Σλοβένοι, οι λιγότερο κακοί

Gazzetta team
gazzetta default image fallback

bet365

Σε ένα ματς όπου ο ένας ανταγωνιζόταν σε άσχημη απόδοση τον άλλο, η Σλοβενία κέρδισε 67-60 τη Φινλανδία, η οποία πάλεψε μέχρι τέλους τον αγώνα, και έπεσε πάνω στην Ισπανία.

Η Φινλανδία έφθασε μέχρι την πηγή της πρόκρισης, αλλά δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση κερδίζοντας τη Σλοβενία και το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Οι παίκτες του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς κέρδισαν αγκομαχώντας τη Φινλανδία και έπεσαν στην… αγκαλιά της Ισπανίας, η οποία τους περιμένει στον πρώτο νοκ άουτ αγώνα του Κάουνας.

Η Φινλανδία έμεινε σε επαφή με τη Σλοβενία (14-14) μέχρι το 11’ προσπαθώντας να κρατήσει το σκορ χαμηλά και να κάνει ζημιά με τους περιφερειακούς Κόπονεν, Χαφ και Ράνικο. Η Σλοβενία ξέφυγε στο σκορ από τα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου (28-19, 16’), όταν πια άρχισαν να «χτυπούν» με τα μακρινά σουτ των Λόρμπεκ και Σλόκαρ.

Παρά τον πλουραλισμό ωστόσο των Σλοβένων κοντά στο καλάθι, η Φινλανδία έμεινε κοντά στο σκορ και με ξέσπασμα στο τέλος του τρίτου δεκαλεπτου μείωσε σε 54-48 (30’) δείχνοντας ότι μπορούσε να κυνηγήσει κάτι καλύτερο.

Το αργό τέμπο των Σλοβένων, όμως, «κοίμισε» τους Φινλανδούς που αφυπνίστηκαν ένα λεπτό πριν από το τέλος και προσπάθησαν να ανακάμψουν από το 63-51 του 37’. Με πρωταγωνιστή τον Κόπονεν μείωσαν σε 64-60, αλλά ύστερα από δύο δικά του χαμένα σουτ, η Σλοβενία κατάφερε να κερδίσει το ματς με 67-60 και να περάσει στα προημιτελικά για να αντιμετωπίσει την Ισπανία.

Τα δεκάλεπτα: 14-12, 42-28, 54-48, 67-60
Σλοβενία (Μάλκοβιτς): Σλόκαρ 13 (2/4 δίπ., 2/2 τρίπ., 8 ριμπ.), Λάκοβιτς 11 (0/3 δίπ., 2/4 τρίπ., 4 ριμπ., 3 ασίστ), Όζμπολτ 1, Σμόντις, Ούντριχ, Μούριτς 3 (1/4 τρίπ.), Ντράγκιτς Γκ. 7 (1/5 δίπ., 1/3 τρίπ., 4 ριμπ., 4 ασίστ), Γιάγκοντνικ, Ντράγκιτς Ζ. 10 (5/8 δίπ.), Μπέγκιτς 8 (3/7 δίπ., 8 ριμπ.), Λόρμπεκ 14 (5/11 δίπ., 1/2 τρίπ., 6 ριμπ.)
Φινλανδία (Ντέτμαν): Κοϊβίστο 2, Νίκιλα 3, Μουρίνεν 2, Χαφ 13 (1/2 δίπ., 2/4 τρίπ., 4 ριμπ.), Λι 7 (2/5 δίπ., 4 ριμπ.), Σαλίν 2, Κοτί 7 (3/7 δίπ., 7 ριμπ.), Κόπονεν 14 (4/11 δίπ., 2/3 τρίπ.), Μακαλάινεν, Μότολα 4, Βιρτάνεν, Ράνικο 6 (1/5 τρίπ.).

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

Τελευταία Νέα