Με παπί δανεικό...

Miltos+
Με παπί δανεικό...

bet365

Σε λίγες ώρες, η Εθνική ομάδα, η Πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004, παίζει για την 3η συνεχόμενη πρόκριση στα τελικά ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Την ίδια στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο συμβαίνουν τέρατα και ...χημεία!

Κάποιοι λένε πως οι Εθνικές είναι ο «καθρέφτης» του ποδοσφαίρου κάθε χώρας. Ευτυχώς, η δική μας δεν είναι, γιατί θα είχαμε στραβώσει όλο τον κόσμο και θα είχαμε στραβωθεί κι οι ίδιοι. Εντάξει, δεν είναι η Εθνική η ...Μπαρτσελόνα των προκριματικών του Γιούρο, ωστόσο είναι μια ομάδα που το παλεύει, που είναι συνεπής, σοβαρή, μια ομάδα που κυνηγάει στόχους και τους πετυχαίνει. Κι αν είναι ο καθρέφτης του ποδοσφαίρου μας, μάλλον είναι παραμορφωτικός και δείχνει άλλα από όσα γίνονται εντός συνόρων.

Τι γίνεται εν Ελλάδι;

Τα Σαββατοκύριακα διεξάγεται η αγωνιστική της εβδομάδας με 13 ομάδες που παίζουν κι άλλες τρεις που έχουν ρεπό, ενώ μεσοβδόμαδα ακολουθεί ο υποβιβασμός της εβδομάδας, ο νέος θεσμός που γνωρίζει μεγάλες πιένες στις μέρες μας.

Έχουμε πρωταθλήματα και δεν έχουμε ομάδες! Δεν ξέρουμε ποιες ομάδες παίζουν σε ποια πρωταθλήματα. Το πρωί μια ομάδα διεκδικεί την άνοδο στη Σούπερ Λίμπα (μετά την έναρξή της) και το απόγευμα φουντάρει δυο Κατηγορίες και πάει στη Φούτμπολ Λίμπα Του, που κανείς δεν ξέρει πότε και αν θα αρχίσει. Μετά, της ομάδας - ασανσέρ της τραβάνε και μια εξυγίανση και πάει στο Περιφερειακό, στο τοπικό ή, απλώς, εν τόπω χλοερώ αν έχει γήπεδο με χορτάρι.

Παράλληλα, μεγαλοπαράγοντας που παλιότερα έκρινε πρωταθλήματα με τις διαιτησίες του, βλέπει την ομάδα του να υποβιβάζεται και τρώει κι ο ίδιος κατραπακιά για δωροδοκία(!), ενώ ο επικεφαλής ...εξυγιαντής των ημερών μας τρώει κι αυτός μια εξυγίανση με τη σειρά του, ρίχνουν την ομάδα του μια Κατηγορία και τον πετάνε κι αυτόν έξω από το ποδόσφαιρο σαν την τρίχα απ΄ το ζυμάρι, ενώ ο ίδιος απειλεί τους δικαστές πως θα τους πάρει τα σπίτια.

Εκτός από υποβιβασμούς και παράγοντες - «νονούς», έχουμε και ομάδες με παράγοντες που αν πάνε νονοί σε βάφτιση, θα κρατήσουν τον παπά όρθιο δέκα ώρες για να αποφασίσουν αν θα βγάλουν το παιδί Μανόλη ή Νίκο. Και τελικά θα το βγάλουν Νίκο, επειδή τους εμπνέει το περιβάλλον της εκκλησίας!

Τρομερά πράγματα έγιναν στην ΑΕΚ. Στο 92΄ του αγώνα με τον Πανιώνιο έδιωχναν τον Αποτυ-Χιμένεθ και μια κεφαλιά αργότερα τον βαστάγανε τον Χιμένεθ. Την άλλη μέρα του δίνανε ψήφο εμπιστοσύνης, τάχα επειδή τον θέλανε οι παίκτες (που δεν τον θέλανε και όλοι...). Αλλά, στην πραγματικότητα, τον βαστάγανε επειδή δεν είχαν λεφτά να τον διώξουν. Είναι σαν να έχεις σουβλατζίδικο, να έχεις πάρει ένα καινούργιο παπάκι τσίλικο με δόσεις για να πηγαίνεις τα πιτόγυρα ντελίβερι, να το στουκάρει ο ντελιβεράς, να το κάνει λιώμα και να μην παίρνεις άλλο παπάκι, έστω μεταχειρισμένο, μέχρι να ξεπληρώσεις τις δόσεις.

Γίνονται αυτά τα πράγματα; Θα το κλείσεις το μαγαζί άμα δεν πηγαίνεις τα πιτόγυρα στα σπίτια του κοσμάκη.

Οπότε, τι κάνεις αν είσαι σοβαρός επαγγελματίας και θέλεις να «τρέξει» η επιχείρηση; Διακανονισμό για τις δόσεις και με ό,τι περισσέψει παίρνεις ένα παπί μεταχειρισμένο, να κάνεις τη δουλειά σου και να μην πεινάσει η γειτονιά. Ε, στην ΑΕΚ επειδή χρωστάγανε στον Μανόλο, σκέφτονταν μια βδομάδα να πηγαίνουν τα σουβλάκια με τα πόδια.

Ίσως και γι΄ αυτό παράγγειλαν πίτσες όταν τους έκοψε η λόρδα στις 10ωρες -και βάλε- διαπραγματεύσεις για τη λύση του συμβολαίου του Μανόλο...

Τέλος πάντων, τελικά πήραν παπί δανεικό (τι θυμήθηκα τώρα; ακούστε ...επικό τραγούδι στο βίντεο που ακολουθεί για να κλάψετε από συγκίνηση -με τα χάλια που ακούγαμε- οι παλιότεροι ή από τα γέλια -με τα χάλια που ακούγαμε- οι νεότεροι), το σταύρωσαν, του κάνανε αγιασμό, είπαν «καλοτάξιδο» κι άμα πληρώσει κανείς τις δόσεις, φέξε μου και γλίστρησα. Όσο για τον Αποτυ-Χιμένεθ; Φεύγοντας δήλωσε για πάντα ΑΕΚτζής, όπως ήταν από μικρό παιδί, όταν παίζοντας μπάλα στις αλάνες του Αραχάλ της Σεβίλης, φόραγε την κίτρινη φανέλα με τον δικέφαλο στο στήθος, που στην πλάτη έγραφε «4 Ραβούσης»!

Ενόσω σε μία από τις -λεγόμενες- μεγάλες ομάδες συμβαίνουν αυτά, σε μια άλλη κάνουν κάστινγκ σε υποψήφιους προεδραίους με κελεμπίες και σε μια τρίτη ένας παίκτης χειρουργείται μοναχός και απολογείται λέγοντας «έκανα αναπάντητη στον Μέρμηγκα γιατί μου είχαν τελειώσει οι μονάδες, αλλά δεν με πήρε πίσω και τον έκανα ντιλίτ από τους φίλους μου στο φέσιμπουκ».

Και μετά απ΄ όλα αυτά, αν στο ματς με την Κροατία η Εθνική κάνει καμιά γκέλα, θα μας φταίνε ο δον-Φερνάντο και οι παίκτες.

Αμ δε... Ο καθρέφτης μας θα φταίει!

Μέχρι να αποκτήσουμε σοβαρό ποδόσφαιρο, εγώ, ο Μίλτος, να ΄μαι καλά...

 

Τελευταία Νέα