Είχαν ψυχή όσοι ήταν εκεί!

Είχαν ψυχή όσοι ήταν εκεί!

Gazzetta team
gazzetta default image fallback

bet365

Η Εθνική ήταν μπροστά για 33', αλλά λύγισε στα κρίσιμα τελευταία λεπτά απέναντι στην πλήρη Γαλλία (64-56). Ζωντανή η ελπίδα για Λονδίνο.

H Eθνική αγωνίστηκε για 33' λεπτά ακριβώς πάνω στο πλάνο του Ηλία Ζούρου και έδειξε να έχει μπλοκάρει τα ατού των Γάλλων. Στο τέλος, όμως, ήταν σίγουρο πως θα χρειάζονταν μεγάλα σουτ για να πάρουμε τη νίκη-πρόκριση. Μπουρούσης, Φώτσης και Ζήσης δεν είχαν άλλες δυνάμεις μετά από ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση τους και έτσι τα μεγάλα σουτ δεν ήρθαν ποτέ. Από την άλλη, όμως, Μπατούμ και Πάρκερ ανέλαβαν δράση και κάπου εκεί τελείωσαν όλα.

Η Εθνική έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα στο παιχνίδι. Οι διεθνείς μας μπήκαν αποφασισμένοι στο ματς και έτοιμοι να πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους. Η μπάλα κυκλοφορούσε υπέροχα στην επίθεση, τα σουτ ήταν καλά και έτσι η Εθνική προηγήθηκε με 7-0. Στο επόμενο τετράλεπτο, η Εθνική συνέχισε να παίζει σπουδαίο μπάσκετ. Φώτσης και Μπουρούσης έκαναν καταπλητικό ματς και έτσι η "γαλανόλευκη" προηγήθηκε με 15-5, αλλά οι Γάλλοι αντέδρασαν και με επιμέρους σκορ 9-2 στο τελευταίο τρίλεπτο μείωσαν σε 17-14 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου ακολούθησαν και στο δεύτερο δεκάλεπτο κατά γράμμα τις εντολές του Έλληνα κόουτς. Αργό τέμπο, η μπάλα περνούσε σχεδόν σε κάθε επίθεση από τα χέρια του Μπουρούση ενώ όποτε μας δινόταν η ευκαιρία μέσω της άμυνας μας, τρέχαμε στον αιφνιδιασμό. Έτσι, η Εθνική συνέχισε σε όλο το δεύτερο δεκάλεπτο, ακόμη και όταν οι Γάλλοι έφεραν το ματς στα ίσα (21-21), εφτά λεπτά πριν το τέλος, η Εθνική συνέχισε με μυαλό και σχέδιο και έτσι έκλεισε το πρώτο ημίχρονο μπροστά 31-27.

Το τρίτο δεκάλεπτο κύλησε όπως ακριβώς και τα δύο προηγούμενα. Ο Μπουρούσης συνέχισε να κάνει καταπλητικό ματς και ό,τι θέλει τον Γιοακίμ Νοά. Ο Καϊμακόγλου έδινε βοήθειες και έτσι η Εθνική προηγήθηκε με 39-32 παίζοντας πολύ έξυπνο μπάσκετ. Οι Γάλλοι, όμως, άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό και με τον Ντε Κολό να τους κρατάει ζωντανούς μείωσαν σε 43-40 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην τελευταία περίοδο ο Τόνι Πάρκερ άρχισε να βάζει το ένα καλάθι μετά το άλλο και ξέχασε να σταματήσει. Οι Γάλλοι με επιμέρους σκορ 16-6 σε εφτά λεπτά, κατάφεραν να προσπεράσουν για πρώτη φορά και μάλιστα να φτάσουν και στο +6 (56-50). Ο Μπουρούσης, όμως, έφερε ξανά την Εθνική μέσα στο παιχνίδι, αλλά Μπατούμ και Πάρκερ ανέλαβαν δράση και "καθάρισαν" για την παρέα τους.

Ταδ εκάλεπτα: 14-17, 27-31, 40-43, 64-56
Γαλλία (Κολέ): Νοά 5 (8ριμπ), Μπατούμ 15π (2ριμπ, 1ασ), Αλμπισί, Καουντί 2 (2ριμπ), Πάρκερ 18 (5ριμπ,3ασ), Τραορέ 6 (1ριμπ), Πιετρούς 2 (6ριμπ), Ντε Κολό 16 (2ριμπ, 1ασ), Ντιό 4ριμπ, 3ασ, Ζελαμπάλ
Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 17π (11ριμπ), Ζήσης 6 (4ριμπ, 5ασ), Βασιλειάδης (1ασ), Καλάθης 7 (1ριμπ, 2ασ), Φώτσης 9 (5ριμπ, 1ασ), Παπανικολάου 4, Μπράμος 2, Κουφός 5 (2ριμπ), Καϊμακόγλου 6π (6ριμπ, 1ασ)

 

Τελευταία Νέα