Πως περνάμε και ως... δεύτεροι!
Πέραν από τους πρώτους από κάθε όμιλο, την απευθείας πρόκριση για την τελική φάση του Euro 2012 παίρνει και η καλύτερη δεύτερη ομάδα από όλους τους ομιλους γλιτώνοντας με αυτό τον τρόπο την ψυχοφθόρα διαδικασία των μπαράζ.
Η Εθνική μας ομάδα πλέον βρίσκεται ένα βήμα από την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου της καθώς θέλει τη νίκη με την Κροατία για να το πετύχει, αλλά ακόμα και αν μείνει στην ισοπαλία διατηρεί σημαντικές πιθανότητες να είναι εκείνη η ομάδα που θα πάρει την απευθείας πρόκριση ως καλύτερη δεύτερη της προκριματικής ζώνης.
Η Ελλάδα και οι... μνηστήρες
Εκτός από την Εθνική μας ομάδα, την εν λόγω θέση διεκδικούν οι: Βοσνία, Μαυροβούνιο, Σουηδία και Δανία (καθώς και όποια άλλη ομάδα εκ των Νορβηγία και Πορτογαλία βγει δεύτερη στον όμιλό της Δανίας αντί για τους «κόκκινους»).
Τη δεδομένη χρονική στιγμή, το πρώτο φαβορί για την κατάληψη της θέσης αυτής προέρχεται από τον όμιλο της Δανίας, με την Ελλάδα όμως να είναι η αμέσως επόμενη. Επίσης, πρέπει να τονίσουμε ότι στη συνολική βαθμολογία του ομίλου που δομείται από όλους τους δεύτερους δεν μετράνε οι βαθμοί με την τελευταία ομάδα στα γκρουπ των έξι ομάδων (δηλαδή δεν μετράνε για τη χώρα μας οι δύο νίκες με τη Μάλτα).
Εκτός... θαύματος «καθαρίζουμε» Βοσνία
Πιο συγκεκριμένα τώρα, ξεκινώντας από την Εθνική μας, οι ελπίδες της συγκεντρώνονται στο σενάριο των 16 βαθμών που σημαίνει ισοπαλία με Κροατία και νίκη στην Τιφλίδα επί της Γεωργίας. Αρχικά, η Βοσνία για να μας προσπεράσει θα πρέπει να νικήσει στην τελευταία αγωνιστική μέσα στη Γαλλία αλλά και πάλι πιθανότατα θα έχουμε στην ισοβαθμία καλύτερο συντελεστή γκολ οπότε δεν μας απειλεί ιδιαίτερα.
Λογικά περνάμε Μαυροβούνιο, οριακά με Σουηδία
Επιπλέον, όσον αφορά το Μαυροβούνιο θα πρέπει για να κρατήσουμε την θέση μας να μην μαζέψει περισσότερους από 4 βαθμούς κόντρα σε Αγγλία (εντός) και Ελβετία (εκτός) πράγμα που μοιάζει επίσης ως το πιθανότερο σενάριο. Τέλος, πριν περάσουμε στον... πολύπλοκο όμιλο της Δανίας, η Σουηδία, θα πρέπει να πάρει μέχρι τρεις βαθμούς σε παιχνίδια με την Φινλανδία (εκτός) και την Ολλανδία (εντός), αλλιώς αν πάρει τέσσερις βαθμούς μας ισοφαρίζει στους 16 και θα πρέπει να νικήσουμε με περισσότερα από τρία γκολ διαφορά μέσα στην Γεωργία.
Πιο περίπλοκα με Δανία, περιμένουμε και δώρο από Κύπρο
Στον όμιλο της Δανίας τώρα, όπου στους 13 βαθμούς ισοβαθμούν μαζί με Πορτογαλία και Νορβηγία περιμένουμε αρχικά ένα... δωράκι από τους Κύπριους. Ο εν λόγω όμιλος έχει μόλις πέντε ομάδες οπότε η δεύτερη δεν θα πρέπει να υπερβεί τους 16 βαθμούς που θα έχει η Ελλάδα στο σενάριό της. Για να συμβεί αυτό η Δανία θα πρέπει να πάρει το πολύ τρεις βαθμούς με Κύπρο (εκτός) και Πορτογαλία (εντός) για να παιχτεί στις διαφορές των γκολ οι οποίες είναι οριακές αυτή τη στιγμή. Πάντως Δανία και Πορτογαλία παίζουν μεταξύ τους την τελευταία αγωνιστική και όποιος ηττηθεί χάνει την πρωτιά οπότε αυτόματα πέφτει και πίσω από την Ελλάδα!
Το σενάριο μοιάζει... σατανικό, αλλά παρότι οι παράμετροι είναι πολλές δεν φαντάζει καθόλου ακατόρθωτο! Αλλά ξαναλέμε ότι το ζητούμενο για την Εθνική μας ομάδα απόψε είναι η νίκη. Αν δεν έρθει, είναι προφανές πως έστω η ισοπαλία μπορεί να μας βάλει σε ένα παιχνίδι πρόκρισης μέσω της διαφοράς των γκολ που θα κριθεί το βράδυ της 11ης Οκτωβρίου!
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
