«Δεν έπρεπε να αρχίσει το πρωτάθλημα»

«Δεν έπρεπε να αρχίσει το πρωτάθλημα»

Gazzetta team
«Δεν έπρεπε να αρχίσει το πρωτάθλημα»

bet365

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος μίλησε στη ραδιοφωνική εκπομπή του gazzetta.gr για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές και τις ευκαιρίες που πρέπει να πάρουν, ενώ τόνισε ότι το πρωτάθλημα δεν έπρεπε να ξεκινήσει.

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος δήλωσε στη ραδιοφωνική εκπομπή του gazzetta.gr:

Για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές: «Εγώ προσωπικά όταν αγωνιζόμουν, το έχω τονίσει ότι δεν δίνεται η κατάλληλη προσοχή στον Έλληνα ποδοσφαιριστή και αυτό έχει πολλές προεκτάσεις. Μπορεί να μην υπάρχουν τόσα πολλά ταλέντα, αλλά σίγουρα αξίζει να πάρει τις ευκαιρίες του, αλλά αν πάρει ευκαιρίες και ο ξένος δείξει καλύτερος, τότε δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Αλλά αξίζει να πάρει την ευκαιρία του και να δείξει τι μπορεί να καταφέρει».

Για τις παράλογες μερικές φορές απαιτήσεις των ελληνικών συλλόγων: «Πιστεύετε ότι οι ελληνικές ομάδες τούς παίρνουν τσάμπα τους παίκτες από το εξωτερικό; Πιστεύω σε κακό δικό τους θα βγει, αν υπερεκτιμηθεί η αξία ενός ταλέντου αυτό που θα γίνει είναι και ο παίκτης να μην πάρει μεταγραφή και η ομάδα να μην πάρει τα χρήματα. Αυτός που δεν φταίει είναι ο Έλληνας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αξίζει να πάρει την ευκαιρία του».

Για την κρίση και την κατάσταση των ποδοσφαιριστών: «Στις παρακάτω κατηγορίες είναι δραματική η κατάσταση, κάποιοι δεν παίρνουν ούτε καν τον βασικό μισθό, ζουν με δανεικά και μπορεί τελικά να μην τους συμφέρει επαγγελματικά να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Αυτή την κατάσταση αντιμετωπίζουν στη Β` και Γ` κατηγορία. Έχουμε κάνει τις επισημάνσεις και στην ΕΠΟ και στη Σούπερ Λιγκ και στη Β` και την Γ`, στον κύριο Καλογιάννη. Οι προτάσεις μένουν στα χαρτιά και στο τέλος την πληρώνει ο ποδοσφαιριστής που παίζει σε αντίξοες συνθήκες».

Για το πρωτάθλημα: «Δεν έπρεπε να ξεκινήσει, δεν μπορώ να φανταστώ το αγγλικό ή το ισπανικό κ.ο.κ. να ξεκινούσε υπό αυτές τις συνθήκες».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να κάνουν κινητοποιήσεις οι ποδοσφαιριστές: « Σε μια τέτοια κίνηση σημαντική και ομαδική εμείς είμαστε οι πρώτοι που θα σταθούμε στο πλευρό τους, εμείς αποφασίζουμε και πράττουμε αυτά που οι ίδιοι ζητούν από εμάς. Δυστυχώς δεν αποφασίζουμε εμείς τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε άλλες χώρες όπως στην Ισπανία που οι ποδοσφαιριστές αντέδρασαν, κατάφεραν να περάσουν κάποια πράγματα, εύχομαι το συντομότερο δυνατό να καταλάβουμε ότι και ο Έλληνας αλλά και ο ξένος που αγωνίζονται στην Ελλάδα πόση δύναμη έχουν σαν ποδοσφαιριστές. Αυτό προσπαθούμε να μεταδώσουμε και να ενημερώσουμε για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχουμε».

Για τον Ολυμπιακό και το ξεκίνημα στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Γενικά έχω δει και τον Ολυμπιακό και τις υπόλοιπες ομάδες, παρακολουθώ, αυτή είναι η αγάπη μου και θα είναι για πάντα. Είναι γεγονός ότι επειδή δεν έχει ξεκινήσει το Πρωτάθλημα δεν υπάρχει ρυθμός, δεν υπήρχε αντίπαλος για τον Ολυμπιακό στα πρώτα παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ. Η ομάδα δείχνει ότι δεν είναι έτοιμη ακόμα, υπάρχουν ποδοσφαιριστές όπου με μια προσωπική ενέργεια μπορούν να σου πάρουν ένα παιχνίδι. Γεγονός είναι ότι δεν έχει τσουλήσει η ομάδα, όσο περνάει ο καιρός θα βγαίνουν και αυτοματισμοί, όσες προπονήσεις και να κάνεις το παιχνίδι είναι σαν να κάνεις 15 προπονήσεις μαζί».

Για το ελληνικό στοιχείο που υπήρχε στον Ολυμπιακό στην εποχή του: «Αν ανατρέξουμε στη δική μας ομάδα τότε, στα χρόνια που έπαιζα εγώ θα δει κανείς ότι ο κορμός ήταν καθαρά από Έλληνες που ξέρουν καλά και που παίζουν και τις απαιτήσεις και δένονται περισσότερο με την ομάδα, μπορούν να αγαπηθούν και να αγαπήσουν την ομάδα. Ο ξένος θα έρθει θα κοιτάξει το συμβόλαιό του και όταν αυτό τελειώσει θα φύγει, θα πάει να κοιτάξει την στην πατρίδα του. Aυτό βέβαια συμβαίνει κατά μέσο όρο καθώς υπάρχουν και οι εξαιρέσεις με κάποιους ξένους. Ο Έλληνας έχει και το φιλότιμο, έχει πολλά παραπάνω να δώσει».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα