Η εξαφάνιση και τα «παράξενα» λάθη!

Δήμος Μπουλούκος
Η εξαφάνιση και τα «παράξενα» λάθη!

bet365

«Καπνός» έχει γίνει ο Μάκης Ψωμιάδης και παρά το ένταλμα σύλληψης η αστυνομία δεν κατάφερε να τον εντοπίσει. Το gazzetta.grαποκαλύπτει το χρονικό της εξαφάνισης και τα μεγάλα λάθη που έγιναν.

Ο Μάκης Ψωμιάδης φρόντισε για μία ακόμη φορά να αποδείξει περίτρανα τη «γύμνια» των κρατικών αρχών, καθώς κάνει ότι θέλει και όποτε θέλει.

Το πρώτο σοκ για την κοινή γνώμη ήρθε όταν υπήρξε η διαφωνία της εισαγγελέως με τον ανακριτή, μετά τη σύλληψη του σε περιοχή κοντά στο Μαύρο Λιθάρι, με αποτέλεσμα να αφεθεί πανηγυρικά ελεύθερος, παρότι κατηγορείτο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εκβιασμός, απάτη, αλλοίωση αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων, δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Για να μείνει κάποιος ελεύθερος σε αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει εκτός των άλλων, να μην θεωρείται ύποπτος φυγής, αλλά για τον ανακριτή ο Μάκης Ψωμιάδης δεν ήταν, κάτι που απέδειξε χθες! Αμέσως μετά την απελευθέρωση του έκανε και πανηγυρική εμφάνιση με τα παιδιά του στα εστιατόριο – καφέ στο Νέο Ψυχικό και γνώρισε την αποθέωση από τους παρισταμένους!

Βέβαια ότι δεν προφυλακίστηκε, δεν σημαίνει ότι έπρεπε να εξαφανιστεί, καθώς του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα.

Υποτίθεται ότι σε αυτό το διάστημα μέχρι και χθες, η αστυνομία έπρεπε διακριτικά να έχει κάποια «επαφή» μαζί του προκειμένου να γνωρίζει τις κινήσεις του, αλλά ούτε και αυτό τελικά συνέβη…

Φτάσαμε λοιπόν στη χθεσινή μέρα, όταν έγιναν μια σειρά από παράξενα… λάθη με κύριο την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου ότι πρέπει να προφυλακιστεί. Όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις, η απόφαση είναι μυστική, διαβιβάζεται στην αστυνομία και βγαίνει ένταλμα σύλληψης του κατηγορούμενου.

Όλα αυτά, όμως, δεν ισχύουν για τον Μάκη Ψωμιάδη, καθώς η δικαστική αρχή θεώρησε σκόπιμο να δημοσιοποιήσει την απόφαση και μετά να στείλει τη σχετική εντολή στην αστυνομία, δίνοντας τον απαιτούμενο χρόνο στον βασικό κατηγορούμενο για τα στημένα, να πάρει τα μπογαλάκια του και να αναχωρήσει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μέχρι λοιπόν να πάρει τη σχετική εντολή η αστυνομία είχαν περάσει αρκετές ώρες και στη συνέχεια ήταν αργά. Μάλιστα, όπως έλεγαν από την αστυνομία, «μάθαμε για τον Ψωμιάδη από το internetκαι την τηλεόραση…» Η πρώτη… επίσκεψη έγινε στο σπίτι του Μάκη στο Παλαιό Ψυχικό αλλά ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Ακολούθησε έρευνα και στα υπόλοιπα σπίτια που δήλωσε, όταν αφέθηκε ελεύθερος, αλλά πουθενά ο Ψωμιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr ο εκνευρισμός στις τάξεις της αστυνομίας είναι μεγάλος, καθώς θεωρεί ότι έφαγε όλο το καλοκαίρι και ξόδεψε πολλά χρήματα του φορολογούμενου λαού για να πιάσει τον Ψωμιάδη και τελικά από άστοχους χειρισμούς, αυτός είναι ελεύθερος και εξαφανισμένος, πληγώνοντας παράλληλα το γόητρο της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα ακούγεται και έντονη κριτική για το δικαστικό συμβούλιο και όλους τους χειρισμούς του στην υπόθεση, καθώς δεν ακολούθησε την πεπατημένη, αλλά φρόντισε με τους… παράξενους χειρισμούς, να του δώσει όλο τον χρόνο να κάνει ότι θέλει…

Και ο Μάκης Ψωμιάδης κάπου θα κάθεται, θα καπνίζει το πούρο του και θα πίνει στην υγειά των ελληνικών αρχών!

 

Τελευταία Νέα