Φάκελος Κάρλος Τέβες (pics + videos)

Φάκελος Κάρλος Τέβες (pics + videos)

Θοδωρής Βασίλης
Φάκελος Κάρλος Τέβες (pics + videos)

bet365

Η άρνηση του Κάρλος Τέβες να μπει αλλαγή στο ματς με την Μπάγερν, ήρθε να προστεθεί σε ένα από τα πολλά επεισόδια της καριέρας του. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει με ημερομηνίες-κλειδιά τι συμβαίνει εδώ και πέντε χρόνια με τον «Απάτσι», καθώς από το καλοκαίρι του 2006 όταν και μετακόμισε στη Γούεστ Χαμ ο Τέβες δεν έχει σταματήσει να απασχολεί τα ΜΜΕ.

Αύγουστος 2006: Η Γουέστ Χαμ σοκάρει τον ποδοσφαιρικό κόσμο όταν ανακοινώνει την απόκτηση των Κάρλος Τέβεζ και Χαβιέ Μασεράνο από την Κορίνθιανς.

Μάρτιος 2007: Η Γουέστ Χαμ κατηγορείται από την Πρέμιερ Λιγκ για παραβίαση των κανόνων μεταγραφής για την απόκτηση των δύο Αργεντινών αστέρων από τη βραζιλιάνικη ομάδα.

Απρίλιος 2007: Στη Γουέστ Χαμ επιβάλεται πρόστιμο ύψους 5,5 εκατ. λιρών για την υπόθεση, αλλά γλιτώνει την αφαίρεση βαθμών με την οποία κινδύνευε.

Μάιος 2007: Οι Λονδρέζοι με χρυσό γκολ του Κάρλος Τέβες περνάνε από το «Ολντ Τράφορντ» κερδίζοντας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ένα γκολ που χαρίζει την παραμονή στα «σφυριά» με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ να παίρνει τον δρόμο για την Τσάμπιονσιπ.

Αύγουστος 2007: Η Γουέστ Χαμ φτάνει σε διακανονισμό με τον Κία Τζοορμπατζιάν, εκπρόσωπο του Τέβες, ύψους 2 εκατ. λιρών, ώστε ο Αργεντινός άσος να μετακομίσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε διετές δανεισμό.

Μάιος 2008: Κατακτά το πρωτάθλημα Αγγλίας για πρώτη φορά με τους «κόκκινους διαβόλους» σημειώνοντας σημαντικότατα για την ομάδα γκολ.

Μάιος 2008: Αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης στη Μόσχα όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικρατεί της Τσέλσι. Ο ίδιος ευστοχεί στο πρώτο πέναλτι στη διαδικασία των πέναλτι και πανηγυρίζει με τη σημαία της Αργεντινής στα χέρια του.

Μάιος 2009: Κερδίζει δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα με τη Γιουνάιτεντ, αλλά λίγο αργότερα κατηγορεί τον τότε σύλλογό του ότι έδειξε έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπό του και δηλώνει ότι θέλει να φύγει από το «Ολντ Τράφορντ».

Αύγουστος 2009: Ο Κάρλος Τέβες μετακομίζει στην άλλη πλευρά του Μάντσεστερ και τη Μάντσεστερ Σίτι, αναζωπυρώνοντας την κόντρα μεταξύ των δύο συλλόγων της πόλης. Η κόντρα μεγαλώνει μετά την τοποθέτηση γιγαντιαίας αφίσας σε κεντρικό σημείο της πόλης, η οποία έδειχνε τον Τέβες ντυμένο στα μπλε να καλοσωρίζει τον κόσμο στο Μάντσεστερ.

Ιανουάριος 2010: Αποκαλεί ηλίθιο σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αργεντινής τον πρώην συμπαίκτη του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Γκάρι Νέβιλ.

Φεβρουάριος 2010: Υποστηρίζει δημόσια τον συμπαίκτη του Γουέιν Μπριτζ στη διαμάχη του με τον Τζον Τέρι (ο αρχηγός της Τσέλσι διαηρούσε σχέση με τη σύντροφο του Μπριτζ), φορώντας στο παιχνίδι της Τσέλσι με τη Μάντσεστερ Σίτι φανέλακι με το σύνθημα Team Bridge (η ομάδα του Μπριτζ).

Απρίλιος 2010: Αμφισβητεί δημοσίως τις προπονητικές μεθόδους του Ρομπέρτο Μαντσίνι, με τον Ιταλό τεχνικό να απαντά ότι αν δεν είναι ευχαριστημένος μπορεί το καλοκαίρι να αποχωρήσει από την ομάδα.

Δεκέμβριος 2010: Ο Τέβες ζητά να τοποθετηθεί στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών, η Σίτι το αρνείται και ύστερα από λίγες ημέρες ο ίδιος αποσύρει την επιθυμία του.

Φεβρουάριος 2011: Φτάνει τα 50 γκολ με τη φανέλα της Σίτι, και γίνεται μόλις ο δεύτερος ταχύτερος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό τερμάτων.

Μάιος 2011: Φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον τελικό του FA Cup κόντρα στη Στόουκ οδηγεί τους «πολίτες» στο πρώτο τους τίτλο ύστερα από 35 χρόνια. Ο ίδιος δηλώνει ότι αν το οικογενειακό του πρόβλημα λυθεί τότε θα παραμείνει στην ομάδα και στην Αγγλία.

Ιούλιος 2011: Επιβεβαιώνει την πρόθεσή του να αποχωρήσει από το Μάντσεστερ για οικογενειακούς λόγους, αλλά καμία ομάδα δεν καταθέτει πρόταση 50 εκατ. λιρών, όσο είναι η τιμή που έχει βάλει στον Αργεντινό η Μάντσεστερ Σίτι.

Σεπτέμβριος 2011: Αρνείται να μπει αλλαγή στον αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με την Μπάγερν Μονάχου για το Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά το τέλος του αγώνα ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ξεκαθαρίζει ότι όσο είναι αυτός προπονητής στην ομάδα, ο Τέβες δεν πρόκειται να αγωνιστεί ξανά.

 

Τελευταία Νέα