Σαουδάραβας με... ερωτήματα!

Σαουδάραβας με... ερωτήματα!

Γιώργος Βροντάκης
Σαουδάραβας με... ερωτήματα!

bet365

Ο επίσημος Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε ότι υπάρχει γραπτή πρόταση Σαουδάραβα πρίγκιπα για την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών. Θα ερευνηθεί η αξιοπιστία της λέει η ΠΑΕ. Το gazzetta.gr καταγράφει μια υπόθεση με πολλά ερωτηματικά!

Ο Έλληνας επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, Βλάσης Τσάκας, πήγε στα πράσινα γραφεία στις 12:50 και έκανε πρόταση για την αγορά μετοχών της ΠΑΕ, ζητώντας το ποσοστό του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Ισχυρίζεται ότι θα βάλει 20 εκατομμύρια ευρώ τώρα, άλλα 50 ευρώ το καλοκαίρι, ενώ θα δώσει και 150 εκατομμύρια ευρώ για το γήπεδο, συνολικά 220 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ενδιαφερόμενος είναι Σουλτάνος και λέγεται Μπιν Νασέρ Αλ Φαχάντ Αλ Σαούντ, είναι ο ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρίες της Σαουδικής Αραβίας, η οποία έχει ως έδρα την Τζέντα και είναι ένας από τους διαδόχους του θρόνου στη χώρα, συγκεκριμένα ο 7ος. Πρόκειται για 26χρονο πρίγκιπα, ο οποίος προτείνει για τώρα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ στα 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο θα προσφέρει 50 εκατομμύρια ευρώ. Όσον αφορά το γήπεδο, προτίθεται να δώσει 150 εκατ. ευρώ για τη κατασκευή από τη δική του εταιρία, χωρητικότητας 48.000 θέσεων!

Την ύπαρξη πρότασης για την απόκτηση μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε ο Δημήτρης Γόντικας όταν έβγαινε από τα γραφεία της ΠΑΕ. Είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει κατατεθειμένη πρόταση για την αγορά των μετοχών, την οποία θα εξετάσει εξονυχιστικά το Δ.Σ. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Με τον ΠΑΟΚ ήταν μια μπίζνα. Τον Παναθηναϊκό τον αγαπώ μέχρι κόκαλο!»

Τι είπε ο Βλάσης Τσάκας

 

Στη συνέχεια μίλησε ο ίδιος ο Βλάσης Τσάκας, που επιβεβαίωσε την πρόταση για απόκτηση των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη. «Μόλις κατατέθηκε η πρόταση, εκπροσωπώ τον Σαουδάραβα πρίγκιπα, το όνομα του οποίου δεν ξέρω αν έγινε γνωστό από την ΠΑΕ. Είναι ο Σουλτάν Μπιν Φαρφάν Αλ Σαούντ, ένας νέος πρίγκιπας, 26 χρονών και έχω την τιμή να είναι φίλος μου. Εκανα πολλές προσπάθειες εδώ και καιρό για να πετύχω την προσφορά, και την καταφέραμε. Πιστεύω θα πάμε καλά, η πρόταση είναι ξεκάθαρη. Μιλάμε για το ποσοστό του κ. Βαρδινογιάννη το οποίο από τις 5 του μήνα διαθέτει δωρεάν. Μιλάμε για ένα πράγμα 220 εκατομμύρια.»

Για το αν θα επιδιώξει συνάντηση με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, τόνισε «Βεβαίως. Μέχρι τέλος του μήνα, στις αρχές Οκτώβριου ο πρίγκιπας θα είναι στην Ελλάδα. Μπορώ να σας δώσω αύριο το προφίλ του. Είναι διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, έχει πολλές εταιρίες, μία από αυτές ασχολείται με κατασκευές. Είναι νέος με μοντέρνες αντιλήψεις και ενδιαφέρεται για επενδύσεις στην Ελλάδα».

Πάντως τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά και μπορείτε να τα διαβάσετε σε άλλο άρθρο του gazzetta.gr

Για το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Τσάκας είχε εμπλακεί και σε σενάριο αγοράς πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΠΑΟΚ είπε: «Εκεί ήταν καθαρά μια μπίζνα, εδώ είναι μια αγάπη. Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον Παναθηναϊκό. Περιμένουμε, περιμένουμε. Όλα είναι στη διάθεση του Δ.Σ. Ο,τι θέλουν το προσκομίσαμε».

«Κατατέθηκε πρόταση από Σαουδάραβα πρίγκιπα. Νέος πρίγκιπας 26 ετών. Εχω τιμή να είναι φίλος μου. Μετά από καιρό καταφέραμε να κάνουμε προσφορά. Μιλάμε για το ποσοστό του κυρίου Βαρδινογιάννη. Μιλάμε για ένα πλάνο 220 εκατομμυρίων ευρώ. Μέχρι τέλος του Οκτωβρίου ο πρίγκιπας θα είναι στην Ελλάδα. Ασχολείται με κατασκευές μια από τις εταιρίες του και έχει μοντέρνες αντιλήψεις. Ενδιαφέρεται για επενδύσεις στην Ελλάδα. Ολα τα στοιχεία είναι στη διάθεση του Δ.Σ.»!

Πελάτης της εταιρίας του ενδιαφερόμενου είναι η Aramco που πρόσφατα είχε συμφωνία με την Motor Oil. Σύμφωνα με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού πάντως δεν μπορεί ομάδα να περιέλθει στην κατοχή ξένου επενδυτή, εκτός αν αυτός έχει Έλληνα εκπρόσωπο.

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα