Μ' ένα όνειρο τρελό... (vid)

Gazzetta team
Μ' ένα όνειρο τρελό... (vid)

bet365

Ακόμα μία φορά εκπληκτικός ο ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε της Σαχτάρ και τελικά πήρε πανάξιο βαθμό στο Ντόνετσκ (1-1), παρέμεινε 1ος στον όμιλο και κατέστησε πιο ρεαλιστικό το όραμα της πρόκρισης.

7ος Ομιλος
Μαγκιά και πρωτιά για ΑΠΟΕΛ

Συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο ο ΑΠΟΕΛ. Οι Κύπριοι με νέα συγκλονιστική εμφάνιση στους ομίλους του Champions League πήραν πολύτιμο 1-1 στο Ντόνετσκ από την Σαχτάρ και τέθηκαν επικεφαλής στο 7ο γκρουπ. Η ομάδα του Λουτσέσκου είχε άσχημη... γνωριμία με τις ομάδες από την Μεγαλόνησο, αφού δεν είχε παίξει ποτέ κόντρα σε Κύπριους και ήδη το έργο της για πρόκριση στα νοκ άουτ δυσκολεύει μετά τον μόλις έναν βαθμό. Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με εξαιρετική τακτική και προσύλωση άντεξε μάλλον εύκολα στο πρώτο μέρος την πίεση των Ουκρανών και μάλιστα προηγήθηκε στην επανάληψη. Στο 61' οι Γαλαζοκίτρινοι πήραν προβάδισμα με το γκολ του Τριτσόφσκι, ο οποίος μετά από «1-2» με τον Χαραλαμπίδη βρέθηκε τετ α τετ με τον Ρίμπκα και δεν αστόχησε (0-1). Ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να κρατήσει τη νίκη καθώς μόλις τρία λεπτά μετά ο Ζάντσον μετά από σύγχυση στην περιοχή ισοφάρισε σε 1-1 χαρίζοντας στην Σαχτάρ τον πρώτο της πόντο σε δύο αγώνες.

*Η ισοπαλία κόντρα στην κάτοχο του τίτλου του 2009 ήταν η τρίτη εκτός έδρας για τον ΑΠΟΕΛ, μετά το 0-0 στο «Βιθέντε Καλδερόν» με την Ατλέτικο Μαδρίτης και το 2-2 με την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» τη σεζόν 2009-10.

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Ρίμπκα, Ρατ, Κιζόφ, Κούτσερ, Σρνα, Χούμπσκμαν, Βίλιαν, Ζάντσον (81' Εντουάρδο), Αλεξ Τεϊξέιρα (65' Ντάγκλας Κόστα), Μικιταριάν, Λουίζ Αντριάνο (76' Σελεζνίοφ).

ΑΠΟΕΛ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Χιώτης, Πάουλο Ζορζ, Γιάχιτς (58' Μαρσίνιο), Ολιβέιρα, Νούνο Μοράις, Πίντο, Πουρσαϊτίδης, Μποναβεντούρα, Μαντούκα (7' Χαραλαμπίδης), Αΐλτον (77' Σολάρι), Τριτσκόφσκι.

Διαιτητής: Ρόμπερτ Σεργκεχόφερ (Αυστρία)


Τριάρα με Σιρόκοβ
Το απόλυτο των τεσσάρων νικών στη Ρωσία έλαβε... τέλος για την Πόρτο, με τη Ζενίτ να επικρατεί 3-1 και να μπαίνει ξανά στο κόλπο της πρόκρισης. Το σοκ από την ήττα της πρεμιέρας στην Κύπρο είχε άμεση αντίδραση για τη Ζενίτ και ο αιφνιδιασμός των Πορτογάλων στο 10' με τον Τζέιμς δεν ήταν ικανός να σταματήσει τους Ρώσους. Οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι στο ματς, πολύ καλή κυκλοφορία και το πρώτο... μήνυμα ήρθε στο 12' με την ευκαιρία του Κερζάκοφ. Στο 20' όμως ο Σιρόκοφ ισοφάρισε σε 1-1 δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα του. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεση, όμως το... δώρο ήρθε από τον Φουτσίλε, ο οποίος στο 45' αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και άφησε... ξεκρέμαστη την ομάδα του.

Στην επανάληψη η Ζενίτ ήταν καταιγιστική. Ο Κερκάκοφ νικήθηκε από το δοκάρι στο 48', όμως στο 63' ο Σιρόκοφ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια του Κερζάκοφ από τα δεξιά. Η Πόρτο δεν έδειχνε ικανή να απειλήσει και η Ζενίτ με την τριπλέτα Ντάνι-Κερζάκοφ-Σιρόκοφ έκανε... ό,τι ήθελε στην επίθεση. Ο Κερζάκοφ στο 72' έκανε ακόμα μια ασίστ και ο Ντάνι από κοντά διαμόρφωσε το 3-1!

Τα αποτελέσματα

Ζενίτ - Πόρτο 3-1
(20',63' Σιρόκοφ, 72' Ντάνι - 10' Τζέιμς)

Σαχτάρ Ντόνετσκ-ΑΠΟΕΛ 1-1
(64' Ζάντσον - 61' Τριτσόφσκι)

Βαθμολογία
(2 αγώνες)


1. ΑΠΟΕΛ 4 (3-2)
2. Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 3 (4-3)
3. Πόρτο 3 (3-4)
4. Σαχτάρ Ντόνετσκ 1 (2-3)

Επόμενη αγωνιστική (19/10)

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης
ΑΠΟΕΛ-Πόρτο

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Λαμπάδα για τον Αλβες
Υποτίθεται πως άλλο θα ήταν το πρόσωπο του ματς. Ο Χουάν Μάτα που δεν είχε προλάβει καν να μαζέψει όλα τα πράγματα του από τη Βαλένθια, έπρεπε να επιστρέψει και να αντιμετωπίσει την ομάδα που τον ανέδειξε. Οι οπαδοί της Βαλένθια πάντως δεν τον υποδέχτηκαν και θερμά. «Οποιος φοράει μπλε, είναι εχθρός μας», έλεγε ένα πανό και το σύνθημα που δονούσε το «Μεστάγια». Η αλήθεια είναι πως ο Ισπανός επιθετικός δεν πανηγύρισε το γκολ της ομάδας του. Ποιος το έβαλε; Κάποιος που στο ξεκίνημα της σεζόν έχει φάει απρόσμενα τον... πάγκο της ζωής του.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ άνοιξε με σουτ στο 56' το σκορ για τους Λονδρέζους (το πρώτο του εκτός έδρας έπειτα από το 2007), που φάνηκε πως θα έφευγαν για ακόμα μία φορά με το «διπλό» από τον λόγω γήπεδο (το έχουν κάνει δύο φορές σε ισάριθμες επισκέψεις τους με 2-1). Ωστόσο, οι Νυχτερίδες κατάφεραν στο φινάλε να κλέψουν ένα βαθμό (1-1) που μάλλον δεν άξιζαν. Και αυτό γιατί εάν δεν δέχτηκαν και άλλα γκολ, το οφείλουν στον Ντιέγκο Αλβες, ο οποίος πραγματοποίησε πέντε τεράστιες αποκρούσεις και ειδικά αυτή στο 90'. Λίγο9 νωρίτερα (87') ο φορμαρισμένος Ρομπέρτο Σολδάδο (πέντε γκολ στην Πριμέρα) μετέτρεψε σε γκολ από τα 11 βήματα το χέρι του Σάλομον Καλού.

Βαλένθια (Ουνάι Εμερι): Ντιέγκο Αλβες, Ραμί, Βίκτορ Ρουίθ, Ματιέ (58' Πιάτι), Μιγκέλ, Αλμπέλδα, Μπανέγα (73' Φεγκουλί), Κανάλες, Αλμπα, Πάμπλο Ερνάντεθ (73' Ζόνας), Σολδάδο

Τσέλσι (Αντρέ Βίλας-Μπόας): Τσεχ, Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ, Μποσίνγκουα, Τέρι, Ραμίρες (66' Ραούλ Μεϊρέλες), Λάμπαρντ (83' Καλού), Μίκελ, Μαλουντά, Τόρες (71' Ανελκά), Μάτα

Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλός)



«Καταραμένη» Γερμανία
Είναι από τις περιπτώσεις που η παράδοση δεν περνάει απαρατήρητη. Η καημένη η Γκενκ δεν μπορούσε και δεν μπόρεσε τελικά ούτε στη «Μπάι Αρένα» κόντρα σε Γερμανούς. Ούτε μία ούτε δύο, μα εννέα φορές είχε αντιμετωπίσει συμπατριώτισσα της Λεβερκούζεν, μετρώντας επτά ήττες και δύο ισοπαλίες. Επόμενο ήταν λοιπόν να μην τα πάει καλά ούτε τώρα.

Οι Ασπιρίνες έλεγξαν τον αγώνα εξ ολοκλήρου (σε κάποιο σημείο στο πρώτο μέρος η κατοχή έφτασε το 74%) και προηγήθηκαν με ωραίο σουτ του Μπέντερ στο 20'. Οι Βέλγοι δεν μπορούσαν όμως να αντιδράσουν και από τη στιγμή που πλέον δεν μπορούσαν να παίξουν και με αντεπιθέσεις, εγκλωβίστηκαν. Ολα αυτά μέχρι το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Τότε δηλαδή που ο Μίχαελ Μπάλακ διαμόρφωσε το 2-0. Το τεχνικό σουτ του Γερμανού μέσου χτύπησε και στον Ν'Γκόνγκα, μα έτσι κι αλλιώς είχε κατεύθυνση για τα δίχτυα, με τον Μπάλακ να σκοράρει το 20ό γκολ του στο Τσάμπιονς Λιγκ, ακριβώς έπειτα από 20 αγώνες.

Λεβερκούζεν (Ρόμπιν Ντουτ): Λένο, Ράιναρτζ, Τοπράκ, Κάντλεντς (80' Μπάλακ), Κάστρο, Ρόλφες, Μπέντερ, Ρενάτο Αουγκούστο (65' Μπάλιτς), Σαμ, Σέρλε, Κίσλινγκ (90'+2' Ντερντιγιόκ)

Γκενκ (Μάριο Μπιν): Κέτελς, Ν'Γκόνγκα, Σίμεϊες, Νάντσον (69' Χίλαντ), Χιούμπερτ (78' Νουανγκάνγκα), Τόζερ, Ντε Μπρούιν, Πούντιλ, Βόσεν (46' Μπάρντα), Μπάφελ, Ογκουντζίμι

Διαιτητής: Αλαν Κέλι (Ιρλανδός)


Aποτελέσματα
Βαλένθια – Τσέλσι 1-1

(87' πέν. Σολδάδο - 56' Λάμπαρντ)

Λεβερκουζεν – Γκενκ 2-0
(30' Μπέντερ, 90'+2' Μπάλακ)

Βαθμολογία (2 αγώνες)
1. Τσέλσι 4 (3-1)
2. Λεβερκούζεν 3 (2-2)
3. Βαλένθια 2 (1-1)
4. Γκενκ 1 (0-2)

Επόμενη αγωνιστική (19/10)
Τσέλσι – Γκενκ
Λεβερκούζεν - Βαλένθια

8ος Ομιλος
«Manita» για Μπάρτσα, θρύλος ο Μέσι

Ενα ξεκίνημα το οποίο πριν μερικά χρόνια δεν θα μπορούσε να φανταστεί κανείς βελτίωσε η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί κέρασαν... manita (πεντάρα στα ισπανικά) στην πρώτη επίσκεψη της ιστορίας τους στην Λευκορωσία, επικρατώντας της ΜΠΑΤΕ με 5-0. Πρωταγωνιστής δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Λέο Μέσι, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, ενώ στον πίνακα των σκόρερ έγραψαν το όνομά τους Πέδρο και Βίγια. Ο 24χρονος Αργεντινός, με τα δύο γκολ που πέτυχε στο Μινσκ, έπιασε τον Κουμπάλα στη δεύτερη θέση των σκόρερ όλων των εποχών για την Μπαρτσελόνα. Αυτό ήταν το ματς Νο400 για τους Μπλαουγκράνα στις διοργανώσεις της UEFA και οι πρωταθλητές Ευρώπης φρόντισαν να το γιορτάσουν με τον καλύτερο τρόπο στο κατάμεστο από το sold out των 36.900 θεατών, «Διναμό» του Μισνκ. Ο Γκουαρδιόλα άφησε εκτός 11άδα τον Πικέ, που επέστρεψε από τραυματισμό αλλά και τους Σεσκ και Μπουσκέτς, όμως είδε την ομάδα του να προσθέτει ακόμα πέντε γκολ στα ήδη 31 από το ξεκίνημα της σεζόν! Τις 100 επιτυχημένες πάσες είχε συμπληρώσει στο ημίχρονο ο Τσάβι.

