«Δένει» Σλούκα στο λιμάνι

«Δένει» Σλούκα στο λιμάνι

Gazzetta team
«Δένει» Σλούκα στο λιμάνι
Παίκτης του Ολυμπιακού μέχρι το καλοκαίρι του 2014 θα είναι ο Κώστας Σλούκας σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» του πρότειναν τριετή επέκταση συμβολαίου.

Ο 21χρονος πλέι μέικερ θα είναι αρκετά χρόνια ακόμα κάτοικος Πειραιά, όντας έτοιμος να υπογράψει το νέο συμβόλαιο που του πρότεινε ο Ολυμπιακός. Αυτό που είναι σε ισχύ λήγει το προσεχές καλοκαίρι και έτσι με την τριετή επέκταση που επίκειται να επισημοποιηθεί άμεσα, ο Ολυμπιακός θα «δέσει» ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ μέχρι το καλοκαίρι του 2014.

Μετά το τετραετές συμβόλαιο στον Βαγγέλη Μάντζαρη, αυτή είναι μια ακόμα κίνηση των αδελφών Αγγελόπουλων με προοπτική, καθώς δύο από τις μεγαλύτερες ελπίδες του «αύριο» έχουν συμφωνήσει για πολυετή συμβόλαια. Σε αντίθεση δηλαδή με τους περισσότερους άλλους παίκτες των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι έχουν οψιόν ανανέωσης κάθε χρόνο στο συμβόλαιό τους.

Αυτή τη στιγμή μάλιστα, ο Κώστας Σλούκας μόνο δικαιωμένος μπορεί να νιώθει έπειτα από μια τριετία κατά την οποία η σχέση του με τον Ολυμπιακό είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα.

Οι εμφανίσεις του στο Ευρωμπάσκετ Εφήβων το καλοκαίρι του 2008 στον Πύργο είχαν εντυπωσιάσει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, οι οποίοι έσπευσαν αμέσως μετά τη λήξη του να υπογράψουν τον «επόμενο πλέι μέικερ της Εθνικής», όπως έλεγαν τότε οι προπονητές και συμπαίκτες του.

Ο Κώστας Σλούκας άφησε έτσι το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και τον Μαντουλίδη, για να κάνει το τεράστιο βήμα στην καριέρα του υπογράφοντας στον Ολυμπιακό για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Οι αρχικές ενστάσεις του για τον χρόνο συμμετοχής και τις ευκαιρίες που θα είχε στο λιμάνι κάμφθηκαν και έτσι εντάχθηκε άμεσα στις προπονήσεις των «ερυθρολεύκων».

Στις μικρές εθνικές ομάδες συνέχιζε να εντυπωσιάζει, αλλά στον Ολυμπιακό δεν είχε το χρόνο συμμετοχής που θα του επέτρεπε να εξελιχθεί γρήγορα και έτσι σε συνεννόηση με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, αποφασίστηκε να δοθεί πέρυσι δανεικός στον Άρη αναλαμβάνοντας το ρόλο του βασικού πλέι μέικερ των «κιτρίνων». Οι εμφανίσεις του ήταν τόσο καλές, ώστε όχι μόνο κλήθηκε από τον Ηλία Ζούρο στην Εθνική ομάδα, αλλά αποτέλεσε και μέλος της τελικής δωδεκάδας.

Η θέση του ωστόσο, στον Ολυμπιακό δεν φαινόταν σίγουρη και για αυτό ο Άρης εποφθαλμιώντας, έκανε αρκετές κρούσεις στους Πειραιώτες για να τον αποκτήσει και πάλι με μορφή δανεισμού. Οι απαντήσεις ήταν αρνητικές και φυσικά, υπήρχε λόγος σοβαρός…

Οι «ερυθρόλευκοι» κατέθεσαν στα μέσα καλοκαιριού στον Σλούκα πρόταση για μείωση αποδοχών, αλλά δεν έγινε αποδεκτή. Θέλοντας όμως να μη χάσουν μέσα από τα χέρια τους τον παίκτη, επανήλθαν καταθέτοντάς του νέα βελτιωμένη οικονομικά πρόταση για κλειστό τριετές συμβόλαιο…

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα