Τα... κράτησε για τη Μαρσέιγ! (vids & pics)

Gazzetta team
Τα... κράτησε για τη Μαρσέιγ! (vids & pics)

bet365

Ο Ολυμπιακός δεν γοήτευσε, έχασε ευκαιρίες κόντρα στον ΟΦΗ (0-0), αλλά έπεσε πάνω στο «τείχος» Κάρολ! Η... πρόβα έπιασε κατά το ήμισυ και η συνέχεια την Τρίτη με τους Γάλλους!

Πώς ξεκίνησαν οι δύο αντίπαλοι

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με 4-4-1-1. Ο Κοστάντσο ήταν ο βασικός γκολκίπερ. Τα δύο στόπερ ήταν οι Μέλμπεργκ και Α. Παπαδόπουλος. Δεξί μπακ άρχισε ο Τοροσίδης και αριστερό ο Μαρκάνο. Ο Μοντέστο με τον Φέισα ήταν στο άξονα (σ.σ. με τον Γάλλο να παίζει κυρίως μπροστά από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο), αριστερά στα χαφ ήταν ο Χολέμπας, δεξιά ο Αμπντούν, κρυφός κυνηγός ο Φουστέρ και μοναδικός προωθημένος ο Μιραλάς.

Ο ΟΦΗ κατέβηκε με 4-5-1. Ο Κάρολ ήταν ο βασικός πορτιέρε. Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί ήταν οι Γεωργίου, Ταυλαρίδης, αριστερό μπακ έπαιζε ο Βάντο, δεξιά ο Γαλανόπουλος, αμυντικό χαφ αγωνιζόταν ο Βερόν με τους Καλαϊτζιτς και Μπόντορ να είναι μπροστά του, αριστερό χαφ ξεκίνησε ο Σουμπίνιο, δεξιά ήταν ο Λόπεθ και ο Καμπάνταης ήταν ο βασικός φορ.

Δοκάρι και πίεση στην αρχή...

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά στο ματς. Είχε μάλιστα μία μεγάλη ευκαιρία να βάλει γκολ στο 6ο λεπτό με την κεφαλιά του Φουστέρ να βρίσκει στο δοκάρι μετά από σέντρα του Μιραλάς. Οι Πειραιώτες άσκησαν αρκετά μεγάλη πίεση προς τον ΟΦΗ στην αρχή του αγώνα, χωρίς όμως να κάνουν κάποια άλλη μεγάλη φάση στην συνέχεια του πρώτου μέρους.

Ο ΟΦΗ από μέρους του αναλώθηκε περισσότερο στο να πιέζει τον Ολυμπιακό και να κοιτάζει να τον κρατάει μακριά από την εστία του Κάρολ παρά να βγαίνει μπροστά. Επιπλέον είχε δυσκολία στο να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του.

Στην συνέχεια όμως ο Ολυμπιακός αν και προσπάθησε αρκετά δεν είχε την ανάλογη εικόνα ως προς την τελική του προσπάθεια στην επίθεση, αν και έβγαζε φάσεις. Παρότι οι ακραίοι του αποπειράθηκαν αρκετές φορές να κάνουν φάσεις με αξιώσεις δεν υπήρξε το επιθυμητό αποτέλεσμα με τους ποδοσφαιριστές του να δείχνουν να έχουν πρόβλημα απέναντι σε μία ομάδα που είχε παραταχθεί στο γήπεδο με αμυντικούς προσανατολισμούς. Σε κάποια σημεία δε οι γηπεδούχοι είχαν αρκετά κακή εικόνα.

Πάντως από μεριάς των πρωταθλητών Ελλάδας οι Φουστέρ και Μιραλάς ήταν οι πιο δραστήριοι και οι πιο επικίνδυνοι στην επίθεση ενώ ο Αμπντούν στο ντεμπούτο του πάλεψε, έτρεξε αρκετά και έβγαλε μπαλιές στην επίθεση. Αμφότεροι συνέβαλλαν αρκετά και δημιουργικά και αλλά επιθετικά. Ο Φουστέρ μάλιστα είχε και ένα καλό σουτ στο 44', το οποίο έδιωξε μετά δυσκολίας ο Κάρολ.

Πολλές αλλαγές στην επανάληψη

Στο β' μέρος ο Βαλβέρδε έκανε αρκετές αλλαγές, ρίχνοντας στην... μάχη στο ξεκίνημα του φιλικού τους Μέγιερι, Μανιάτη, Μακούν, Ορμπάιθ, Φετφατζίδη, Παπάζογλου και Γκρμπιτς. Οι Μακούν και Ορμπάιθ έκαναν έτσι το ντεμπούτο τους.

Ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα της επανάληψης είχε λοιπόν βασικό γκολκίπερ τον Μέγιερι. Επίσης είχε τους Μανιάτη, Παπάζογλου, Μαρκάνο και Χολέμπας στην αμυντική του γραμμή, τους Μακούν και Ορμπάιθ στα χαφ, δεξί χαφ ήταν ο Φουστέρ, αριστερό ο Αμπντούν, δεκάρι ο Φετφατζίδης και μοναδικός προωθημένος ο Γκρμπιτς.

Στη συνέχεια όμως ο Βάσκος έριξε και άλλους παίκτες στο ματς (σ.σ. Γέστε, Χαβίτο και Βαλεριάνο). Γενικά ο Βαλβέρδε έκανε ουκ ολίγες αλλαγές σε πρόσωπα και σχήματα για να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Η ευκαιρία του Μακούν

Στο 63ο λεπτό ακυρώθηκε γκολ του ΟΦΗ λόγω υπόδειξης οφσάιντ με τον σκόρερ Ζορμπά πάντως να διαμαρτύρεται, χωρίς πάντως να έχει δίκιο. Στο 66ο λεπτό ο Ολυμπιακός απώλεσε πολύ καλή ευκαιρία με την προβολή του Μακούν ύστερα από ωραία μπαλιά του Γέστε να διώχνει με τα ακροδάχτυλά του σε κόρνερ ο Κάρολ, που βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα. Στο 88' από πάσα του Γέστε ο Χαβίτο θα κάνει σουτ που θα περάσει ελάχιστα άουτ.

'Εβγαλε προβλήματα ενόψει Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Ολυμπιακός αν και οι ποδοσφαιριστές του έδειξαν διάθεση και όρεξη, δεν φανέρωσε τον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας ενόψει της Μαρσέιγ. Με βάση το φιλικό παιχνίδι με τον ΟΦΗ τα μηνύματα δεν ήταν και τόσο ενθαρρυντικά για τον αγώνα με τους Μαρσεγιέζους. Πράγμα ως ένα σημείο λογικό καθώς και επίσημα παιχνίδια τού λείπουν και πολλές αλλαγές έγιναν από τον Βαλβέρδε, ενώ υπήρχαν παίκτες δεν έχουν αγωνιστεί ξανά μαζί.

Αυτό που κυρίως προβληματίζει είναι πως οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν πρόβλημα στην τελική τους επιθετική προσπάθεια και στο πρώτο αλλά και στο δεύτερο μέρος. Αν και δημιουργούσαν αρκετές φάσεις, χώλαιναν στο τέλος... Φυσικά σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο και η πολύ καλή παρουσία του έμπειρου Κάρολ κάτω από τα δοκάρια του ΟΦΗ.

Επίσης οι παίκτες του Βαλβέρδε είχαν και πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας, κάνοντας αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις τους, ιδίως στο πρώτο μέρος. Συν τοις άλλοις δεν είχαν τον απαιτούμενο ρυθμό αλλά και παλμό στο παιχνίδι τους. Ακόμα δεν είχαν όσο νεύρο και όση ζωντάνια έπρεπε...

Από την άλλη όμως το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έκανε αρκετές ευκαιρίες στο συγκεκριμένο ματς ήταν θετικό. Αμυντικά οι Πειραιώτες δεν αντιμετώπισαν προβλήματα απέναντι στους Κρητικούς. Είναι πάντως δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με άλλη εικόνα αλλά και ψυχολογία την Τρίτη κόντρα στην Μαρσέιγ, ενώ φυσικά δεν θα έχει και τόσες αλλαγές στη διάρκεια του ματς.

Ποιοι ξεχώρισαν

Από τον Ολυμπιακό ιδιαίτερα καλό πρόσωπο είχαν τόσο επιθετικά όσο και δημιουργικά οι Μιραλάς και Φουστέρ με τον Βέλγο να είναι πολύ ανεβασμένος και τον Ισπανό να έχει δύο πολύ καλές στιγμές στο πρώτο μέρος. Όσον αφορά στους παίκτες που έκαναν ντεμπούτο ο Αμπντούν πάλεψε αρκετά και έδειξε ορισμένα θετικά στοιχεία. Ιδιαίτερα καλή εμφάνιση έκανε και ο Γέστε από τα πόδια του οποίου προήλθαν οι ασίστ για τις δύο καλύτερες φάσεις του Ολυμπιακού στο β' μέρος. Μάλιστα ο Γέστε βγήκε MVP του ματς.

Ο Μακούν φανέρωσε κάποια δείγματα του ταλέντου ενώ λίγο έλειψε να σκοράρει, ωστόσο φαίνεται πως θέλει ακόμα δουλειά ενώ αρκετή δουλειά θέλει και ο Ορμπάιθ. Και οι δύο πάντως έκαναν σημαντική προσπάθεια για να βοηθήσουν σε αυτό το ματς. Σχετικά με τον ΟΦΗ ξεχώρισαν ο Κάρολ με τις επεμβάσεις του καθώς και οι Βάντο και Κάλαϊτζιτς, που έκαναν πολλή δουλειά στην άμυνα. Επιπλέον θετικό πρόσωπο είχε ο Σουμπίνιο, που έκανε αρκετά χιλιόμετρα και έδωσε ουκ ολίγες μάχες.

Ολυμπιακός: Κοστάντσο (46’ Μέγιερι), Τοροσίδης, Α. (46’ Μανιάτης), Παπαδόπουλος (46’ Παπάζογλου), Μέλμπεργκ (46’ Φετφατζίδης), Μαρκάνο, Μοντέστο (46’ Ορμπάιθ), Φέισα (46’ Μακούν), Αμπντούν (61’ Χαβίτο), Χολέμπας (61’ Βαλεριάνος), Φουστέρ (61’ Γέστε), Μιραλάς (46’ Γκρμπιτς).
ΟΦΗ: Κάρολ, Βερόν, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης (65’ Ουκάρ), Βάντο (80’ Ζαχαράκης), Καλαϊτζιτς (71’ Σόουζα), Μπόντο, Γεωργίου, Καμπάνταης (78’ Μάντζιος), Σουμπίνιο, Λόπεθ (46’ Κατάϊ).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα