Βραζιλία τον Δεκέμβριο!

Μπροστά από Ρωσία και Γαλλία

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά δεδομένα, η Ελλάδα προσπερνώντας την Κροατία και διατηρώντας τη διαφορά της από τη Γαλλία και τη Ρωσία (με νίκη επί της Γεωργίας φτάνει άλλωστε τους 1.044 βαθμούς) θα βρίσκεται στην 7η θέση της Γηραιάς Ηπείρου όντας πίσω μόνο από τις υπερδυνάμεις: Ισπανία, Ολλανδία, Αγγλία, Γερμανία, Πορτογαλία και Ιταλία.

 

Τελευταία Νέα