Ο Καπίνο και τα «όχι» στον Ολυμπιακό!

Ο Καπίνο και τα «όχι» στον Ολυμπιακό!

Δήμος Μπουλούκος
Ο Καπίνο και τα «όχι» στον Ολυμπιακό!

bet365

Ο Καπίνο έγινε ο νεαρότερος τερματοφύλακας στην ιστορία του Παναθηναϊκού που έπαιξε στο πρωτάθλημα και το gazzetta.gr παρουσιάζει την ιστορία του, τα δύο «όχι» που είπε στον Ολυμπιακό και το ρόλο του Κούλη Καραταΐδη!

Ο Στέφανος Καπίνο ήταν σίγουρα το βράδυ του Σαββάτου ο πιο ευτυχισμένος ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα. Σε ηλικία 17 ετών (17 και έξι μηνών για την ακρίβεια) έγινε ο νεαρότερος γκολκίπερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα, καθώς λόγω του τραυματισμού του Κοτσόλη και της αποβολής του Καρνέζη κόντρα στον Ατρόμητο ήρθε η ώρα για το ντεμπούτο του, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Νικοπολίδη.

Αν και μικρός ο Στέφανος Καπίνο, ήδη έχει να διηγηθεί πολλά πράγματα για την ποδοσφαιρική του πορεία και το gazzetta.gr ξετυλίγει το κουβάρι της έως τώρα καριέρας του νεαρού πορτιέρο.

Το πρώτο «όχι» στον Ολυμπιακό

Ο Καπίνο, παιδί λαϊκής οικογένειας από τον Κορυδαλλό και γεννημένος στις 18 Μαρτίου του 1994, άρχισε να παίζει μπάλα στον Αετό Κορυδαλλού. Το μπόι του αλλά και η προσωπική του επιθυμία τον οδήγησαν στη θέση του τερματοφύλακα και αμέσως άρχισε να ξεχωρίζει. Δεν άργησε μάλιστα ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, ο Κούλης Καραταΐδης, να τον εντοπίσει καθώς εκείνη την εποχή εργαζόταν ως προπονητής στα «ερυθρόλευκα» τμήματα υποδομής.

Αμέσως ο Ολυμπιακός έκανε την πρόταση, αλλά οι παράγοντες της κορυδαλλιώτικης ομάδας ζήτησαν ορισμένα ανταλλάγματα. Όχι τίποτε υπερβολικό, αλλά μια χορηγία για τη φανέλα της ομάδας, ώστε να βγουν τα έξοδα της χρονιάς!

Στους «ερυθρόλευκους» δεν άρεσε καθόλου η απάντηση, αφού θεώρησαν υπερβολικό το αίτημα της ομάδας του Κορυδαλλού, που είναι ως γνωστόν «ερυθρόλευκη» περιοχή, με αποτέλεσμα να παγώσουν οι διαπραγματεύσεις και να μην υλοποιηθεί η πρόταση.

Η διοίκηση του Κορυδαλλού δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και έχοντας αντιληφθεί ότι έχουν «χρυσό» στα χέρια τους, επέλεξαν να πάνε ως την άλλη πλευρά της Αττικής και συγκεκριμένα στην Παιανία, για να παρουσιάσουν τον ποδοσφαιριστή τους.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε τίποτα να χάσει και κάλεσε τον Καπίνο στην Παιανία για δοκιμή. Φυσικά, ο τότε προπονητής τερματοφυλάκων Παναγιώτης Αγριόγιαννης κατάλαβε αμέσως ότι πρόκειται περί ταλέντου και εισηγήθηκε την απόκτησή του.

Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» ρώτησαν τι θέλει ο Αετός, για να πάρουν την εξής απάντηση: «δεν ζητάμε λεφτά, αλλά μια χορηγία στη φανέλα για να εξασφαλίσουμε αθλητικό υλικό». Ο Παναθηναϊκός, όμως, επέμενε στα χρήματα καθώς δεν ήθελε να μπλέξει με τρίτους και τελικά έδωσε 17.000 ευρώ, τα οποία αποδέχτηκαν αμέσως οι παράγοντες του Αετού!

Η υπόθεση όμως της μεταγραφής δεν ολοκληρώθηκε εκεί, καθώς ο Ολυμπιακός ενημερώθηκε για την υπόθεση και ο Κούλης Καραταΐδης έσπευσε να συναντηθεί και πάλι με τους ανθρώπους του Αετού για να κάνει τη δική του πρόταση, επικαλούμενος και τις άριστες σχέσεις των δύο σωματείων.

Η ομάδα του Κορυδαλλού δεν είχε πρόβλημα να «παγώσει» τη μετακίνηση, αλλά παρέπεμψε το θέμα στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος πλέον έκανε όνειρα... «πράσινα», μια και είχε μείνει κολακευμένος από την αντιμετώπιση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού. Και τελικά υπέγραψε συμβόλαιο...

Το δεύτερο «όχι»...

Από τον Ιούνιο του 2007 άρχισε να πηγαίνει σε μόνιμη βάση στην Παιανία για προπονήσεις και αγωνίστηκε πρώτη φορά με τους Παμπαίδες του Παναθηναϊκού το τριήμερο 14-15-16 Ιούνιου, στο τουρνουά που διοργάνωσε ο Ιωνικός για να τιμήσει τη μνήμη του Νίκου Κανελλάκη. Και τότε είπε το δεύτερο «όχι» στον Ολυμπιακό, καθώς οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση του τουρνουά στη διαδικασία των πέναλτι!

Ακόμα καλύτερη συνέχεια

Τη σεζόν 2007-2008 ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας Παίδων και πήρε τίτλο στο πανελλαδικό τουρνουά Παίδων, γεγονός που του άνοιξε την πόρτα για την Εθνική Προπαίδων. Η συνέχεια είναι ακόμα σπουδαιότερη για τον Καπίνο, ο οποίος δεν σταμάτησε να δουλεύει και να αμείβεται για αυτό.

Στο πρωτάθλημα Κ18 της Σούπερ Λίγκας αγωνίζεται αρκετές φορές και τελικά φτάνει στο σημείο να γίνει ο βασικός πορτιέρο της Εθνικής Παίδων. Στο φάιναλ φορ του πρωταθλήματος Κ18 στο Καραϊσκάκη, ο Παναθηναϊκός κατακτά τον τίτλο και ο Καπίνος είναι ο κορυφαίος γκολκίπερ του τουρνουά.

Προετοιμασία με τους μεγάλους...

Οι εμφανίσεις του και η καθιέρωση στην Εθνική δεν έμειναν χωρίς αντίκρισμα και στην Παιανία και ο Χενκ τεν Κάτε τον φωνάζει μαζί του στην προετοιμασία στην ομάδα, μια και διακρίνει επάνω του όλα τα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει ένας τερματοφύλακας. Τον αναλαμβάνει ο Βασίλης Αλεξούδης, ο προπονητής τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού και αρχίζει η σκληρή δουλειά!

Το ίδιο σκηνικό και το επόμενο καλοκαίρι, καθώς ακολούθησε πάλι το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας αφού πλέον προοριζόταν για την τριάδα των τερματοφυλάκων, πίσω από τους Τζόρβα και Καρνέζη. Δεν υπολόγιζε, όμως, στον Ντάνιελ Φερνάντες, τον Πορτογάλο που πήγε στο «τριφύλλι» και απλώς καθυστέρησε λίγο τα όνειρά του, αφού στη ρεβάνς έκανε ντεμπούτο στη 18άδα επίσημου παιχνιδιού.

Το επαγγελματικό συμβόλαιο

Πλέον το νερό είχε κυλήσει στο αυλάκι και μια Πέμπτη του περασμένου Ιουνίου το τηλέφωνο του Καπίνου χτύπησε! Μια φωνή τον κάλεσε στα γραφεία της ΠΑΕ την επομένη να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2014, καθώς η εμπιστοσύνη του Παναθηναϊκού στο πρόσωπό του είναι δεδομένη και δεν συζητήθηκε καν να γίνει μεταγραφή άλλου τερματοφύλακα παρά την αποχώρηση του Τζόρβα.

Από τότε συνέχιζε να δουλεύει σκληρά και πλέον, πριν γίνει 18 ετών, δεν βλέπει τον κόσμο μόνο από τα 1,94 μέτρα που είναι το ύψος του, αλλά και με την αίσθηση ότι το μέλλον τού ανήκει. Άλλωστε το ρεκόρ του Νικοπολίδη το κατέρριψε...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα