Οι... απροσάρμοστοι της Αγγλίας!

Θάνος Σαρρής
Οι... απροσάρμοστοι της Αγγλίας!

bet365

Με τη συμπεριφορά του, ο Κάρλος Τέβες «αναγκάζει» τη Μάντσεστερ Σίτι να του δείξει την πόρτα της εξόδου. Το gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα ανάλογες περιπτώσεις παικτών της Premier League.

Αρχικά ήταν τα προσωπικά του προβλήματα. Ο Τέβες έφτασε στο σημείο να τρώει ακατάπαυστα το καλοκαίρι και να επισκέπτεται ψυχολόγους, καθώς η απουσία της οικογένειάς του τον είχε κάνει να θέλει να φύγει από το Μάντσεστερ. Αναζήτησε σύλλογο για να πάρει μεταγραφή, ωστόσο καμία ομάδα δεν βρέθηκε να καλύψει τα 40 εκατομμύρια που ζητούσαν οι Σίτιζενς. Η παρουσία της οικογένειάς του σύμφωνα με τον ίδιο άλλαξε τα πράγματα και ο«Καρλίτο» στο ξεκίνημα του Σεπτέμβρη έδειχνε έτοιμος να κάνει νέο ξεκίνημα υπό την ηγεσία του Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ωστόσο, στο Μόναχο με την Μπάγερν τα χάλασε, καθώς σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αρνήθηκε να περάσει ως αλλαγή. Αυτό ήταν και το... τελειωτικό χτύπημα, καθώς πλέον ο Αργεντινός θεωρείται ξένο σώμα για τους Σίτιζενς, την ώρα που και ο ίδιος φέρεται να επιθυμεί τη μεταγραφή του σε άλλο σύλλογο.

Ο Τέβες δεν είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής αγγλικού συλλόγου που φτάνει στα άκρα με την ομάδα του αναζητώντας την έξοδο. Φαίνεται ότι οι ιδιαιτερότητες ενός απαιτητικού πρωταθλήματος όπως η Premier League προκαλούν κατά καιρούς... τάσεις φυγής και ακραίες αντιδράσεις στους παίκτες. Το gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Πέρα από τα ονόματα που ακολουθούν στο... top 10, λιγότερο ή περισσότερο και άλλοι παίκτες μπήκαν στην ίδια λογική, όπως ο Τσάμπι Αλόνσο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ζερμέν Ντεφόε, ο Γκάρεθ Μπάρι και ο Σεσκ Φάμπρεγας.

Xαβιέ Μασεράνο
Ο Αργεντινός αμυντικός μέσος είχε μεταφέρει στη διοίκηση της Λίβερπουλ την επιθυμία του να φύγει για την Μπαρτσελόνα πέρυσι το καλοκαίρι, ωστόσο οι Ρεντς τού είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να τον αφήσουν αν δεν ικανοποιηθούν οικονομικά. Η Λίβερπουλ έκανε τα λόγια της πράξη όταν αρνήθηκε την πρόταση ύψους 12 εκατ. των Καταλανών. Το γεγονός αυτό οδήγησε στα... άκρα τον παίκτη, ο οποίος ενημέρωσε ξεκάθαρα τον Ρόι Χόντγκσον, τον τότε προπονητή των Ρεντς, ότι δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες του συλλόγου για το επόμενο ματς. Αποκλείστηκε από την αποστολή για το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι και λίγο αργότερα παραχωρήθηκε στην Μπάρτσα, η οποία ανέβασε την προσφορά της.



