Γιατί σεληνιάστηκε ο Μπουρούσης
Ο σέντερ της Αρμάνι Τζινς Μιλάνο μπήκε αγριεμένος στο παρκέ και από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα το μάτι του έδειχνε να γυαλίζει. Και οι λόγοι που ήθελε να κερδίσει μόνος του τους Σέρβους ήταν τρεις. Ο πρώτος ήταν πως ένιωθε ότι θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη στα δύσκολα και να οδηγήσει την ομάδα στην επίτευξη του μεγάλου της στόχου που δεν ήταν άλλος από την πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά. Ο Καρδιτσιώτης σέντερ δεν είναι ευθυνόφοβος και γι’ αυτό μετά από μια δύσκολη και οδυνηρή ήττα χθες από τη Γαλλία, βγήκε μπροστά. Κάτι που έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Δεν ήταν, όμως, αυτό το μόνο του κίνητρο.
Ο διεθνής σέντερ φυσικά δεν είχε ξεχάσει την περσινή… κλοτσοπατινάδα με τους Σέρβους και την καρεκλιά του Νέναντ Κρστιτς. Όταν λοιπόν είδε απέναντι του τον σέντερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας πλέον, αφήνιασε… Η κόντρα αυτή ήταν «δημιουργική» για τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος έβγαλε τον καλύτερο του εαυτό. Καμιά φορά τέτοιες κόντρες μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ μιας και το μυαλό κάνει πολλά παιχνίδια. Δεν του γύρισε όμως και γι’ αυτό έκανε πάρτι κόντρα στον Κρστιτς με καρφώματα, χουκ, γκολ φάουλ και τρίποντα, πολλά από αυτά στο καθοριστικό πρώτο δεκάλεπτο όπου η Εθνική πήρε τη διαφορά.
Το τρίτο κίνητρο του πρώην σέντερ του Ολυμπιακού ήταν η παρουσία του Ντούσαν Ίβκοβιτς στον αντίπαλο πάγκο. Ο Έλληνας σέντερ ακόμη δεν έχει καταλάβει γιατί έμεινε έναν μήνα εκτός ομάδας στα μέσα της σεζόν, αλλά για τον Σέρβο κόουτς ποτέ δεν είπε ευθέως κακή κουβέντα. Η σημερινή καταπληκτική εμφάνιση του, όμως, ήταν για τον ίδιο μιας μορφής «απάντηση» για το γεγονός πως έμεινε ένα μήνα στο περιθώριο.
«Πενήντα θα φάνε ρε, δεν σταματάμε»
Το πάθος του λοιπόν ξεχείλιζε στο ματς κόντρα στη Σερβία και σε κάθε φάση πανηγύριζε με σφιγμένες τις γροθιές. Το πιο τρανταχτό στιγμιότυπο για το πόσο ήθελε να κερδίσει τους Σέρβους, για όλους τους παραπάνω λόγους, ήταν όταν κάποια στιγμή στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου, γύρισε προς τον πάγκο και είπε «πενήντα θα φάνε ρε, δεν σταματάμε».
Μετά το ματς, σχεδόν σύσσωμη η ομάδα των Σέρβων τον αποθέωσε στις δηλώσεις του με τον Γιάννη να απολαμβάνει την κάθε στιγμή πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το συγκεκριμένο ματς. Φαίνεται λοιπόν πως η Εθνική βρήκε τον νέο της μεγάλο ηγέτη. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Μπουρούση.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
