Το δάγκωμα του... Kobe!

Μαριάννα Αξιοπούλου
Το δάγκωμα του... Kobe!

bet365

Ο Μάικλ Τζόρνταν έκανε θρύλο τον αριθμό «23». Το «24» μοιάζει ως η φυσική του συνέχεια. Ό,τι και ο Κόμπι Μπράιαντ, δηλαδή...

Το gazzetta.gr με 24 μικρές ιστορίες παρουσιάζει τον 33χρονο σούπερ σταρ που κόντρα στην κρίση του ευρώ, βλέπει εκατομμύρια να στρώνονται στα πόδια του για να φέρει τη λάμψη του σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Προς το παρόν, την έφερε στην Ελλάδα. Έστω και για να εγκαινιάσει ένα μαγαζί!

1. Το πιο επικίνδυνο και θανατηφόρο φίδι της Αφρικής... Έτσι επέλεξαν να «βαφτίσουν» τον Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος φέρει το ψευδώνυμο «Black Mamba» κατά το δεύτερο πιο μακρύ και δηλητηριώδες ερπετό του κόσμου. Το παρατσούκλι τού δόθηκε από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, λόγω των επιθετικών του ικανοτήτων και της συνήθειάς του να σκοτώνει τους αντιπάλους του!

2. Ο Κόμπι Μπράιαντ γεννήθηκε στη Φιλαδέλφια στις 23 Αυγούστου του 1978 και είναι ο μικρότερος από τα τρία παιδιά του Τζο Μπράιαντ και της Πάμελα Κοξ. Οι γονείς του εμπνεύστηκαν το όνομά του από μενού γιαπωνέζικου εστιατορίου και από το διάσημο «beef of Kobe».

3. Έζησε από τα έξι του στην Ιταλία, αφού ο πατέρας του όντας επαγγελματίας παίκτης του μπάσκετ μετακόμισε στη γειτονική μας χώρα. Μεγάλωσε στο Μιλάνο, όπου ανέπτυξε διαφορετική κουλτούρα, έμαθε να μιλάει ιταλικά και ισπανικά και τα καλοκαίρια όταν επέστρεφε στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμμετείχε σε διάφορα summer league. Το ταλέντο του πατέρα του δεν τον είχε αφήσει ανεπηρέαστο, αφού ήταν με μια μπάλα μπάσκετ από τα τρία του χρόνια. Ούτε, όμως, έμεινε ανεπηρέαστος από την ιταλική αύρα, αφού είχε σκοπό να παίξει ποδόσφαιρο στη Μίλαν, την οποίας είναι και οπαδός. Η οικογένειά του επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1991 και σειρά πήρε το γυμνάσιο...

4. Στα πρώτα του χρόνια δεν χρειάστηκε και πολύ για να πείσει τον... προπονητή του για το ταλέντο του! Βλέπετε, coach στο Lower Merion High School ήταν ο πατέρας του, κάτι για το οποίο τον κατηγορούσαν οι συμμαθητές του. Η πρώτη διάκριση για τον Κόμπε ήρθε το 1995, όταν αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης των senior και σιγά-σιγά άρχισε να προκαλεί το ενδιαφέρον ομάδων του ΝΒΑ. Στην τελευταία του χρονιά οδήγησε το γυμνάσιό του στον τίτλο με 30,8 πόντους, 12 ριμπάουντ, 6,5 ασίστ, 4 κλεψίματα και 3,8 μπλοκ. Ο προπονητής του έκανε τότε λόγο για έναν παίκτη που θα κυριεύσει και το αμερικανικό μπάσκετ είχε αρχίσει να στρώνει το κόκκινο χαλί.

Οι επιδόσεις του στο μπάσκετ, αλλά και το σκορ 1080 στις SAT εξετάσεις τού εξασφάλιζαν όποιο κολέγιο ήθελε. Εκείνος ανακοίνωσε την απόφασή του να πάει κατευθείαν στο ΝΒΑ και να μη φοιτήσει σε κολέγιο. Χρόνια μετά παραδέχτηκε ότι αν έπαιρνε διαφορετική απόφαση θα ακολουθούσε τον δρόμο του Duke, ωστόσο το άλμα του από το γυμνάσιο στον επαγγελματικό αθλητισμό είχε και παράπλευρες απώλειες. Ο πατέρας του αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση βοηθού προπονητή στο «La Salle University», καθώς η κοινωνία της Φιλαδέλφια σταύρωσε τον Κόμπε για την απόφασή του. Σε κακό δεν του βγήκε, πάντως, αφού ανέλαβε να εκπροσωπήσει τον γιο του.

5. Σε όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεται στο ΝΒΑ, Ο Κόμπι Μπράιαντ έχει να επιδείξει ορισμένα ξεχωριστά ρεκόρ. Το 2006, πέτυχε 81 πόντους απέναντι στους Ράπτοτς κι έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ, πίσω από τους 100 πόντους του Ουίλτ Τσάμπερλεϊν. Την ίδια εποχή του εξαιρετικού φορμαρίσματός του, θα γίνει ο πρώτος παίκτης από το 1964 που θα σκοράρει 45 ή περισσότερους πόντους σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια...

Συνολικά έχει μερικά εντυπωσιακά ρεκόρ στο μαγικό πρωτάθλημα και έχει γράψει το όνομά του στην Ιστορία. Ακολουθούν επιγραμματικά ορισμένα από τα ρεκόρ του:

* Περισσότερα τρίποντα σε ένα παιχνίδι (12).

* Περισσότερα τρίποντα σε ένα ημίχρονο (8).

* Ο νεαρότερος παίκτης που έφτασε τους 18.000, τους 20.00, τους 23.000, τους 24.000, τους 25.000 και τους 26.000 πόντους. Σε όλες τις περιπτώσεις ξεπέρασε τον Τσάμπερλεϊν.

Συνολικά έχει είκοσι ρεκόρ σε όλο το ΝΒΑ, ορισμένα εκ των οποίων μοιράζεται με άλλους αθλητές, ενώ είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του «μαγικού» πρωταθλήματος που έχει ξεπεράσει τρεις συνεχόμενες χρονιές τους 600 πόντους.

6. Το 2009 και λίγο πριν ξεκινήσουν οι τελικοί του ΝΒΑ, ο γνωστός σκηνοθέτης και λάτρης του μπάσκετ, Σπάικ Λι, δημιούργησε το «Kobe doin' work». Πρόκειται για ένα αφιέρωμα 90 λεπτών γύρω από την καθημερινότητα και τον τρόπο που δουλεύει ο Κόμπι Μπράιαντ στο παρκέ, με τον σκηνοθέτη να παραδέχεται ότι πήρε την ιδέα από ένα παρόμοιο ντοκιμαντέρ που είχε παρακολουθήσει για τον Ζινεντίν Ζιντάν. «Είτε τον αγαπάς είτε τον μισείς, πρέπει να σέβεσαι αυτό που κάνει στο παρκέ», είπε για τη δουλειά του πάνω στον Κόμπε Μπράιαντ. «Είναι ένας πραγματικός ηγέτης», απάντησε σχετικά με το συμπέρασμά του για τον τριαντάχρονο τότε άσο μετά το τέλος των γυρισμάτων.

7. Ο αριθμός «24» δεν ήταν κάτι που προέκυψε από το ξεκίνημα της καριέρας του στο ΝΒΑ. Όταν πήρε μεταγραφή για τους Λέικερς το ζήτησε, αλλά δεν ήταν διαθέσιμο. Ούτε ήταν το 33, έτσι πήγε το «8», το οποίο προέκυψε από το 143 που φορούσε στο Adidas ABCD camp, όπου και είχε διακριθεί στα πρώτα χρόνια που έπαιζε μπάσκετ. Στο γυμνάσιο το «24» ήταν ο πρώτος του αριθμός και ακολούθησε το «33». Πήρε και πάλι τον τυχερό του αριθμό στο ξεκίνημα της σεζόν 2006-07.

8. Η Ιστορία γράφεται πάντα με μικρές λεπτομέρειες... Το 1996, οι Σάρλοτ Χόρνετς ήταν εκείνοι που επέλεξαν στο Νούμερο 13 του ντραφτ τον απόφοιτο του γυμνασίου, Κόμπε Μπράιαντ. Ο Αρν Τέλεμ, εκπρόσωπος του Μπράιαντ εκείνη την εποχή, είχε πει ότι «δεν πρόκειται να παίξει στο Σάρλοτ» και περίμενε την ανταλλαγή με τους Λέικερς. Όπως κι έγινε, με τον Τζέρι Γουέστ να παίρνει την απόφαση την 1η Ιουλίου του 1996 να ανταλλάξει τον Βλάντε Ντίβατς με τον Κόμπε Μπράιαντ. Στο πρώτο του συμβόλαιο με τους Λέικερς, μάλιστα, έπρεπε να υπογράψουν και οι γονείς του, αφού ο Κόμπε ήταν ανήλικος.

