Από ballboy, στο... Euro;

Από ballboy, στο... Euro;

Αντώνης Καλκαβούρας
Από ballboy, στο... Euro;

bet365

Η διαδρομή από την... ταπεινή ποδοσφαιρική του πραγματικότητα μέχρι το όνειρο που πραγματοποιήθηκε. Ο μέχρι πρότινος άγνωστος Γιάννης Ζαραδούκας αποκαλύπτεται στο gazzetta.gr και μιλάει για τους συμπαίκτες-ινδάλματά του!

Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και σε ηλικία 17 ετών παραχωρήθηκε δανεικός στο Μαρκό, με τη φανέλα του οποίου αγωνίστηκε δύο χρόνια στην Γ 'Εθνική Κατηγορία. Εν συνεχεία, αγωνίστηκε στο Κορωπί βοηθώντας την ομάδα του Σπύρου Μαραγκού να ανέβει από την Δ' Εθνική Κατηγορία στην Γ'.

Ακολούθησαν δύο συνεχόμενες χρονιές στη Β' Εθνική με τα χρώματα του Πανσερραϊκού και του Εθνικού και το καλοκαίρι του 2009, ήρθε η μετεγγραφή στον Ολυμπιακό Βόλου και το... συναπάντημα με τον Σάκη Τσιώλη, που τον πίστεψε και τον καθιέρωσε στο βασικό σχήμα των «ερυθρολεύκων» της Μαγνησίας.

Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις στη διάρκεια της περυσινής Superleague (29 συμμετοχές), κίνησαν το ενδιαφέρον του Φερνάντο Σάντος, ο οποίος τον κάλεσε στην Εθνική ομάδα, ενώ οι τραυματισμοί του Σπυρόπουλου και του Τζαβέλλα τον έφεραν στη βασική ενδεκάδα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στα δύο κρίσιμα εκτός έδρας παιχνίδια με Ισραήλ και Λετονία.

Ο λόγος για τον μέχρι πριν από λίγο καιρό άγνωστο στον πολύ κόσμο Γιάννη Ζαραδούκα, ο οποίος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις με την απόδοσή του και στους δύο αγώνες και πλέον δικαιούται περισσότερα από τα 15 λεπτά δημοσιότητας που αντιστοιχούν στον καθένα, όπως είπε κάποτε ο Άντι Γουόρχολ. Το gazzetta.gr συνομίλησε με τον 25χρονο αριστερό οπισθοφύλακα και σας παρουσιάζει την ενδιαφέρουσα ιστορία του...

- Καλησπέρα, Γιάννη. Πού σε βρίσκουμε;

«Καλησπέρα, βρίσκομαι καθ’ οδόν για τον Βόλο. Έχουμε προπόνηση το απόγευμα με τον Ολυμπιακό και βιάζομαι λίγο να προλάβω».

- Ο περισσότερος κόσμος δεν σε είδε να παίζεις στον αγώνα της Ελλάδας με το Ισραήλ, λόγω της έλλειψης τηλεοπτικής μετάδοσης, χθες, όμως, κόντρα στη Λετονία, όλοι πλέον έμαθαν ποιος είναι «αυτός ο Ζαραδούκας»!

«Εδώ δεν το έχω συνειδητοποιήσει εγώ, οπότε δεν μπορώ να μιλήσω για άλλους. Μέχρι το περασμένο καλοκαίρι δεν είχα παίξει ούτε ένα παιχνίδι στη Superleague και φέτος μετά από μόλις μία σεζόν στο πρωτάθλημα, βρίσκομαι βασικός στην Εθνική ομάδα. Ε, δεν είναι και λίγο πράγμα... Τα συναισθήματα είναι πρωτόγνωρα, γιατί στη ζωή μου ήμουν πάντα ταπεινός. Είχα μάθει να πατάω πάντα στα πόδια μου και ποτέ δεν πίστευα ότι θα φτάσω να παίξω στην Εθνική ομάδα. Από μικρός, όμως, δούλευα σκληρά και όπως αποδείχτηκε, οι κόποι μου ανταμείφθηκαν».

- Τώρα που έπαιξες στην Εθνική ομάδα, το όνειρο του Euro δεν φαντάζει και τόσο μακρινό;

«Τι να πω τώρα; Πριν από λίγο καιρό, αυτά τα πράγματα δεν μου επιτρεπόταν ούτε να τα ξεστομίσω. Ας προκριθεί με το καλό η ομάδα και μετά βλέπουμε... Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να εκπληρώσω αυτό το όνειρο»!

- Να υποθέσουμε ότι οι περυσινές σου εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό Βόλου έπαιξαν ρόλο, αλλά για να βρεθείς στο βασικό σχήμα της Εθνικής ομάδας σε δύο τόσο κρίσιμα παιχνίδια, πρέπει να έχεις κερδίσει την εκτίμηση του Φερνάντο Σάντος. Σου μίλησε καθόλου ο Πορτογάλος τεχνικός;

«Δεν χρειάστηκε να μου μιλήσει πολύ. Την πρώτη μέρα, μόνο, μου είπε μερικά πράγματα για το πώς πρέπει να παίξω για να γίνω καλύτερος. Είδα ότι από την πρώτη στιγμή με εμπιστεύτηκε και αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι έχω μόλις έναν χρόνο προϋπηρεσία στο πρωτάθλημα της Superleague».

- Πώς βίωσες το ντεμπούτο σου σε επίσημο παιχνίδι στο Τελ Αβίβ, απέναντι σε φανατικό κοινό και κόντρα σε ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα;

«Η αλήθεια είναι ότι είχα αρκετό άγχος πριν από το παιχνίδι, αλλά με το που ξεκίνησε οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν πολύ και πολύ γρήγορα το ξεπέρασα».

- Η συνύπαρξή σου με τους υπόλοιπους διεθνείς ποδοσφαιριστές, τους συμπαίκτες σου, πώς ήταν; Μέχρι πέρυσι, με τους περισσότερους από αυτούς δεν είχες συναντηθεί καν, έτσι δεν είναι;

«Ακριβώς. Ειδικότερα με τα παιδιά που παίζουν στο εξωτερικό ήταν η πρώτη φορά που συναναστράφηκα και συζητώντας μαζί τους, αισθάνομαι ότι αποκτώ πολλές εμπειρίες για το μέλλον. Από την πρώτη στιγμή που εντάχθηκα, όλοι οι ανεξαιρέτως οι συμπαίκτες με αγκάλιασαν και με βοήθησαν να προσαρμοστώ πολύ γρήγορα».

- Καλή η Εθνική ομάδα, αλλά δεν παίζει κάθε εβδομάδα... Κι εσύ ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου, δεν γνωρίζεις σε ποια ομάδα και σε ποια κατηγορία θα αγωνιστείς στην εφετινή σεζόν...

«Άλλο η Εθνική ομάδα και άλλο ο σύλλογος στον οποίο αγωνίζομαι. Είμαι πεπεισμένος ότι τελικά ο Ολυμπιακός Βόλου θα δικαιωθεί και θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Superleague. Θα ήθελα πολύ να κάνω άλλη μια καλή χρονιά με την ομάδα μου και μετά ό,τι καλύτερο προκύψει».

- Μεγαλώνοντας στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, να υποθέσουμε ότι είχες τη φιλοδοξία να φορέσεις κάποια στιγμή τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος;

«Αυτό εννοείται γιατί, ως “ballboy” στο Ολυμπιακό Στάδιο έχω ζήσει φοβερές στιγμές από τις εκπληκτικές πορείες του Παναθηναϊκού στο Champions League και ονειρευόμουν κάποια στιγμή να παίξω συμπαίκτης με τα ινδάλματά μου. Πλέον αυτό το όνειρο έχει γίνει»!

- Ποια ήταν αυτά;

«Ο Λυμπερόπουλος και ο Καραγκούνης»!

- Με τους οποίους, χθες, βρέθηκες στην ίδια ενδεκάδα... Τους το έχεις πει;

«Ναι, το ξέρουν! Με γνωρίζουν από την Παιανία τα παιδιά».

- Πέρυσι ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε τρεις φορές τον Παναθηναϊκό; Ένιωσες περίεργα;

«Όχι, καθόλου... Όταν είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και μπαίνεις στο γήπεδο να βοηθήσεις την ομάδα που σε πληρώνει, δεν επηρεάζεσαι από τις όποιες συλλογικές προτιμήσεις μπορεί να έχεις».

 

Τελευταία Νέα