Γύρισαν τα... κανόνια της Εθνικής!

Γύρισαν τα... κανόνια της Εθνικής!

Gazzetta team
Γύρισαν τα... κανόνια της Εθνικής!

bet365

Η επιστροφή των Χαριστέα και Γκέκα στο ρόστερ της Εθνικής μας φέρνει στη... φαρέτρα του Σάντος ενόψει του αγώνα με την Κροατία επιπλέον 44 γκολ από τους δύο σκόρερ του Top-5 όλων των εποχών. Διαβάστε στο gazzetta.gr ποιοι είναι οι κορυφαίοι σκόρερ σε όλη την ιστορία της Εθνικής μας ομάδας.

Φάνης Γκέκας και Άγγελος Χαριστέας έμειναν εκτός «γαλανόλευκης» περίπου ένα χρόνο, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους, αλλά πλέον και οι δύο βρίσκονται στη διάθεση του Σάντος για τον αγώνα με την Κροατία. Ένας αγώνας που θα κρίνει την απευθείας πρόκριση της Εθνικής μας στα τελικά του Euro 2012 και η ομάδα μας θέλει οπωσδήποτε νίκη για να πάρει τα ηνία του ομίλου. Για να έρθει όμως η νίκη χρειαζόμαστε... γκολ, και για να έρθει το γκολ πρέπει να υπάρχουν έμπειροι και δυνατοί «εκτελεστές».

Ο μεν 31χρονος Χαριστέας είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Εθνικής μας ομάδας σε τελική φάση μεγάλων διοργανώσεων μετρώντας συνολικά τέσσερα, ενώ τα συνολικά 24 του γκολ με το εθνόσημο σε 85 εμφανίσεις τον καθιστούν δεύτερο σκόρερ στην ιστορία της «γαλανόλευκης» πίσω από τα 29 του Αναστόπουλου. Από τη μεριά του ο επίσης 31χρονος Γκέκας έχει πετύχει 20 γκολ σε σε 52 εμφανίσεις μιας πενταετίας με την Εθνική μας και βρίσκεται στην 5η θέση της σχετικής λίστας των διεθνών.

Πέραν λοιπόν των Σαμαρά και Σαλπιγγίδη αλλά και του πολλά υποσχόμενου Αθανασιάδη, ο Φερνάντο Σάντος πλέον υπολογίζει και στους Γκέκα και Χαριστέα με τα 44 γκολ που... κουβαλάνε να δίνουν άλλη αύρα στην επιθετική γραμμή της Εθνικής μας ομάδας, από τη στιγμή άλλωστε που αμφότεροι βρίσκονται σε κατάσταση... on fire με τις ομάδες τους.

Μαζί λοιπόν με τα έξι γκολ από τον Σαμαρά και άλλα τόσα από τον Σαλπιγγίδη, το σύνολο της επιθετικής γραμμής του υπάρχοντος ρόστερ φτάνει στα 56 γκολ, σύνολο που είναι το μεγαλύτερο για την ελληνική ομάδα στα προκριματικά του Euro 2012, καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα στη σύγχρονη ιστορία της. Παρακάτω ακολουθεί το Top-10 των σκόρερ της Εθνικής.

Αναλυτικά το Top-10

1. Αναστόπουλος 29

2. Χαριστέρας 24

3. Σαραβάκος 22

4. Παπαϊωάννου 21

5. Γκέκας 20

6. Μαχλάς 18

7. Νικολαΐδης 17

8. Τσαλουχίδης 16

9. Λυμπερόπουλος 13

10. Γιαννακόπουλος - Τσιάρτας 12

 

Τελευταία Νέα