Η Γιούβε στη νέα εποχή! (vids)

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Η Γιούβε στη νέα εποχή! (vids)

bet365

Η 8η Σεπτεμβρίου του 2011 θα μείνει στην ιστορία της Γιουβέντους και του Calcio ως η μέρα που εγκαινιάστηκε το πρώτο ιδιόκτητο γήπεδο στην Ιταλία και το gazzetta.gr σάς το παρουσιάζει!

Το Campionato τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 ήταν πολύ μπροστά από τα υπόλοιπα πρωταθλήματα της Ευρώπης, αλλά εδώ και δέκα χρόνια η πτώση είναι πολύ μεγάλη. Λόγοι υπάρχουν πολλοί και ο Αντριάνο Γκαλιάνι, αντιπρόεδρος της Μίλαν και δεξί χέρι του Μπερλουσκόνι, φωνάζει εδώ και χρόνια ότι οι κύριοι –που συμβαίνει αυτό– είναι δύο: Η υψηλή φορολογία που δεν επιτρέπει σε μια ιταλική ομάδα να προσφέρει τα συμβόλαια των Ισπανών και το γεγονός ότι τα γήπεδα δεν είναι ιδιόκτητα αλλά ανήκουν στους δήμους ή στην Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή όπως συμβαίνει με το Ολίμπικο της Ρώμης.

Από τις αρχές του 2002 η Γιουβέντους έβαλε μπροστά για να γίνει η πρώτη ιταλική ομάδα με ιδιόκτητο γήπεδο, το οποίο θα είναι υπερσύγχρονο, καθαρά ποδοσφαιρικό και ανοιχτό επτά ημέρες την εβδομάδα, καθώς διαθέτει πάμπολλούς εμπορικούς χώρους! Γεγονός που μεταφράζεται σε δεκάδες εκατ. ευρώ έσοδα ετησίως!

Το 2006 η Μεγάλη Κυρία αγόρασε από τον δήμο του Τορίνο την έκταση του Ντέλε Αλπι και παρά τα όσα έγιναν με το Calciopoli, που επέφεραν τεράστια οικονομική ζημιά στο ταμείο, το σχέδιο δεν εγκαταλείφθηκε αλλά μπήκε στην τελική ευθεία. Η οικογένεια Ανιέλι ξεκαθάρισε ότι θα διαθέσει τεράστια ποσά για το νέο γήπεδο, το ίδιο έκαναν και πολλές εταιρίες (π.χ. η Nike) και τον Νοέμβριο του 2008 άρχισε η κατεδάφιση του Ντέλε Αλπι.

Τα έργα στον ίδιο χώρο για την κατασκευή του νέου γηπέδου της Γιουβέντους άρχισαν τον Ιούλιο του 2009, διήρκεσαν δύο χρόνια και την Πέμπτη οι Τορινέζοι θα το εγκαινιάσουν με φιλικό αγώνα κόντρα στη Νοτς Κάουντι, από την οποία πήραν τα χρώματα στις αρχές του περασμένου αιώνα και έγιναν Μπιανκονέρι!

Πριν την έναρξη του ματς, πάντως, θα υπάρξουν πολλές εκδηλώσεις, υψηλοί καλεσμένοι που έχουν γράψει την ιστορία της Μεγάλης Κυρίας και σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρίας που έχει αναλάβει το event -και τον οποίο μπορείτε να ακούσετε σε βίντεο που παραθέτουμε- θα υπάρξει και μια coreografia από τους τιφόζι που όμοια της δεν έχει ξαναδεί ιταλικό γήπεδο, σύμφωνα με όσα έχουν γνωστοποιηθεί!

Ο Αντρέα Ανιέλι δηλώνει υπερήφανος για το γήπεδο που θα δώσει πολύ μεγάλο οικονομικό πλεονέκτημα στη Γιουβέντους έναντι των ανταγωνιστών της στην Ιταλία μέχρι να καταφέρουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά της, ο Μισέλ Πλατινί το θεωρεί κομβικό σημείο για την επιστροφή των Μπιανκονέρι στην κορυφή σύντομα και οι τιφόζι της Μεγάλης Κυρίας ανά τον κόσμο μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση της Πέμπτης από το κανάλι της Γιούβε στο youtube (www.youtube.com/juventus) μετά τις 23:00 (μαγνητοσκόπηση), όπως ανακοινώθηκε.

Το νέο γήπεδο σε αριθμούς

- 355.000 τετραγωνικά μέτρα όλη η έκταση.

- 90.000 τετραγωνικά μέτρα ο χώρος του γηπέδου.

- 34.000 τετραγωνικά μέτρα για εμπορικές χρήσεις.

- 30.000 τετραγωνικά μέτρα για χώρους πρασίνου γύρω από το γήπεδο.

- 41.000 θέσεις η χωρητικότητα.

- 4.000 θέσεις στάθμευσης.

- 64 υπερπολυτελείς σουίτες.

- 275 θέσεις για δημοσιογράφους.

- 2 τηλεοπτικά στούντιο.

- 3 χώροι αποδυτηρίων.

- 21 καφετέριες.

- 8 εστιατόρια.

- 7,5 μέτρα η απόσταση του αγωνιστικού χώρου από την πρώτη σειρά στις εξέδρες.

- 49 μέτρα η απόσταση του αγωνιστικού χώρου από την πιο ψηλά σειρά στις εξέδρες.

* Στη video gallery που ακολουθεί παραθέτουμε τα βίντεο από το juventus.com που δείχνουν την πορεία των έργων από τον Ιούλιο του 2009 μέχρι και πριν λίγες μέρες, ενώ μιλάει και ο υπεύθυνος για τις εκδηλώσεις των εγκαινίων την Πέμπτη.

 

Τελευταία Νέα