Συναγερμός…

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
gazzetta default image fallback

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τον συναγερμό που έχει σημάνει σε όλες τις ομάδες της Λίγκας μετά τον υποβιβασμό Βόλου και Καβάλας.

Ο οριστικός υποβιβασμός του Βόλου και της Καβάλας σήμανε συναγερμό σε όλες σχεδόν τις ομάδες της Λίγκας. Ο λόγος είναι απλός. Περίπου 50 παίκτες (από τους οποίους οι 9-10 πρώτης γραμμής) είναι από σήμερα το μεσημέρι αυτοδικαίως ελεύθεροι και περιμένουν την τελευταία λεπτομέρεια για να αναζητήσουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.

Ποια είναι η λεπτομέρεια; Η ΕΠΟ να ορίσει ένα χρονικό διάστημα εγγραφής των παικτών αυτών σε άλλες ομάδες, δίνοντας στην ουσία άτυπη παράταση των μεταγραφών μόνο για αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Αυτό ισχύει για όλους τους παίκτες με εξαίρεση δυο-τρεις (όπως ο Σανκαρέ, ο Ντολεζάι κ.ά.) που έχουν καταθέσει προσφυγή εντός του δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου και επομένως αν εφαρμοστεί το δίκαιο της UEFA (το αν το βάζω γιατί στην Ελλάδα ζούμε) τότε οι ποδοσφαιριστές αυτοί έχουν δικαίωμα εγγραφής σε όποια ομάδα θέλουν, αφού ως ημέρα ελευθερίας λογίζεται η μέρα που κατέθεσαν την προσφυγή.

Υπάρχει το ακραίο σενάριο η ΕΠΟ να μην ορίσει το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα και επομένως οι παίκτες Βόλου και Καβάλας να περιμένουν ως τον Γενάρη, ωστόσο αυτό το σενάριο μάλλον θα πρέπει να αποκλειστεί.

Ονόματα παικτών όπως του Σανκαρέ, του Ούμπιντες, του Μόνχε, του Ζαραδούκα, του Άλβαρεζ, του Μάρτιν, του Ντιέ έχουν απασχολήσει σχεδόν όλες της ομάδας της Λίγκας, κυρίως όμως τα ονόματά τους έχουν «παίξει» για Ολυμπιακό, Παναθηναικό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΑΡΗ. Είναι επίσης δεδομένο ότι κάποιες ομάδες έχουν τη δύναμη του χρήματος και κάποιες άλλες τις ικανότητες να… πείσουν έναν ποδοσφαιριστή να επιλέξει τη νέα του στέγη.

Για να δούμε, λοιπόν, ποια διοίκηση έχει εκτός από λεφτά και ικανότητες για να ενισχύσει σημαντικά την ομάδα της; Ποιοι θα φανούν έτοιμοι να αντεπεξέλθουν σε μια πρόκληση ενίσχυσης της ομάδας και ποιοι θα μείνουν στα λόγια και στις… εντυπώσεις των φίλα προσκείμενων ΜΜΕ. Ποιοι δέχονται άδικες και στημένες κριτικές και ποιοι αντίστοιχα αβαντάρονται εκ του ασφαλούς. Ο συναγερμός ήχησε, άπαντες σε θέση μάχης. Όσοι πιστοί προσέλθετε στο πλευρό του Θεού του Πολέμου…

ΥΓ1. Ο Γιούριτσα Βράνιες είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχουν έρθει ποτέ στην Ελλάδα. Ήρθε στον ΑΡΗ σε ηλικία 31 ετών με 30 συμμετοχές στην Εθνική Κροατίας και 175 στην Μπουντεσλίγκα, συμμετοχή σε Τσάμπιονς Λγκ και Παγκόσμιο Κύπελλο. Ήρθε σχεδόν τζάμπα (γιατί τζάμπα είναι το κόστος των μισθών του και μόνο!!!). Βέβαια ο ΑΡΗΣ ξέρει καλά ότι ένας παίκτης που πέρσι έπαιρνε 1,2 εκατ. ευρώ (!!!) μόνο υπό ειδικές συνθήκες θα ερχόταν. Η απραξία του, λοιπόν, είναι το μειονέκτημά του, το οποίο όμως ο ίδιος λέει ότι θα ξεπεράσει ύστερα από 15 μέρες προπόνησης και τα πρώτα παιχνίδια που θα πάρει. Δεν ξέρω τι θα κάνει και πόσο θα βοηθήσει. Θα φανεί και θα κριθεί στο γήπεδο. Όμως αυτόν τον ποδοσφαιριστή ορισμένοι έσπευσαν να τον απαξιώσουν, να τον μειώσουν και παράλληλα να… κριτικάρουν και τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας. Συνάδελφοι γιατί έχασαν την… είδηση, φίλαθλοι (δυστυχώς και του ΑΡΗ) γιατί δεν γουστάρουν τον Κόντη ή τον Αθανασιάδη. Ας βγει να πει κάποιος ότι δεν αξίζει να πάρεις ρίσκο 10.000 ευρώ για αυτόν τον ποδοσφαιριστή. Ακούγεται…

ΥΓ2. Δεν ήρθε ακόμα η ώρα να πω σε ορισμένους τι να κάνουν με τις… μπρίζες που μου καταλόγισαν. Τόσο καιρό κάνω υπομονή με τον κάθε άσχετο και στημένο. Λίγο ακόμα και θα τους χτυπήσει… το ρεύμα!

ΥΓ3. Ερχόμαστε…

ΥΓ4. Σήμερα 15 Σεπτεμβρίου, η ΕΕΑ οριστικοποίησε τον υποβιβασμό Βόλου και Καβάλας. Ακόμα για τους αντικαταστάτες τους δεν έχει βγει απόφαση και υπάρχει η πιθανότητα και να μη βγει ποτέ και να παίξουμε με 14 ομάδες. Ωστόσο, ορισμένοι έχουν επενδύσει την επικοινωνιακή τους επίθεση στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ στο ότι ο ΑΡΗΣ δεν έκανε... τίποτα για να πετάξει τον Βόλο εκτός Ευρώπης. Ο λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο, αλλά και για αυτούς (πάρα) πολύ σύντομα θα μάθετε ενδιαφέροντα πράγματα και... θαύματα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!