9. Είχε αρχίσει να γίνεται σταρ στο ΝΒΑ, όταν θα γνώριζε τη γυναίκα της ζωής του. Η Βανέσα Λέιν δούλευε χορεύτρια σε βίντεο κλιπ τον Νοέμβριο του 1999, στο ίδιο στούντιο όπου ο Κόμπε Μπράιαντ ετοίμαζε το πρώτο του cd. Εκεί γνωρίστηκαν, άρχισαν να βγαίνουν και αρραβωνιάστηκαν έξι μήνες μετά. Παντρεύτηκαν στις 18 Απριλίου του 2001 και δεν υπέγραψαν προγαμιαίο συμβόλαιο. Η σχέση του Κόμπε με τη Βανέσα είχε ως αποτέλεσμα να ψυχρανθεί με την οικογένειά του.

Ούτε οι γονείς του, αλλά ούτε και οι δύο του αδελφές παρέστησαν στον γάμο και ήταν αντίθετοι με τη σχέση του Μπράιαντ. Λέγεται πως το πρόβλημά τους δεν ήταν μόνο ότι παντρευόταν πολύ νέος, αλλά και ότι επέλεξε να νυμφευθεί γυναίκα που δεν ήταν Αφροαμερικανίδα. Επί δύο χρόνια ο Κόμπε Μπράιαντ δεν είχε την παραμικρή επικοινωνία με τους γονείς του.

10. Η συνύπαρξή του με τον Σακίλ Ο' Νιλ, αλλά και οι καβγάδες τους έδωσαν και στους δύο τεράστια δημοσιότητα. Και όπως λένε οι Αμερικάνοι «bad publicity is better than no publicity». Αμφότεροι πήγαν στο Λος Άντζελες το 2006 και η σχέση τους γινόταν ολοένα και χειρότερη. Αποκορύφωμα υπήρξε η κατάθεση του Κόμπε Μπράιαντ στο δικαστήριο για την υπόθεση βιασμού για την οποία κατηγορείτο, όταν είπε «έπρεπε να κάνω ό,τι και ο Σακίλ. Να πληρώσω τη γυναίκα για να μην πει τίποτα».

Ο θηριώδης σέντερ –που ήταν και παντρεμένος– αντέδρασε λέγοντας: «Είναι γελοίο. Ποτέ δεν βγαίναμε μαζί. Στα οκτώ χρόνια που ήμασταν συμπαίκτες, ποτέ μα ποτέ δεν ήμασταν μαζί. Όσα, λοιπόν, πιστεύει αυτός ο τύπος ότι ξέρει για μένα, είναι αστεία». Αργότερα, ο Σακίλ Ο' Νιλ θα κατηγορήσει τον Κόμπε για το διαζύγιό του, ενώ κατά καιρούς έχουν ανταλλάξει ουκ ολίγα κοσμητικά επίθετα. Ο Σακίλ τον έχει αποκαλέσει «κλόουν και αλήτη», ενώ ο Κόμπε «ζηλιάρη, εγωιστή και ανώριμο». Στο παρελθόν, ο Ο'Νιλ είχε βρεθεί μέχρι και να ραπάρει εις βάρος του Μπράιαντ, ενώ η μεγάλη συμφιλίωση ήρθε το 2006. Οι δυο τους αγκαλιάστηκαν, ενώ και στο All Star Game εκείνης της σεζόν έδειξαν ότι έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις τους.

11. Μεγάλες προσωπικότητες, μεγάλα προβλήματα... Η σχέση του Κόμπε Μπράιαντ με τον Φιλ Τζάκσον δεν ήταν η καλύτερη, παρότι υπήρχε και υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση για την επαγγελματική ικανότητα του καθενός. Αιτία ήταν το βιβλίο που αποφάσισε ο γνωστός προπονητής να εκδώσει μετά το τέλος της σεζόν 2004-05 και στην οποία χαρακτήρισε τον τριαντάχρονο σουπερστάρ ως «αδύνατον να τον προπονήσεις». Προσέθετε δε... «Υπήρχαν στιγμές στη διάρκεια της σεζόν που ένιωθα ότι υπήρχε ψυχολογικός πόλεμος μεταξύ μας. Το ξεπεράσαμε και μπήκαμε στα πλέι οφ, αλλά δεν αναπτύξαμε τέτοια σχέση εμπιστοσύνης, ώστε να πάρουμε και το πρωτάθλημα».

Η απάντηση του Κόμπε Μπράιαντ υπήρξε ιδιαίτερα αιχμηρή... «Δεν ιδρώνει το αυτί μου. Είναι εξαιρετικός προπονητής, έμαθα πολλά από εκείνον κα τον σέβομαι. Γράφει ημερολόγια και τα εκδίδει συνέχεια... Θα προτιμήσω να διαβάσω τον Άρχοντα των δακτυλιδιών».

12. Η ζωή του και η καριέρα του λίγο έλειψε να κοπεί στη μέση το καλοκαίρι του 2003. Λίγο μετά τα συνεχόμενα πρωταθλήματα που είχε κατακτήσει με τους Λος Άντζελες Λέικερς, ο Κόμπε Μπράιαντ συνελήφθη στο Κολοράντο με την κατηγορία του βιασμού. Η 19χρονη υπάλληλος ξενοδοχείου Κέιτλιν Φέιμπερ τον κατηγόρησε ότι τη βίασε στη διάρκεια της παραμονής του στο ξενοδοχείο για την αποκατάσταση του τραυματισμού του. Ο σουπερστάρ των Λέικερς παραδέχτηκε ότι είχαν σεξουαλική επαφή, όμως ότι ήταν εθελούσια και από την πλευρά της κοπέλας.

Ο Μπράιαντ, αλλά και η γυναίκα του Βανέσα βρέθηκαν στο επίκεντρο των media για πολλούς μήνες και τα δάκρυά τους on camera είχαν γίνει αντικείμενο σχολιασμού. Η ιστορία του βιασμού είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν τα συμβόλαιά του με τα McDonald's και τη Nutella, ενώ υπήρχε κατακόρυφη πτώση στις πωλήσεις της φανέλας του. Η υπόθεση έκλεισε τον Σεπτέμβριο του 2004, επειδή η Φέιμπερ αρνήθηκε να καταθέσει στη δίκη. Αργότερα, κατέθεσε ξεχωριστή μήνυση, την οποία και απέσυρε κατόπιν συμβιβασμού. Στην τελευταία του δημόσια τοποθέτηση για το θέμα, ο Μπράιαντ ανέφερε:

«Παρότι ειλικρινά πιστεύω ότι η συνεύρεσή μας ήταν αμοιβαία, τώρα αναγνωρίζω ότι εκείνη δεν έβλεπε και δεν βλέπει το περιστατικό με τον ίδιο τρόπο που το είδα εγώ».

13. Το πρώτο του συμβόλαιο με τους Λος Άντζελες Λέικερς έληξε το 2004, όταν και ο Κόμπε Μπράιαντ απέρριψε πρόταση των Κλίπερς και υπέγραψε για επτά ακόμα χρόνια! Τον Μάιο του 2007, όμως, έφτασε ένα βήμα πριν από την έξοδο. Οι φήμες ότι απαίτησε να επιστρέψει ο Τζέρι Γουέστ στην ομάδα, αλλιώς θα έφευγε, τον έβγαλαν από τα ρούχα του. Αρχικά τις διέψευσε, όμως όταν εμπλουτίστηκαν με την πληροφορία ότι ο Σακίλ έφυγε γιατί ο Κόμπε το ήθελε, τότε ήταν απόλυτος: «Θέλω να γίνω ανταλλαγή», είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή και μόνο ύστερα από συζήτηση με τον Φιλ Τζάκσον άλλαξε την απόφασή του.

