«Βόμβες» Γερμανάκου για Δελφάκη!

Gazzetta team
«Βόμβες» Γερμανάκου για Δελφάκη!

bet365

Ο Μάκης Γερμανάκος μίλησε στο gazzetta on air για τις κακές διαιτησίες της 4ης αγωνιστικής, το πέναλτι του Ολυμπιακού, τον Κάκο και τον Δελφάκη (σφύριξε Παναιτωλικός-ΠΑΣ) που ανέβηκε χαριστικά!

«Όχι, καθόλου καλή η αγωνιστική. Οι τρεις προηγούμενες αγωνιστικές ήταν καλύτερες», δήλωσε αρχικά στο gazzetta on air ο Μάκης Γερμανάκος. «Έχουμε παιχνίδια που δεν έχουμε σημαντικά λάθη, στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ δεν είχε κάτι να πούμε χοντρό. Στον Ολυμπιακό δεν είχε τίποτα εκτός από ένα οφσάιντ με τον Κουτσιανικούλη που βγήκε άουτ. Το πέναλτι που κέρδισε ο Ολυμπιακός δόθηκε σωστά γιατί ο αμυνόμενος βάζει το πόδι του και τον ανατρέπει.

Στο Παναιτωλικός-Γιάννινα είχαμε πολλά προβλήματα. Δεν ξέρω με ποιο σκεπτικό επιλέχθηκε να παίξει στην Α' Εθνική ο διαιτητής αυτός. Αυτός ούτε για τα ερασιτεχνικά δεν κάνει. Τα γκολ και οι φάσεις κάλυψαν τις γκάφες του διαιτητή. Εάν η ροή δεν ήταν τέτοια, παρά τα λάθη, πιθανώς δεν θα τελείωνε το παιχνίδι. Το πιο σοβαρό; Δεν υπάρχει πέναλτι. Ο Κώτσιος του τραβάει πόδι, δεν βρίσκει τον αντίπαλο και ο αντίπαλος πέφτει. Σε αυτή τη περίπτωση βεβαίως πρέπει να δώσει κίτρινη και δεν δίνει...

Δεν ήταν μόνο αυτός. Ο συγκεκριμένος παίκτης, έχοντας μία κίτρινη συνέχισε να αγωνίζεται αντιαθλητικά στο σημείο να του κάνει συστάσεις ο προπονητής και να τον προειδοποιήσει ότι θα τον βγάλει έξω. Δεν γίνεται να διορθώνουν ένα λάθος με άλλα πέντε. Έκανες ένα λάθος; Προχώρα. Άμα κάνεις μετά το ένα λάθος και δεύτερο, τότε κάνεις και τρίτο και πάει λέγοντας.

Επίσης, σε αυτό το παιχνίδι χαρίστηκε σε τουλάχιστον 3-4 περιπτώσεις στον Μπακαγιόκο. Στο 7' κάνει ένα σκληρό μαρκάρισμα στον αμυνόμενο με τις τάπες στον μηρό και δεν του δίνει τίποτα. Ο ίδιος παίκτης πηδάει για κεφαλιά και πιάνει την μπάλα με το χέρι. Το πέναλτι είναι μαϊμού. Δεν υπάρχει πέναλτι. Για τον βοηθό είναι δύσκολη περίπτωση, γιατί είναι μπροστά ο παίκτης. Μόνο όταν είσαι σίγουρος δίνεις πέναλτι. Για να δώσεις την εσχάτη των ποινών, πρέπει να είσαι σίγουρος».

Για το ακυρωθέν γκολ του ΠΑΣ: «Αν ήταν στην Αγγλία δεν θα το ακυρώναμε; Ε, όχι να μην τρελαθούμε... Ο κανονισμός είναι σαφής. Από τη στιγμή
που έχει τα χέρια του στους ώμους του αντιπάλου, δικαίως να μην μετρήσει το γκολ. Σωστή ενέργεια. Γενικά οι όλες κινήσεις του διαιτητή ήταν πολύ κακές».

Για τις διακοπές των παιχνιδιών και τις καθυστερήσεις στις εκτελέσεις στα κόρνερ: «Έχει καταντήσει καραγκιοζιλίκι. Δεν μπορείς κάθε δύο λεπτά να λες τελευταία σύσταση, και άντε τελευταία φορά. Δεν γίνεται. Εδώ έχουμε φτάσει στο σημείο να αντιστρατευόμαστε το παιχνίδι της ΟΥΕΦΑ. Εδώ είδαμε σήμερα το ρέφερι να σταματάει το παιχνίδι στο κέντρο του γηπέδου, όπου δεν χρειάζεται να κάνεις τείχος, και υποχρέωσε τον παίκτη να περιμένει για να μετρήσει βήματα! Είναι χασμωδία όλα αυτά. Καταλαβαίνεις;».

Για τα αντιαθλητικά χτυπήματα: «Στην Ευρώπη βλέπουμε αντικανονικά ο παίκτης να παίρνει το πόδι του αντιπάλου και δεν υπάρχει αμφισβήτηση. Ο Ρομάνο έδωσε μία αγκωνιά στον Παπαδόπουλο και δεν του έδωσε ούτε κίτρινη κάρτα! Να είμαστε αντικειμενικοί και σωστοί...

Έγινε προσπάθεια, έφυγαν παλιοί διαιτητές, ήρθαν πολλά νέα παιδιά, όμως έχουμε περιπτώσεις που κάποιοι μπήκαν χαριστικά».

Σε ερώτηση για το τι εννοεί χαριστικά, ο κ. Γερμανάκος απάντησε: «Εγώ έκανα τους πίνακες; Διότι αυτός ο διαιτητής δεν έχει τα προσόντα.

Μπορεί να έχει κάποιο πρόεδρο; Από που είναι ο συγκεκριμένος κύριος; Από την Αρκαδία μήπως; Ο Δελφάκης δεν είναι από την Αρκαδία; Υπάρχει... καταλαβαίνετε τι λέω; Άμα τα νέα παιδιά που έχουν προσόντα και είναι να προχωρήσουν δεν τα βοηθάς και κάνεις τέτοιες επιλογές δεν μπορείς να θες να αλλάξεις τα πράγματα. Εάν εξαιρέσουμε τον κύριο Δελφάκη τα πράγματα πάνε καλύτερα».

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα