Η WADA ξεφτιλίζει τον ελληνικό αθλητισμό!

Βασίλης Γαλούπης
Η WADA ξεφτιλίζει τον ελληνικό αθλητισμό!

bet365

Το πιο δυνατό χαστούκι δέχτηκε ο ελληνικός αθλητισμός! Σεισμός! Η WADA διασύρει τη χώρα με ΕΠΙΣΗΜΗ ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγα 24ωρα και ουσιαστικά εκθέτει την Ελλάδα και την όποια αθλητική αξιοπιστία τής είχε απομείνει ύστερα από τόσα σκάνδαλα ντόπινγκ.

Η αποκάλυψη που έγινε από το Gazzetta On Air την περασμένη Τρίτη νωρίς το μεσημέρι, επιβεβαιώνεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όχι μόνο από το σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής, όπως αναφέραμε λίγο νωρίτερα, αλλά από την ίδια τη WADA με ανακοίνωσή της!

Και η WADA αναφέρει ρητά την πρόθεσή της να βάλει λουκέτο στο ελληνικό εργαστήριο τον Νοέμβριο, ενώ ξεμπροστιάζει την πολιτική ηγεσία από το 2004 και μετά, τονίζοντας ότι άφησαν το αντιντόπινγκ να ξεπέσει τόσο, ώστε πλέον να είναι ανύπαρκτο. Κόλαφος άνευ προηγουμένου! Ο ελληνικός αθλητισμός γίνεται πιο ανυπόληπτος από ποτέ. Κι αποδεικνύεται ότι έπειτα από τόσα σκάνδαλα ντόπινγκ, ουδείς έβαλε μυαλό!

Η WADA παίρνει αφορμή από την υπόθεση Κεντέρη-Θάνου και φτάνει στο σημείο να εκτοξεύει δόσεις ειρωνείας ακόμα και στη δικαιοσύνη της Ελλάδας. Αφήνει μπηχτές ότι κράτησε επτά ολόκληρα χρόνια μέχρι να εκδοθεί η (πρόσφατη αθωωτική) απόφαση του δικαστηρίου, ενώ τονίζει πως εξακολουθεί να στηρίζει την απόφαση της IAAF για κυρώσεις στους δύο σπρίντερ. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ δηλώνει ότι ανησυχεί και ότι αναμένει το σκεπτικό της απόφασης του εφετείου, ώστε να μπορέσει να τοποθετηθεί επισήμως.

Επισημαίνει στη συνέχεια ότι η βασική ανησυχία της WADA προέρχεται από το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν υπάρχει κανένα πραγματικό πρόγραμμα αντιντόπινγκ και ότι η χώρα μας πιθανότατα να κριθεί τον Νοέμβριο ότι δεν συμμορφώνεται με τον διεθνή κώδικα της WADA. Κάτι που θα αποτελειί τραγική εξέλιξη, όπως μάθατε πρώτοι από το Gazzetta On Air, αφού όσα ζητάει η WADA όλα αυτά τα χρόνια έχουν «περάσει» από τη Βουλή κι έχουν γίνει νόμος του κράτους! Με λίγα λόγια, η WADA μάς εκθέτει ανεπανόρθωτα διεθνώς και μας λέει ουσιαστικά ότι στη χώρα μας δεν εφαρμόζεται ο νόμος. Κάτι που μπορεί να το ξέρουμε όσοι κατοικούμε εδώ, αλλά τώρα το μαθαίνει κι όλος ο κόσμος του αθλητισμού από τη μιαν άκρη της Γης ως την άλλη.

Η WADA, μάλιστα, καταλήγει στην ανακοίνωσή της γνωστοποιώντας την πρόθεσή της για το εργαστήριο του ΟΑΚΑ, λέγοντας ότι όσα συμβαίνουν με το αντιντόπινγκ στη χώρα μας, θα έχουν επιπτώσεις και στο εργαστήριο. Κι όλοι καταλαβαίνουμε τι εννοεί. Πάει για λουκέτο.

Κι εκεί που έρχεται το τελειωτικό κτύπημα από τη WADA είναι με τη φράση «δυστυχώς, οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα αφήσουν καμία κληρονομιά αντιντόπινγκ στον αθλητισμό και στην κοινωνία γενικότερα της Ελλάδας».

Μας χαρακτηρίζει, δηλαδή, ως Μπανάνεν-Λαντ και μας εκθέτει ανεπανόρθωτα ως χώρα. Κι επειδή η πολιτική ηγεσία (Γερουλάνος, Νικητιάδης, Μπιτσαξής) γνωρίζουν, σύμφωνα με πληροφορίες μας, εδώ και καιρό τις συστάσεις μέσω επιστολών της WADA, θα θέλαμε να μάθουμε τι ακριβώς έχουν κάνει όλο αυτό το διάστημα για να μη βγει ο καταπέλτης που μόλις διαβάσετε και για ποιο λόγο έχει διαλυθεί όλο το σύστημα αντιντόπινγκ της Ελλάδας τα τελευταία δύο χρόνια.

Αν οι ξένοι είχαν μια φορά στο μάτι τους τους Έλληνες αθλητές με όσα γνωστά είχαν συμβεί ως το 2008 κυρίως, τότε καταλαβαίνουμε όλοι τι θα γίνει από εδώ και πέρα, από τη στιγμή που η WADA με τον πιο επίσημο τρόπο δηλώνει ότι «η Ελλάδα δεν εφαρμόζει κανένα πρόγραμμα αντιντόπινγκ». Θα βγαίνουν στο εξωτερικό οι αθλητές μας και θα «τρώνε» το κυνηγητό του αιώνα…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα