Μία νίκη δρόμος για Μιλγουόκι και Φίλις…
ΑΡΙΖΟΝΑ ΝΤΑΪΑΜΟΝΤΣ - ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΡΟΥΕΡΣ
Η Αριζόνα με τη σημαντική συνεισφορά του Γκόλντσμιντ στο χθεσινό παιχνίδι κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στο Μιλγουόκι, να μειώσει τη σειρά στο 2-1 και να ελπίζει στην πρόκριση στην επόμενη φάση. Στα δύο πρώτα παιχνίδια μέσα στο Μιλγούοκι το επιμέρους σκορ ήταν 13-5 υπέρ των Μπρούερς, αλλά στο τρίτο παιχνίδι χθες η Αριζόνα σκόραρε 8 runs, δέχθηκε μόνο ένα και πήρε εύκολη νίκη. Ο Γκόλντσμιντ όπως είπαμε έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη νίκη και έγραψε και Ιστορία αφού σκόραρε γκραντ σλαμ, κάτι που έχουν καταφέρει σε πλέι οφ για την Αριζόνα μόνοι ο Φίνλεϊ (1999) και Μπατίστα (2001). Πάντως οι πιθανότητες για πρόκριση ακόμα δεν είναι σε καμία περίπτωση υπέρ της αλλά ούτε και η παράδοση, η οποία θέλει 19 ομάδες στα πλέι οφ που προηγήθηκαν σε μια σειρά με 2-0 να παίρνουν τελικά την πρόκριση εύκολα ή δύσκολα.
Το Μιλγουόκι θέλει να καθαρίσει την πρόκριση στο σημερινό παιχνίδι για να μην αγχωθεί στο τελευταίο ματς, αλλά θα πρέπει σίγουρα να κάνει καλύτερη εμφάνιση επιθετικά από ό,τι έκανε χθες το βράδυ αν θέλει να τα καταφέρει. Είχε μόλις 3 hits στη χθεσινή αναμέτρηση και έτσι δίκαια ηττήθηκε. Μην ξεχνάμε ότι το Μιλγουόκι παίζει σε πλέι οφ για πρώτη φορά από το 1982, όταν είχε φτάσει μέχρι το World Series αλλά δεν πήρε τον τίτλο.
Σήμερα θα ξεκινήσει με τον Ράντι Ουόλφ (13-10, 3.69 ERA), με τον αριστερόχειρα παίκτη να έχει αγωνιστεί τελευταία φορά στις 27 Σεπτεμβρίου κόντρα στο Πίτσμπουργκ με την ομάδα του να κερδίζει με 6-4 και τον ίδιο να δίνει 4 runs, 9 hits και 3 walks σε 5 2-3 innings που αγωνίστηκε. Μέσα στην Αριζόνα έχει χάσει μόνο μία φορά (φέτος) που έχει ξεκινήσει βασικός, από τις 8 συνολικά, στις 18 Ιουλίου όπου έδωσε 3 runs σε 7 1-3 innings με την ομάδα του να χάνει με 3-0. Συνολικά έχει στα παιχνίδια μέσα στο Φοίνιξ 3.26 ERA. Σε παιχνίδια για πλέι οφ έχει αγωνιστεί δύο φορές στην καριέρα του, το 2009 για λογαριασμό των Ντόντζερς όπου έδωσε 5 runs σε 9 innings που αγωνίστηκε συνολικά, αλλά κανένα από τα δύο παιχνίδια δεν ήταν decision ματς.
Για την Αριζόνα το ρόλο του βασικού στον λόφο θα αναλάβει σήμερα ο Σόντερς (12-13, 3.69 ERA) ο οποίος ψάχνει την πρώτη του νίκη σε πλέι οφ, αφού δεν τα είχε καταφέρει στο παρελθόν όσες φορές αγωνίστηκε με το Λος Άντζελες. Ο αριστερόχειρας σε τρεις συμμετοχές που είχε με τους Έιντζελς σε πλέι οφ, τις περιόδους 2008 και 2009, έχει 0-1 ρεκόρ με 5.40 ERA. Σήμερα θα είναι αυτός που θα έχει και το μεγαλύτερο άγχος, αφού πέφτει πάνω του το βαρύ φορτίο της νίκης προκειμένου να παραμείνει ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης η ομάδα του. Κόντρα στο Μιλγουόκι έχει αγωνιστεί δύο φορές σαν βασικός στην καριέρα του και έχει 0-1 ρεκόρ δίνοντας συνολικά 8 runs και 11 hits (3 homers) σε 12 2-3 innings. Περιμένουμε λοιπόν να δούμε ένα ντέρμπι, όπου ο πιο ψύχραιμος θα επικρατήσει.
ΣΕΝΤ ΛΟΥΙΣ ΚΑΡΝΤΙΝΑΛΣ - ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ ΦΙΛΙΣ
Η Φιλαδέλφια με το καλημέρα μέσα στο Σεντ Λούις πήρε τη νίκη και συνάμα και το πλεονέκτημα της έδρας και έτσι απέχει πλέον μόνο μία νίκη για να πάρει την πρόκριση στην σειρά. Σήμερα θα ξεκινήσει με τον Ρόι Όσβαλτ ο οποίος έχει βρεθεί και στο παρελθόν αντιμέτωπος με το Σεντ Λούις, με φανέλα άλλης ομάδας όμως, και την είχε οδηγήσει στην πρόκριση στο World Series. Πιο συγκεκριμένα πριν από έξι χρόνια είχε δώσει 1 run, 3 hits με 6 strike out σε 7 innings που είχε αγωνιστεί για λογαριασμό του Χιούστον με τους Άστρος να παίρνουν την νίκη με 5-1 στο 6ο παιχνίδι της σειράς.
Ο Όσβαλτ είναι αήττητος σαν βασικός σε όσα παιχνίδια έχει δώσει για τα πλέι οφ. Έχει 5-0 ρεκόρ με 3.25 ERA σε 10 παιχνίδια στην καριέρα του σαν βασικός, ενώ κόντρα στους Κάρντιναλς για τα πλέι οφ έχει βρεθεί αντιμέτωπος τρεις φορές ως βασικός και έχει 2-0 ρεκόρ με 3.15 ERA. Ο 34χρονος παίκτης είναι αρκετά έμπειρος λοιπόν και ξέρει καλά τόσο τον αντίπαλο, όσο και πώς να διαχειριστεί τέτοια παιχνίδια. Επιπλέον μπαίνει στη μάχη για τα πλέι οφ σε αρκετά καλή κατάσταση έχοντας κερδίσει τα δύο από τα τελευταία του τρία παιχνίδια σαν βασικός στην κανονική περίοδο όπου συνολικά είχε 2.61 ERA. Μάλιστα ένα από αυτά τα παιχνίδια ήταν κόντρα στους Κάρντιναλς, όπου έδωσε 5 hits και έκανε strike out σε 7 παίκτες στα 7 innings που αγωνίστηκε χωρίς να δώσει ούτε ένα run και η Φιλαδέλφια είχε κερδίσει με 9-2.
Το Σεντ Λούις παρόλο που κατάφερε να σπάσει την έδρα στα πρώτα δύο παιχνίδια στη Φιλαδέλφια, δεν έχει θυμίσει μέχρι στιγμής στα πλέι οφ την ομάδα που έκανε την ολική ανατροπή το μήνα Σεπτέμβριο και όντας πίσω με 10 ½ νίκες κατάφερε να πάρει τελικά την wild card. Δείχνει αγχωμένο και δεν έχει την ίδια σιγουριά και αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του. Σήμερα δίνει την μπάλα και το χρίσμα του βασικού, στον Έντουιν Τζάκσον και περιμένει πολλά από αυτόν προκειμένου να καταφέρει να κάνει νίκη και να μείνει ζωντανό στο κόλπο της πρόκρισης. Ο Τζάκσον δεν έχει ξεκινήσει ποτέ βασικός στην καριέρα του σε ένα παιχνίδι πλέι οφ, έχει αγωνιστεί μόνο σαν relief πίτσερ το 2008 και πάλι κόντρα στη Φιλαδέλφια όπου σε 2 innings που αγωνίστηκε έδωσε 1 run, 2 hits και 1 walk. Ο Τζάκσον αποκτήθηκε στην περίοδο των ανταλλαγών τον Ιούλιο από τους Κάρντιναλς και έχει αγωνιστεί έκτοτε σε 12 παιχνίδια σαν βασικός έχοντας 5-2 ρεκόρ με 3.62 ERA. Έχει αντιμετωπίσει τη Φιλαδέλφια ξεκινώντας το παιχνίδι σαν βασικός, στις 28 Ιουλίου του 2010 όπου η ομάδα του είχε χάσει με 7-1 και ο ίδιος είχε δώσει 5 runs σε 5 innings. Η Φιλαδέλφια σήμερα λογικά θα έχει πιο δύσκολο έργο από χθες για να πάρει τη νίκη.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