*Νέο ρεκόρ από την Μπαρτσελόνα, η οποία σκόραρε για 23ο σερί ματς και έσπασε το ρεκόρ της Μπάγερν Μονάχου, που το διάστημα 1998-00 22 είχε 22 διαδοχικές νίκες. Τελευταίο παιχνίδι των Καταλανών χωρίς γκολ ήταν πριν δύο χρόνια κόντρα στην Ρουμπίν στο Καζάν.

*Οι δύο τελευταίες ήττες της Μπάρτσα στη φάση των ομίλων ήταν από ομάδες από την πρώην Σοβιετική Ενωση (Ρουμπίν Καζάν, Σαχτάρ Ντόνετσκ), όμως κόντρα στην ΜΠΑΤΕ δεν ήταν δυνατόν να τριτώσει το κακό.

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Βίκτορ Γκοντσαρένκο): Γκουτόρ, Μπορντάτσεφ, Φιλιπένκο, Σίμιτς, Κοντσεβόι, Α. Βολόντκο, Ρενάν Μπρεσάν (82' Κούρλοβιτς), Ολέκνοβιτς, Μπάγκα, Ρούντικ (60' Αλεκσιάν), Κέζμαν (56' Σκάβις).

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα): Βαλδές, Αλβες, Πουγιόλ, Αμπιντάλ (61' Αντριάνο), Τσάβι (60' Φάμπρεγας), Τιάγκο, Μασεράνο, Κεϊτά, Βίγια, Μέσι, Πέδρο (69' Μάξουελ).

Διαιτητής: Μανουέλ Γκρέφε (Γερμανία)



Ιστορική νίκη για Μίλαν
Την πρώτη της νίκη στον 8ο όμιλο πέτυχε και η Μίλαν, που επικράτησε της σκληροτράχηλης, Πλζεν στο «Σαν Σίρο» με 2-0 πετυχαίνοντας το γκολ Νο2000 επί των ημερών του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην προεδρία! Μόλις στο 3' ο Αμπιάτι γλίτωσε τους Μιλανέζους με τρομερή επέμβαση με το ένα χέρι σε κεφαλιά ψαράκι, ενώ ο Κασάνο απάντησε δύο λεπτά μετά μετά από πάσα του Ιμπραΐμοβιτς. Οι πρωταθλητές Ιταλίας, που παρατάχθηκαν χωρίς Πάτο, Ρομπίνιο και Μπόατενγκ, είχαν κατοχή 59% στο 40', όμως δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα των Τσέχων, κάτι που τελικά έκανε ο «Ιμπρα» στο 53'. Με ωραίο τσίμπημα ο Σουηδός κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα (1-0), ενώ ήταν μέσα και στο δεύτερο γκολ στο 66' με το οποίο ο Κασάνο έγραψε το όνομά του στην ιστορία.

Μίλαν (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Αμπιάτι, Νέστα, Σίλβα, Αμπάτε (87' Ντε Σίλιο), Αντονίνι (77' Ταϊβό), Φαν Μπόμελ, Ζέεντορφ (71' Ακουιλάνι), Νοτσερίνο, Εμάνουελσον, Κασάνο, Ιμπραΐμοβιτς.

Βικτόρια Πλζεν (Πάβελ Βρμπα): Τσεχ, Λιμπέρρσκι, Μπιστρόν, Τσισόφσκι, Πιλάρ (76' Φίλο), Χόρβαθ, Πετρζέλα, Γίρατσεκ, Κόλαρ (91' Νταρίντα), Ραϊτόραλ, Μπάκος (67' Ντούρις).

Διαιτητής: Φλόριαν Μάιερ (Γερμανία)



Τα αποτελέσματα

Μίλαν-Βικτόρια Πλζεν 2-0
(53' πεν. Ιμπραΐμοβιτς, 66' Κασάνο)

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Μπαρτσελόνα 0-5
(19' αυτ. Βολόντκο, 22' Πέδρο, 38', 56' Μέσι, 90' Βίγια)

Βαθμολογία
(2 αγώνες)


1. Μπαρτσελόνα 4 (7-2)
2. Μίλαν 4 (4-2)
3. Πλζεν 1 (1-3)
4. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 1 (1-6)

Επόμενη αγωνιστική (19/10)

Μίλαν-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ
Μπαρτσελόνα-Πλζεν

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα