Έχεις τρελάνει κόσμο!

Gazzetta team
gazzetta default image fallback

bet365

Ηρωικός ο ΑΠΟΕΛ ανέτρεψε το προβάδισμα της Ζενίτ και πήρε την παρθενική του νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με γκολ στο 1' και το 92' η Μίλαν έκλεψε τον βαθμό στη Βαρκελώνη.

7ος Ομιλος

Καλώς τα αποπαίδια...
Μια ματιά στην ενδεκάδα και καταλαβαίνει κανείς πως ήταν ακόμα μία απάντηση κάποιων... τελειωμένων. Στην Ελλάδα οι μεγάλοι δεν είχαν χώρο για αυτούς. Ο ΑΠΟΕΛ άνοιξε την αγκαλιά του, με τον προπονητή τους, Ιβάν Γιοβάνοβιτς να είναι ομοιοπαθής. Η δεύτερη πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (προ διετίας είχε πάρει ισοπαλία με Τσέλσι, Ατλέτικο Μαδρίτης), συνιστούσε από μόνη της τεράστια επιτυχία. Θα ακολουθούσε κι άλλη όμως.

Η νίκη επί της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, η παρθενική της ομάδας σε αυτή τη φάση, αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα εάν αναλογιστεί κανείς πως ήταν προϊόν ανατροπής. Ο Κονσταντίν Ζιριάνοβ άνοιξε το σκορ με δεξί σουτ μέσα από την περιοχή (63') και έγινε ο δεύτερος γηραιότερος Ρώσος (33 ετών και 343 ημερών) που σκοράρει στον θεσμό (ο Αλεξάντερ Μοστοβόι Θέλτα-Μπριζ το 2003 ήταν 35 ετών και 96 ημερών). Άπαντες θεώρησαν πως οι φιλοξενούμενοι θα έπαιρναν το «τρίποντο». Υπολόγισαν όμως χωρίς το πείσμα των γηπεδούχων.

Το πρώτο... σήμα το έστειλε ο Αΐλτον (είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία και στο 24'). Επειτα από 1-2 με τον Τριτσκόφσκι είδε τον Μαλαφέεβ να του λέει όχι. Ο Ρώσος τερματοφύλακας όμως δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα απέναντι από τον Γκουστάβο Μαντούκα. Μία στραβοκλωτσιά έφερε τη μπάλα στο πόδι του Βραζιλιάνου που ισοφάρισε (73'), για να αναλάβει ο Αΐλτον. Ο συμπατριώτης του δύο λεπτά αργότερα καθάρισε το ματς με εκπληκτικό πλασέ από αριστερά και έστειλε στα ουράνια τους Κύπριους. Λίγο ήθελε βέβαια ο Φαϊζούλιν (δοκάρι στο 86') να χαλάσει τη γιορτή, με τον Μπρούνο Αλβες να αποβάλεται στο 76'.

ΑΠΟΕΛ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Χιώτης, Πάουλο Ζόρζε, Ολιβέιρα, Πουρσαϊτίδης (74' Σολωμού), Νούνο Μοράις, Μπουαβεντούρα, Μαντούκα, Ελιο Πίντο, Αΐλτον, Τριτσκόφσκι, Μαρσίνιο (64' Γιάχιτς).

Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μαλαφέεβ, Ανιούκοβ, Μπρούνο Αλβες, Ανιούκοβ, Κρισίτο, Λομπάρ, Χούμποτσαν, Σιρόκοβ (75' Φαϊζούλιν), Ζιριάνοβ (80' Λάζοβιτς), Ντενίσοβ, Ντάνι, Κερζακόβ.

Διαιτητής: Εδουάρδο Ιτουράλδε Γκονθάλεθ (Ισπανία)



Με βραζιλιάνικη συνταγή
Μπροστά στην άδεια εστία, δεν... μάσησε. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν απλά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Ο πρωτάρης Κλέμπερ στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχει το βαρύ φορτίο να αποκαλείται αντικαταστάτης του σούπερ σκόρερ Φαλκάο. Εάν η αρχή λοιπόν είναι το ήμισυ του παντός, ο 21χρονος φορ που αποκτήθηκε από τη Μαρίτιμο, έχει κάνει τη μισή δουλειά (τρίτο γκολ σε τέσσερα ματς στο ξεκίνημα της σεζόν). Εκείνος ήταν λοιπόν που στο 51' έδωσε τη νίκη στους Δράκους που στο 300ό ευρωπαϊκό παιχνίδι τους ανέτρεψαν (2-1) το προβάδισμα της Σαχτάρ.

Οι Ουκρανοί είχαν ξεκινήσει τέλεια. Ο Λουίζ Αντριάνο έκανε το απλό. Εκμεταλλεύτηκε το απίστευτο λάθος του Έλτον (έχασε την μπάλα χαλαρά μέσα από τα χέρια του) και έκανε το 0-1 μόλις στο 12'. Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν είχαν αντοχή στην τρομερή πίεση που τους ασκήθηκε. Η τύχη μπορεί αρχικά να της χαμογέλασε, όταν ο Χουλκ σημάδεψε από την άσπρη βούλα το δεξί δοκάρι (16'). Ο Βραζιλιάνος βέβαια δεν μπορούσε να μείνει με τη γεύση της αποτυχίας και λίγο αργότερα έκανε τα δύσκολα εύκολα. Στο 28' εξαπέλυσε τη βολίδα του (απευθείας φάουλ) από τα 30 μέτρα και άφησε άγαλμα τον άπειρο Ρίμπκα που δέχτηκε το 99ο γκολ της Σαχτάρ στο Τσάμπιονς Λιγκ/Πρωταθλητριών. Πέραν της ήττας ήταν και οι αποβολές των Ρακίτσκι (40'), Τσιγκρίνσκι (80') που χάλασαν το βράδυ του Μιρτσέα Λουτσέσκου.

Πόρτο (Βίτρο Περέιρα): Έλτον, Άλβαρο Περέιρα, Μαϊκόν, Οταμέντι, Φουσίλε, Μουτίνιο, Τζέιμς Ροντρίγκες, Φερνάντο (61' Μπελούτσι), Ντεφούε, Κλέμπερ (69' Τζάλμα), Χουλκ (77' Βαρέλα)

Σαχτάρ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Ρίμπκα, Ρατ, Τσιγκρίνσκι, Ρακίτσκι, Σρνα, Φερναντίνιο, Ζάντσον (64' Αλεξ Τεϊσέιρα), Γουίλιαν (81' Χούμπσμαν), Μικιταριάν, Λουίζ Αντριάνο, Εντουάρντο (42' Κούτσερ).

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Πόρτο 3 2-1

2. ΑΠΟΕΛ 3 2-1

3. Ζενίτ 0 1-2

4. Σαχτάρ 0 1-2

Τα αποτελέσματα
Πόρτο - Σαχτάρ 2-1
(16' Χουλκ, 51' Κλέμπερ - 12' Λουίζ Αντριάνο)
ΑΠΟΕΛ - Ζενίτ 2-1
(73' Μαντούκα, 75' Αΐλτον - 63' Ζιριάνοβ)

Επόμενη Αγωνιστική
(2η, 28/09)

Ζενίτ - Πόρτο
Σαχτάρ - ΑΠΟΕΛ


5ος Ομιλος

Με το δεξί του... Νταβίντ Λουίζ η Τσέλσι
Μπορεί ο Τόρες να έφτασε τα 22 ματς με μόλις ένα γκολ με τη φανέλα της Τσέλσι, όμως ο Νταβίντ Λουίζ έδειξε αμέσως μετά την επιστροφή του ότι εκτός από την άμυνα, μπορεί να καθαρίζει και στην επίθεση. Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός με τρομερή κούρσα στο 67' και δεξί σουτ που θα ζήλευαν πολλοί επιθετικοί ξεκλείδωσε την άμυνα της Λεβερκούζεν, ενώ ο Τόρες αρκέστηκε σε μία ασίστ, σερβίροντας σε κενή εστία στον Χουάν Μάτα, ο οποίος πέτυχε γκολ στο ντεμπούτο του με τους Μπλε στο Champions League (2-0). Με μόλις δύο Άγγλους στη σύνθεσή της (Κόουλ, Στάριτζ) παρατάχθηκε η Τσέλσι, ενώ από την άλλη, η Λεβερκούζεν έκανε κάτι που έχει να συμβεί πολλά χρόνια. Η ομάδα του Ρόμπιν Ντουτ είχε στη σύνθεσή της δέκα Γερμανούς (μόνος ξένος ο Κάντλετς), κάτι που είχε να συμβεί από ομάδα της χώρας από το 1999, όταν στον τελικό με τη Γιουνάιτεντ η Μπάγερν είχε μοναδικό μη Γερμανό τον Σάμι Κουφούρ.

Τσέλσι (Αντρέ Βίλας Μπόας): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ (76' Αλεξ), Μποζίνγκουα, Μίκελ, Μαλουντά, Μεϊρέλες (65' Μεϊρέλες), Τόρες, Μάτα, Στάριτζ (64' Ανελκά).

Λεβερκούζεν (Ρόμπιν Ντουτ): Λένο, Ράιναρτζ, Τόπρακ, Κάντλετς, Κάστρο, Ρόλφες, Μπέντερ (80' Μπάλιτς), Μπάλακ (66' Ρενάτο Αουγκούστο), Σαμ (73' Ντερτιγιόκ), Σίρλε, Κίσλινγκ.

Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)


Σβηστό ματς στις Βρυξέλλες
Στη λευκή ισοπαλία έμειναν Γκενκ και Βαλένθια στις Βρυξέλλες. Η ομάδα του πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Ντάνιελ Τόζερ (ήταν βασικός) πήρε τον βαθμό από τις Νυχτερίδες, που πέρυσι τερμάτισαν στην 3η θέση της Primera Division. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν φύγει με το διπλό από το Βέλγιο και να έχουν ένα εκπληκτικό highlight στο ενεργητικό τους, όμως στο 73' το εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι του Ραμί τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κέτελες, με το 0-0 να μένει τελικά μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Γκενκ (Μάριο Μπέεν): Κέτελες, Ενγκονγκτσά, Νάντσον, Σιμαές, Χούμπερτ, Τόζερ, Πουντίλ, Νταμπασίνζ, Φόσεν (80' Μπάρντα), Μπούφελ (85' Κάμους), Ενγουάνγκανγκα (84' Ογκουντζίμι).

Βαλένθια (Ουνάι Eμερι): Ντιέγο Aλβες, Ματιέ, Ραμί, Βίκτορ Ρουίθ, Μιγκέλ, Μεχμέτ Τοπάλ, Φεγκουλί (69' Πάμπλο Ερνάντεθ), Μπανέγα, Παρέχο (74' Αντουρίθ), Σολδάδο, Πιάτι (79' Κανάλες).

Διαιτητής: Τόμας Αϊνβάλερ (Αυστρία)

Η βαθμολογία
(1 αγώνας)

1. Τσέλσι 3 (2-0)
2. Βαλένθια 1 (0-0)
3. Γκενκ 1 (0-0)
4. Λεβερκούζεν 0 (0-2)

Τα αποτελέσματα

Τσέλσι-Λεβερκούζεν 2-0
(67' Νταβίντ Λουίζ, 92' Μάτα)

Γκενκ-Βαλένθια 0-0

Επόμενη αγωνιστική
(2η, 28/09)

Λεβερκούζεν-Γκενκ
Βαλένθια-Τσέλσι

8ος Ομιλος

Τυχερή η Μίλαν!
Σημαντικό αποτέλεσμα στην πιο δύσκολη έδρα (αυτή τη στιγμή) στον κόσμο πήρε η Μίλαν, που σκόραρε στο 1' και το 92' κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί ήταν καταιγιστικοί κόντρα στους Ροσονέρι, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν όμως με πολύ καλό βαθμό στο πιο δυνατό ματς του ομίλου καθώς πήραν στο φινάλε χρυσό πόντο. Η ομάδα του Αλέγκρι μπορεί να ευχαριστεί και τη Θεά τύχη αφού οι τελικές προσπάθειες στον αγώνα ήταν 22-6 υπέρ των Μπλαουγκράνα!

Πάγωμα με το «καλημέρα»
Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει η αναμέτρηση για τη Μίλαν. Μόλις στα 24 δευτερόλεπτα ο Πάτο πήρε την μπάλα στο κέντρο και αφού με τρομερό σπριντ άφησε πίσω Μπουσκέτς και Ντάνι Αλβες, βρέθηκε τετ α τετ με τον Βαλδές και τον πλάσαρε κάτω από τα πόδια (0-1). Αυτό ήταν το τέταρτο πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του Champions League και το πρώτο που δέχεται η Μπαρτσελόνα στο πρώτο λεπτό σε αγώνα της διοργάνωσης. Παρά την άμεση αντίδραση των Καταλανών με τις φάσεις με τον Βίγια και τον Μέσι στο 11' και το 15', οι Ροσονέρι έδειχναν να πατούν καλά και στο 17' δημιούργησαν ξανά κίνδυνο με τον Πάτο να κάνει ό,τι θέλει και να δίνει στον Μπόατενγκ, όμως το σουτ του Γκανέζου πέρασε άουτ. Χαρακτηριστικό του εκνευρισμού των Καταλανών από το γρήγορο γκολ στα πρώτα λεπτά ήταν τα 9 αμυντικά λάθη μόλις στο 18' του ματς στο «Καμπ Νόου».

Κλασικά... Μέσι!
Από εκείνο το σημείο και μετά το γήπεδο έγειρε για τα καλά. Στο 20' ο Μέσι είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ και στο 29' είδε τον Αμπιάτι να αποκρούει δύσκολα το σουτ του στην κλειστή γωνία. Στο 33' η ατυχία χτύπησε την πόρτα της Μίλαν με τον τραυματισμό του Μπόατενγκ, αφού στη θέση του μπήκε ο Αμπροζίνι και δύο λεπτά μετά η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε. Ο Μέσι έκανε απίστευτη ενέργεια και απέφυγε Νέστα και Αμπάτε, γύρισε στη μικρή περιοχή και ο Πέδρο σε κανή εστία ισοφάρισε (1-1). Στο 39' έχασαν παίκτη και οι γηπεδούχοι, με τον Φάμπρεγας να μπαίνει αντί του Ινιέστα που αντιμετώπισε πρόβλημα. Στο 45' το σουτ του Τσάβι πέρασε λίγο άουτ.

Μόνο Μπαρτσελόνα, γκολ Μίλαν
Δεν έγινε όμως το ίδιο με το φάουλ του Βίγια στο 50', με τον επιθετικό από την Αστούρια να στέλνει... τηλεκατευθυνόμενη τη μπάλα στο παραθυράκι του Αμπιάτι, ο οποίος δεν μπορούσε να κάνει κάτι (2-1). Η συνέχεια ήταν μόνο Μπαρτσελόνα, με τους παίκτες της Μίλαν να μην μπορούν να απειλήσουν και τον Κασάνο, που έπαιξε για πρώτη φορά στο Champions League μετά το 2007 με την Ρεάλ, να μην μπορεί να βοηθήσει και μοιραία να γίνεται αλλαγή στο 62'. Οι Ροσονέρι, που είχαν μείνει σε ρηχά νερά κρατούσαν το καλύτερο για το τέλος. Αραιά και που, περνούσαν το κέντρο και σε μία ανύποπτη φάση ήρθε το μοιραίο για τους άτυχους Καταλανούς. Στο 92' έγινε μια κάθετη πάσα, ο Αμπιντάλ σπρώχτηκε ελαφρά πίσω κι ενώ είχε την κατοχή της μπάλας παραχώρησε κόρνερ από το οποίο ο Τιάγκο Σίλβα νίκησε τους πάντες στον αέρα και με δυνατή κεφαλιά έγραψε το τελικό 2-2!

Οι συνθέσεις

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα): Βαλδές, Αλβες, Μπουσκέτς, Μασεράνο, Αμπιντάλ, Τσάβι, Κεϊτά (67' Πουγιόλ) Ινιέστα (39' Φάμπρεγας), Πέδρο, Μέσι, Βίγια (84' Αφελάι).

Μίλαν (Μαξ Αλέγκρι): Αμπιάτι, Αμπάτε, Νέστα, Σίλβα, Τζαμπρότα, Φαν Μπόμελ (77' Ακουιλάνι), Ζέεντορφ, Νοτσερίνο, Μπόατενγκ (33' Μπόατενγκ), Κασάνο (62' Εμάνουελσον), Πάτο.

Διαιτητής: Μάρτιν Ατκινσον (Αγγλία)

Κι όμως... γκέλαρε η Πλζεν
Τέλος στην τρελή πορεία της Βιτόρια Πλζεν έβαλε η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ! Οι Τσέχοι είχαν βρεθεί στους ομίλους με έξι νίκες σε έξι αγώνες των προκριματικών, όμως σταμάτησαν πάνω στους Λευκορώσους οι οποίοι πήραν το βαθμό που αυτόματα τους δίνει και το σχετικό προβάδισμα για την πρόκριση στο... Europa League (λογικά θα κριθεί στα μεταξύ τους ματς). Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στην εκπνοή του πρώτου μέρους με πλασέ του Μπακός σε κενή εστία μετά από ομαδική προσπάθεια, ενώ η ΜΠΑΤΕ ισοφάρισε στο 69' με τον Μπρεσάν για το τελικό 1-1.

Επιασε Κοβάσεβιτς ο Κέζμαν
Με τη συμμετοχή κόντρα στην Πλζεν ο Ματέγια Κέζμαν έγινε μόλις ο δεύτερος Σέρβος στην ιστορία του Champions League που αγωνίζεται στη διοργάνωση με τέσσερις διαφορετικές ομάδες. Αυτές είναι Τσέλσι, Αϊντχόφεν, Φενερμπαχτσέ και τώρα με την ΜΠΑΤΕ, ενώ ο πρώτος ήταν ο «δικός» μας, Ντάρκο Κοβάσεβιτς με παρουσία σε Ρεάλ Σοσιεδάδ, Γιουβέντους, Λάτσιο και Ολυμπιακό.

Οι συνθέσεις

Πλζεν (Πάβελ Βρμπα): Τσεχ, Λιμπέρσκι (78' Τραπ), Μπιστρόν, Τσισόφσκι, Πιλάρ (88' Χόρα), Χόρβατ, Πετρζέλα (69' Ντούρις), Γίρατσεκ, Κόλαρ, Ραϊτόραλ, Μπάκος.

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Βίκτορ Γκοντσαρένκο): Γκουτόρ, Μπορντάτσεφ, Φιλιπένκο, Σίμιτς, Βολόντκο, Μπρεσάν (72' Κοντσεβόι), Γκόρντεϊτσουκ (83' Βολόντκο), Ολένκοβιτς, Μπάγκα, Ρούντικ, Κέζμαν (76' Πορφίριο).

Διαιτητής: Λοράν Ντουχαμέλ (Γαλλία)

Η βαθμολογία
(1 αγώνας)

1. Μίλαν 1 (2-2)
2. Μπαρτσελόνα 1 (2-2)
3. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 1 (1-1)
4. Πλζεν 1 (1-1)

Τα αποτελέσματα

Μπαρτσελόνα-Μίλαν 2-2
(36' Πέδρο, 50' Βίγια - 1' Πάτο, 92' Σίλβα)

Πλζεν-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 1-1
(45+1' Μπακός - 69' Μπρεσάν)

Επόμενη αγωνιστική
(2η, 28/09)


ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Μπαρτσελόνα
Μίλαν-Βικτόρια Πλζεν

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα