Ρωσία για τελικό, Σερβία για «τελικό» (vid)
Μόλις με 16 ώρες ξεκούρασης, αμφίβολους τους τραυματίες Τέπιτς, Ράσιτς και καταπονημένη από τον αγώνα με τη Ρωσία, θα εμφανιστεί η Σερβία στον αγώνα εναντίον της Ελλάδας το μεσημέρι της Παρασκευής που θα κρίνει τη θέση στο προολυμπιακό τουρνουά του επόμενου καλοκαιριού.
Οι «πλάβι» δεν είχαν την ενέργεια, το καθαρό μυαλό και τις λύσεις που απαιτούνταν για να κερδίσουν την μοναδική αήττητη ομάδα του τουρνουά και ηττήθηκαν από την παρέα του Κιριλένκο που έχει βάλει πλώρη για τελικό.
Η Ρωσία ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό από Τεόντοσιτς (πέτυχε τους πρώτους 7 πόντους της Σερβίας) και Σαβάνοβιτς (πέτυχε τους επόμενους τέσσερις), έλεγξε το ρυθμό και τροφοδοτώντας τους Μοζγκόφ και Χριάπα, κατάφερε να ξεφύγει με διψήφια διαφορά στο 13’ (26-15).
Απόντος των τραυματιών Μιλένκο Τέπιτς και Αλεξάνταρ Ράσιτς που δεν κατάφερε να συνέλθει, ο Τεόντοσιτς πήρε πάνω του όλη την ευθύνη για την οργάνωση του παιχνιδιού. Έτσι, ακόμα και αν ήταν η μόνη σταθερή πηγή κινδύνου για την άμυνα της Ρωσίας πετυχαίνοντας 20 πόντους (με 6/15 σουτ), ήταν ταυτόχρονα και… αφορμή για εύκολους πόντους, αφού τελείωσε τον αγώνα με 9 λάθη εκβιάζοντας πολλές προσπάθειες και αποδιοργανώνοντας το παιχνίδι της ομάδας του.
Οι παίκτες του Μπλατ μπορούσαν να είχαν κερδίσει ακόμα πιο άνετα το παιχνίδι, μιας και ο Σαβάνοβιτς ήταν αρκετά άστοχος και ο Κρστιτς… ξύπνησε αργά. Έστω και αν αγχώθηκαν στο τέλος φάνηκαν ψύχραιμοι και με την τετράδα των Κιριλένκο, Σβεντ, Βορόντσεβιτς και Χριάπα να είναι σε πολύ καλή μέρα, συνέχισαν την αήττητη πορεία τους και προκρίθηκαν στην τετράδα για να κοντραριστούν με τη Γαλλία για μια θέση στον μεγάλο τελικό.
Τα δεκάλεπτα: 16-12, 34-27, 54-48, 77-67
Ρωσία (Μπλατ): Βορόντσεβιτς 11 (4/4 διπ., 1/3 τριπ.), Μοζγκόφ 8 (4/8 διπ.), Μπίκοφ 4, Φριντζόν 9 (1/4 τριπ.), Σβεντ 10 (5/13 διπ., 5 ασίστ), Χριάπα 11 (1/3 διπ., 3/6 τριπ., 5 ριμπ., 4 ασίστ), Αντόνοφ, Μόνια 5 (1/3 τριπ.), Πονκράσοφ 5 (1/2 τριπ.), Κιριλένκο 14 (11 ριμπ.).
Σερβία (Ίβκοβιτς): Τεόντοσιτς 20 (4/5 διπ., 2/10 τριπ., 9 λάθη), Πάουνιτς, Μπιέλιτσα 5 (1/1 τριπ.), Μάρκοβιτς 2, Σαβάνοβιτς 9 (3/7 διπ., 1/4 τριπ.), Κέσελ 6 (2/4 τριπ.), Κρστιτς 13 (2/5 διπ., 5 ριμπ.), Πέροβιτς 7 (3/4 διπ.), Μάτσβαν 5 (1/2 τριπ.).
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
