Νούμερα που σοκάρουν!

Gazzetta team
Νούμερα που σοκάρουν!

bet365

Ανατριχιαστικά για τον ελληνικό λαό τα νούμερα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη συμφωνία μαμούθ της ΕΡΤ με την UEFA που αποκάλυψε τη Δευτέρα το gazzetta.gr.

Εκτεταμένο ρεπορτάζ της εφημερίδας Goal παρουσιάζει συγκεκριμένους αριθμούς που αν μη τι άλλο προκαλούν, τόσο τη χώρα όσο και τους εργαζόμενους:

18-24 εκατ. ευρώ: Τόσα χρειάστηκε να προσφέρει η ΕΡΤ για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του Champions League, τα οποία και θα προκαταβάλει στην ΤΕΑΜ, μια και δεν έχει τη δυνατότητα χορήγησης εγγυητικής επιστολής (!)

1.000 εργαζόμενοι: Τόσοι είναι οι υπάλληλοι που θα μείνουν άνεργοι μέσα στο 2012 από την ΕΡΤ και η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά ότι με την αποχώρησή τους, μέσω της εφεδρείας-σκαλοπάτι απόλυσης, θα εξοικονομήσει σχεδόν το ένα δέκατο (1/10) από τα χρήματα που θα δαπανήσει για τους μόλις 17 αγώνες που θα δείξει.

Για 17 ματς: Τόσα υπολογίζεται να δείξει η κρατική τηλεόραση κάθε χρόνο, χωρίς να έχει την αποκλειστικότητα του τελικού του Champions League, αφού παράλληλα θα τον δείχνει και η Nova.

400.000 ευρώ: Αυτά τα χρήματα ψάχνει να βρει μέσω διαφήμισης σε κάθε ματς που θα δείχνει η ΕΡΤ, για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στη συμφωνία που έκλεισε. Ένα ποσό που δύσκολα δίνεται πλέον από την ελληνική αγορά που «πεθαίνει», μια και οι διαφημιστικές εταιρίες ήταν ο πρώτος κλάδος που χτύπησε η κρίση.

Κάτω από 2 εκατ. ευρώ: Την ώρα που ο οικονομικά μαραζωμένος λαός της Ελλάδας ματώνει κάθε μέρα, η ΕΡΤ αποφάσισε να προσφέρει 8 εκατ. ευρώ ετησίως, παρά το γεγονός ότι μπορούσε να πάρει και πάλι τα δικαιώματα με λιγότερα χρήματα, αφού η ελεύθερη αγορά (τα υπόλοιπα κανάλια) δεν πρόσφεραν στην ΤΕΑΜ περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ.

Και όλα αυτά την ώρα που η διαφημιστική αγορά τονίζει ότι η απόδοση του Champions League τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει πτώση άνω του 70%!

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα