«Όνειρο ο Ολυμπιακός»
Ο Βέλγος τεχνικός παρακολούθησε για δύο μέρες τον τρόπο λειτουργίας των «ερυθρολεύκων» στο πλαίσιο του προγράμματος για να εξασφαλίσει δίπλωμα προπονητή και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους πρωταθλητές Ελλάδας.
«Σαν μέρος του προγράμματος για την απόκτηση του επαγγελματικού διπλώματος, οφείλεις να επισκεφτείς κάποιες ομάδες που αγωνίζονται στο Champions League. Εγώ επέλεξα τον Ολυμπιακό. Οι διαφορές με τη Λιρς είναι μεγάλες, ιδιαίτερα σε επίπεδο οργάνωσης και υποδομών. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ μεγάλο μπάτζετ», τόνισε στον Τύπο της χώρας του.
Για να προσθέσει: Λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων υπήρχαν μόλις 15 παίκτες στην προπόνηση, αλλά είχαν από πάνω τους εννέα άτομα. Τρεις γυμναστές, τέσσερις βοηθούς, έναν άτομο για τον εξοπλισμό και τον προπονητή, Ερνέστο Βαλβέρδε. Είναι πολύ φιλικός και είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω μαζί του ιδέες για το ποδόσφαιρο».
Τέλος συμπλήρωσε: «Ακόμη κι εκτός γηπέδου οι διαφορές είναι μεγάλες. Υπάρχει μόνιμος μάγειρας στις εγκαταστάσεις, ο καθένας έχει το δικό του δωμάτιο και εκεί αποσύρεται η ομάδα πριν από τους αγώνες. Επιπλέον υπάρχει πισίνα, γυμναστήριο, τα πάντα! Ένας ποδοσφαιριστής απλώς σκέφτεται τα αγωνιστικά του καθήκοντα. Όλα είναι επαγγελματικά οργανωμένα. Είναι όνειρο να εργάζεσαι σαν προπονητής σε έναν τέτοιο σύλλογο. Βρέθηκα σε έναν τελείως διαφορετικό κόσμο του ποδοσφαίρου».
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