Γουέιν Ρούνεϊ
Ο Ρούνεϊ αποτελεί τη... ζωντανή απόδειξη ότι οι σύλλογοι μπορούν να κάνουν πράγματα για αναστρέψουν την κατάσταση με τους παίκτες που επιθυμούν να αποχωρήσουν. Πέρυσι τον Οκτώβρη, δήλωσε επίσημα ότι θέλει να φύγει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία δεν κάλυπτε τις φιλοδοξίες του! Οι τάσεις φυγής του Ρούνεϊ επιβεβαιώθηκαν και από τον Φέργκιουσον, την ώρα που η Μάντσεστερ Σίτι φερόταν διατεθειμένη να ξοδέψει πάνω από 100 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει. Ωστόσο, οι χειρισμοί του «Φέργκι» και της διοίκησης, η οποία του προσέφερε νέο πλουσιοπάροχο πενταετές συμβόλαιο, τον έκαναν να αλλάξει μια και καλή γνώμη. Ο προπονητής του τον έχρισε πρότυπο για τα νέα παιδιά, ενώ τον δικό τους ρόλο διαδραμάτισαν και οι ευθείες απειλές του κόσμου, σε περίπτωση που κατέληγε στη Σίτι.



Άσλεϊ Κόουλ
Αντίθετα με τον Ρούνεϊ, η πρόταση της Άρσεναλ ύψους 55.000 λιρών την εβδομάδα δεν έπεισε τον Άσλεϊ Κόουλ να παραμείνει στους «κανονιέρηδες» το 2006. Ο Άγγλος μπακ θεώρησε... υποτιμητική την πρόταση της Άρσεναλ για την αξία του και ξεκαθάρισε ότι θέλει να πάει στην Τσέλσι, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων είχαν καταλήξει σε αδιέξοδο. Τα μυστικά ραντεβού με τους ανθρώπους των «μπλε» είχαν κάνει τη δουλειά τους... Τελικά, η Άρσεναλ βλέποντας ότι αν ο Κόουλ μείνει θα είναι πρακτικά εκτός ομάδας, των παραχώρησε στην Τσέλσι έναντι 5 εκατομμυρίων λιρών συν τον Ουίλιαμ Γκαλάς. Να σημειωθεί ότι οι Μπλε τού προσέφεραν 95.000 λίρες, ενώ από το 2009, όταν και ανανέωσε, παίρνει 120.000 λίρες την εβδομάδα! Από τότε, σε κάθε συνάντηση των δύο ομάδων ο κόσμος της Άρσεναλ του κουνάει χαρτονομίσματα και τον φωνάζει... Cashley, από το όνομά του και τη λέξη cash που σημαίνει μετρητά.



Ζολεόν Λέσκοτ
Ο Άγγλος αμυντικός είχε θεωρηθεί από τους πλέον εξελίξιμους αμυντικούς στην Αγγλία κατά τα πρώτα χρόνια του στη Γουλβς. Η μεταγραφή του στην Έβερτον, στην οποία πέρασε μια τριετία, δεν κάλυπτε τις φιλοδοξίες του. Την ώρα λοιπόν που ο Τέβες αναζητά τη λύση προκειμένου να φύγει από τη Μάντσεστερ Σίτι, ο Λέσκοτ... χάλασε τον κόσμο για να πάρει μεταγραφή στους «μπλε»! Στο τέλος της περιόδου 2008-09, με τη Σίτι να έχει περιέλθει στα χέρια του σεΐχη Μανσούρ, η ομάδα του Μάντσεστερ προσέγγισε την Έβερτον, η οποία απέρριψε την πρότασή της. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Λέσκοτ, ο οποίος δεν ήθελε να μείνει ούτε... λεπτό στα «Ζαχαρωτά». Με επίσημη έγγραφη αίτηση ζήτησε να παραχωρηθεί στη Σίτι, με την Έβερτον ωστόσο να την απορρίπτει. Οι πιέσεις του παίκτη, ο οποίος ξεκαθάρισε στον Ντέιβιντ Μόγιες ότι δεν θέλει να φοράει πια τη φανέλα της Έβερτον, σε συνδυασμό με τα πετροδόλαρα του Μανσούρ απέδωσαν καρπούς, με την ομάδα του Λίβερπουλ τελικά να ενδίδει στην προσφορά της Σίτι.



Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ
Ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον έβλεπε στο πρόσωπο του Μπερμπάτοφ τον επόμενο μεγάλο φορ της Γιουνάιτεντ. Η Μάντσεστερ προσέγγισε τον παίκτη στο τέλος της περιόδου 2007/08, όπου ο Βούλγαρος είχε πετύχει 15 τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Βούλγαρος δελεάστηκε και η Γιουνάιτεντ του έγινε... έμμονη ιδέα, με την Τότεναμ να καταγγέλλει στην Πρέμιερ Λιγκ τις δημόσιες τοποθετήσεις του Φέργκιουσον, ο οποίος εξέφραζε την αισιοδοξία του για την απόκτηση του Μπερμπάτοφ. Οι Σπερς έβλεπαν τον παίκτη τους να... ταξιδεύει νοερά στο Μάντσεστερ και τον άφησαν εκτός ενδεκάδας στα ματς με Σάντερλαντ και Τσέλσι. Τελικά, λίγο πριν κλείσει η μεταγραφική περίοδος, ο Βούλγαρος φορ μεταγράφηκε στη Γιουνάιτεντ έναντι 30,75 εκατομυρίων λιρών.



Σαμίρ Νασρί
Στην περίπτωση του Γάλλου παίκτη, ο κόσμος έκανε την επιθυμία του να αποχωρήσει από την Άρσεναλ ακόμα πιο έντονη. Με τον Φάμπρεγας να αποτελεί ήδη παρελθόν, γεγονός που κόστισε όσο τίποτα στους «Gunners», η φημολογία ότι ο Νασρί βρίσκεται κοντά στη Σίτι οδήγησε τον κόσμο να τον αποδοκιμάσει στο πρώτο ματς της φετινής Πρέμιερ Λιγκ με τη Νιούκαστλ. Αυτό ήταν! Ο Νασρί θεώρησε εαυτόν εκτός ομάδας. Μετά το ματς, έγραψε στο Twitter: «Άκουσα τα συνθήματα των οπαδών για μένα και δείχνουν πραγματικά έλλειψη σεβασμού, διότι είμαι ακόμα παίκτης της Άρσεναλ. Όχι για πολύ όμως...» Έπειτα από λίγες μέρες οριστικοποιήθηκε η μεταγραφή του στη Σίτι, με την οποία... αναγεννήθηκε και ήδη μετρά πέντε ασίστ σε ισάριθμα ματς.



Ντέιβιντ Μπέντλεϊ
Τα συνεχόμενα μεταγραφικά σενάρια κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου του 2011... τρέλαναν τον Μπέντλεϊ, ο οποίος ήταν ήδη σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση λόγω του ότι δεν λογιζόταν ως βασικός στην Τότεναμ από τον Χάρι Ρέντναπ. Ωστόσο, την απόγνωσή του μετέφερε προς τα έξω η σύζυγός του μέσω του... καθιερωμένου πλέον τρόπου του Twitter, γράφοντας με αφορμή τα διαδοχικά σενάρια για το μέλλον του άντρα της: «Τι συμβαίνει; Όλα έχουν γ**** και αρχίζουν και με τρελαίνουν. Διευθέτησε το ζήτημα, Χάρι, γαμώτο». Έπειτα από λίγο και όταν το... αίμα κατέβηκε από το κεφάλι της, έσβησε το μήνυμα και προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα γράφοντας πως «ο κόσμος παίρνει υπερβολικά σοβαρά τα όσα γράφονται στο Twitter». Ο Μπέντλεϊ, ύστερα από λίγες μέρες πήγε δανεικός στην Μπέρμιγχαμ, ενώ φέτος αγωνίζεται και πάλι δανεικός στην Τσάμπιονσιπ με τη Γουέστ Χαμ.



Λούκα Μόντριτς
Το φετινό καλοκαίρι ακόμα ένας παίκτης της Τότεναμ έδειξε τάσεις... φυγής. Η Τσέλσι πλησίασε τον Λούκα Μόντριτς, για τον οποίο η προοπτική των «μπλε» ήταν κάτι παραπάνω από επιθυμητή. Ο Κροάτης ενημέρωσε ότι θέλει να αλλάξει σύλλογο, αλλά ο πρόεδρος των Σπερς ξεκαθάρισε ότι δεν πωλείται ανεξαρτήτως προσφοράς. Στα πρώτα ματς της χρονιάς ο παίκτης δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Χάρι Ρέντναπ, ο οποίος δήλωσε δημόσια ότι «τα πράγματα μέσα στο κεφάλι του δεν ήταν εντάξει». Προς το παρόν τουλάχιστον, ο παίκτης παραμένει στην Τότεναμ και δείχνει να συμβιβάζεται με αυτό.



Νικολά Ανελκά
Ο... ιδιότροπος Γάλλος επιθετικός μπορεί να αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα deal της Άρσεναλ, καθώς αγοράστηκε 500.000 λίρες και πωλήθηκε 23 εκατομμύρια στη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο λίγο έλειψε να στείλει τον Αρσέν Βενγκέρ στο... τρελοκομείο! Τα μυαλά του νεαρού τότε Ανελκά πήραν γρήγορα αέρα από το φημολογούμενο ενδιαφέρον άλλων συλλόγων και κατέστησε την πρόθεσή του να αποχωρήσει ξεκάθαρη. Όταν ο Βενγκέρ δήλωσε ότι κάποιες ομάδες προσέγγισαν παράνομα τον Ανελκά, ο Γάλλος φορ απάντησε ότι «όλες οι ομάδες το κάνουν αυτό. Και η Άρσεναλ έτσι έκανε για να με πείσει να φύγω από την Παρί», ενώ ο αδελφός και ατζέντης του απείλησε ότι αν δεν πωληθεί θα μείνει έναν χρόνο χωρίς να παίζει ποδόσφαιρο! Τελικά, ο Βενγκέρ δεν άντεξε άλλο και έδωσε τη συγκατάθεσή του για την πώληση του παίκτη στη Ρεάλ Μαδρίτης.



Πιερ φαν Χόιντονκ
Η πιο χαρακτηριστική ίσως περίπτωση παίκτη που... τρελάθηκε για να φύγει από μια ομάδα, είναι του Πιερ Φαν Χόιντονκ. Ο Ολλανδός φορ συμφώνησε να μείνει στη νεοφώτιστη στη μεγάλη κατηγορία Νότιγχαμ Φόρεστ, προκειμένου να τη βοηθήσει να σωθεί. Προερχόμενος από μια χρονιά στην οποία είχε πετύχει 34 γκολ, σε συνδυασμό με την παρουσία του στην εθνική ομάδα των Οράνιε στο Μουντιάλ στη Γαλλία, τα... μυαλά του πήραν γρήγορα αέρα, ζητώντας μεταγραφή λόγω του ότι η ομάδα δεν ενισχύθηκε σημαντικά. Η διοίκηση αρνήθηκε και ο Φαν Χόιντονκ κατέβηκε σε απεργία! Έφυγε από την Αγγλία και πήγε στη χώρα του, όπου προπονούνταν με την Μπρέντα! Η αντίδρασή του προκάλεσε τη δυσαρέσκεια τόσο της διοίκησης και των συμπαικτών του, όσο και των οπαδών της ομάδας. Τελικά, τον Νοέμβριο επέστρεψε στο «City Ground», βλέποντας ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Η Φόρεστ βρισκόταν στον πάτο της βαθμολογίας και εν τέλει υποβιβάστηκε, ενώ μετά την επιστροφή του οι συμπαίκτες του αρνούνταν να πανηγυρίσουν τα γκολ του! Στο τέλος της χρονιάς, πωλήθηκε στη Φίτεσε.


 

Τελευταία Νέα