14. Στην καριέρα του δεν του ήρθαν όλα δεξιά, ούτε ήταν όλα όπως τα ήθελε... Στην πρώτη του σεζόν και στον πρώτο γύρο των πλέι οφ έκανε τρία air balls σε κρίσιμα σουτ που θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει την πορεία του αγώνα. Το πρώτο ήταν για τη νίκη στο φινάλε του ματς και τα δύο άλλα στην παράταση. Χρόνια μετά βρήκε υπεράσπιση για εκείνα τα σουτ από τον άσπονδο φίλο του. «Ο Κόμπε ήταν ο μόνος που είχε τα κότσια σε εκείνο το σημείο να πάρει τέτοια σουτ», είχε πει ο Σακίλ Ο' Νιλ.

15. Το απωθημένο του είναι το ποδόσφαιρο... Εκτός από τη Μίλαν, την οποία αγάπησε στην Ιταλία, λατρεύει και την Μπαρτσελόνα. Είχε επισκεφθεί πέρυσι την προπόνηση των Καταλανών, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου βρήκε τον Λιονέλ Μέσι για να ανταλλάξουν φανέλες. «Μου αρέσει το soccer, κι όταν αποσυρθώ από το NBA θέλω να δοκιμάσω στην Μπαρτσελόνα! Από τη στιγμή που ο Μάικλ (σ.σ. Τζόρνταν) μπορεί να γίνει παίκτης του μπέιζμπολ, γιατί εγώ να μην μπορώ να δοκιμάσω στο soccer;» δήλωσε πριν από μερικούς μήνες. Το πρώτο... δοκιμαστικό ήρθε πριν από δύο ημέρες, όταν με τη φανέλα της Γαλατά Σαράι στην Τουρκία έκανε μερικά σουτάκια στο χορτάρι.

16. Ενώ εκείνος ήταν στο Πεκίνο, άρχισαν οι φήμες για το ενδεχόμενο να παίξει στην Ευρώπη. Η απόκτηση του Τζος Τσίλντρες από τον Ολυμπιακό έμοιαζε να έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και τα ΜΜΕ στην Αμερική έκαναν λόγο για πρόταση 60 εκατ. ευρώ στον Κόμπε Μπράιαντ από τους Ερυθρολεύκους, με τους φόρους πληρωμένους. Στην αρχή, έφταιγε και ο ίδιος... «Δεν έχω πρόβλημα να παίξω στην Ελλάδα, τη Ρωσία, την Ιταλία. Με 40 εκατ. δολάρια τον χρόνο, έρχομαι στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει τίποτα πιο απλό», είπε, όμως λίγο καιρό μετά και βλέποντας ότι οι φήμες πληθαίνουν και το θέμα ξεφεύγει, το ξεκαθάρισε: «Μη με ρωτάτε κάτι τέτοιο. Είναι ανόητο. Επόμενη ερώτηση».

17. Κάποτε ο Σακίλ Ο' Νιλ είχε πει: «Με ζηλεύει τόσο, που βιάστηκε ακόμα και να κάνει το παιδί του πριν από μένα»! Έξι λεπτά για την ακρίβεια... Το πρώτο παιδί του Κόμπε Μπράιαντ και της Βανέσας γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου του 2003 και ήταν ο λόγος που ήρθε ξανά ο τριαντάχρονος σουπερστάρ κοντά με τους γονείς του. Η πρώτη του κόρη ονομάστηκε Ναταλία Ντιαμάντε, ενώ η δεύτερη –για την οποία και το σχόλιο του Σακίλ– γεννήθηκε την 1η Μαΐου του 2006 και ονομάστηκε Γιάννα Μαρία-Ονόρε. Ενδιάμεσα στα δύο, η Βανέσα είχε μια αποβολή την άνοιξη του 2005.

18. Βρίσκεται στη 14η θέση των πιο πλούσιων celebrities στη λίστα του Forbes, μία θέση μπροστά από τον Jay-Z. Παρότι στο παρελθόν έχει βρεθεί σε πολύ καλύτερη... κατάταξη, ο μόνος αθλητής που τον ξεπερνάει είναι ο Τάιγκερ Γουντς! Η φανέλα του είναι πρώτη σε πωλήσεις σε Αμερική, Καναδά και Κίνα, ενώ εισπράττει 21 εκατ. δολάρια ετησίως. Η περιουσία του ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, αφού από το 1996 που μπήκε στον κόσμο του ΝΒΑ, μπήκε και στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Το 1996 υπέγραψε συμβόλαιο 48 εκατ. δολαρίων με την Adidas και αργότερα υπέγραψε με την Coca-cola, τα McDonald's, τη Spalding, τη Nutella, τη Russel και συνολικά δεκάδες ακόμα μικρότερες εταιρίες. Μετά την Adidas υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τη Nike έναντι 45 εκατ. δολαρίων, το οποίο ουσιαστικά ενεργοποιήθηκε πριν από δύο χρόνια, αφού η γνωστή εταιρία αρνείτο να τον προβάλει ως πρότυπο όσο εκκρεμούσε η δικαστική του διαμάχη.

19. Όπως και ο Σακίλ Ο' Νιλ, έτσι και ο Κόμπε Μπράιαντ έχει ξεχωριστή αγάπη για τη μουσική. Το 2000 κυκλοφόρησε ένα cd single με τίτλο K.O.B.E I, ωστόσο έκτοτε δεν επιχείρησε ποτέ κάτι παρόμοιο.

20. Είναι ιδιοκτήτης ή για την ακρίβεια συμμέτοχος στην ιταλική ομάδα μπάσκετ Ολίμπια Μιλάνου, εκεί που έπαιζε ο πατέρας μου. Ο Τζο Μπράιαντ είναι αντιπρόεδρος στην ομάδα και υπεύθυνος για το μάνατζμεντ. «Είναι το σπίτι μου. Εκεί που ανέπτυξα την αγάπη μου για το άθλημα. Είναι κάτι που πάντα ήθελα να κάνω και θέλω να μεγαλώσω την οικογένειά μου στην Ιταλία. Όταν η καριέρα μου στο ΝΒΑ τελειώσει, ελπίζω ότι θα είμαι εκεί». Οι σειρήνες από την Ιταλία, ωστόσο, ηχούν πιο έντονα από Μπολόνια μεριά, η οποία έχει φτάσει να του προτείνει κοντά στα 500 χιλ. ευρώ για κάθε παιχνίδι!

21. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το αφιέρωμά μας οι τίτλοι του. Έχει κατακτήσει: Πέντε πρωταθλήματα ΝΒΑ κι έχει παίξει σε επτά τελικούς. Αναδείχθηκε MVP των τελικών του 2009 και του 2010, ενώ ήταν πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος το 2008. Έχει παίξει σε 13 all star games και τέσσερις φορές ήταν MVP (τελευταία η φετινή). Εννέα φορές ήταν στην κορυφαία πεντάδα του ΝΒΑ (έξι συνεχόμενες από το 2006 ως και φέτος), δύο φορές στη δεύτερη καλύτερη και δύο στην τρίτη.

Ήταν στην καλύτερη αμυντική πεντάδα έντεκα φορές στην καριέρα του. Αναδείχθηκε rookie της χρονιάς το 1997, χρονιά στην οποία κέρδισε και τον διαγωνισμό καρφωμάτων.

22. Στο πλαίσιο του expansion που κάνει το ΝΒΑ, ο Κόμπε Μπράιαντ βρέθηκε να πρωταγωνιστεί σε reality της κινεζικής τηλεόρασης. Ονομαζόταν «Kobe Mentu Show» και έδειχνε Κινέζους παίκτες διαφορετικών ομάδων να ετοιμάζονται για αγώνα, με τον Μπράιαντ να είναι εκείνος που τους δίνει συμβουλές.

23. Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στο ΝΒΑ, οι συγκρίσεις ήταν μοιραίες... «Δεν θέλω να είμαι ο επόμενος Μάικλ Τζόρνταν. Θέλω μόνο να είμαι ο Κόμπε Μπράιαντ. Εξάλλου, υπάρχουν πόσοι πολλοί που έχουν ονομαστεί επόμενοι Μάικλ Τζόρνταν, που δεν είναι και κάτι το σπουδαίο. Κάποιοι εξ αυτών δεν παίζουν καν πλέον. Ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν ο καλύτερος που έπαιξε ποτέ. Δεν θα υπάρχει επόμενος». Αυτά τα έλεγε ο Κόμπε Μπράιαντ...

24. Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στο ΝΒΑ, οι συγκρίσεις ήταν μοιραίες... «Αυτό το παιδί είναι πραγματικά καλό. Αναμφίβολα, βλέπω πολλά στοιχεία του εαυτού μου σε εκείνον». The next best thing!

 

Τελευταία Νέα