Το πράσινο μέλλον...

Το πράσινο μέλλον...

Gazzetta team
Το πράσινο μέλλον...

bet365

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είπε αντίο από τον Παναθηναϊκό, αλλά τα ερωτήματα παραμένουν σχετικά με το μέλλον του συλλόγου. Πολλές είναι οι απορίες με το gazzetta.gr να... κοιτάει την επόμενη μέρα!

Ο Παναθηναϊκός έμεινε χωρίς μεγαλομέτοχο, μιας και η οικογένεια Βαρδινογιάννη παραδίδει τις μετοχές της «πράσινης» ΠΑΕ άνευ τιμήματος. Τις εκχώρησε σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο, προκειμένου ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας με οικονομική επιφάνεια να μπορέσει να τις κάνει δικές του.

Καμία επίπτωση σε προσωπική του περιουσία

Όμως, τα ερωτηματικά παραμένουν πολλά... Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αρχικά παρότι είχε το ποσοστό του 54,7%, λειτουργούσε ως 30% και πλέον είναι κάτοχος του 0%! Αυτό βέβαια δεν έχει καμία επίπτωση στην προσωπική του περιουσία, αφού στις ανώνυμες εταιρίες αν παραδώσεις τις μετοχές σου, «τελείωσες» εκείνη τη στιγμή χωρίς να έχεις κάποιο παραπάνω... βάρος!

Ο Τζίγκερ απλά χάνει τις μετοχές του και το χειρότερο σενάριο είναι απλά να πτωχεύσει η ΠΑΕ! Τίποτα περισσότερο!

Στον... δρόμο του Τζίγκερ!

Τον ίδιο δρόμο βέβαια μπορούν να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι μέτοχοι, κάτι που όμως κανείς οπαδός του Παναθηναϊκού δεν εύχεται!Συγκεκριμένα, το υπόλοιπο 35,3% (έχει και 10% ο Ερασιτέχνης) μπορεί να παραχωρήσει τις μετοχές του, χωρίς να έχει επιπτώσεις στην προσωπική του περιουσία. Αν το κάνουν όλοι, τότε η διοίκηση μεταβιβάζεται στον Ερασιτέχνη.

Όμως, αυτό τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν μπορεί να συμβεί στο «τριφύλλι», αφού η διοίκηση του Ερασιτέχνη έχει διοριστεί από το Πρωτοδικείο και έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Αρα το καράβι θα μείνει ακυβέρνητο!

«Επιβλέπω και δεν κάνω τίποτα»

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στη χθεσινή του συνέντευξη τόνισε πως οι μετοχές του είναι «ανενεργές» και «αδρανείς». Αυτό σημαίνει πως η οικογένεια Βαρδινογιάννη έχει την κυριότητα των μετοχών της μέχρι τη στιγμή που θα αποφασίσει πού θα της παραχωρήσει. Όμως δεν πρόκειται να εκτελεί τα καθήκοντά της και τις υποχρεώσεις ως κάτοχος του 54,7%! Δηλαδή, απλά επιβλέπει χωρίς να κάνει τίποτα.

Αυτό «το βλέπω και δεν κάνω τίποτα» δεν έχει χρονικά περιθώρια. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν έβαλε dead line στην παραχώρηση των μετοχών της οικογένειάς του, όπως είχε κάνει παλαιότερα!

Τα μέλη του Τζίγκερ στο Δ.Σ.!

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ως κάτοχος του 54,7% είχε ορίσει στο Διοικητικό Συμβούλιο έξι μέλη (Τζόνι Βεκρής, Βαγγέλης Σαμαράς, Εμμανουήλ Πενθερουδάκης, Αργύρης Μήτσου, Ιάκωβος Γεωργανάς και Γιώργος Σπηλιωτόπουλος), από τα δώδεκα που είχε δικαίωμα. Οι υπόλοιποι έξι ήταν ανεξάρτητοι.

Πλέον, έχουν το δικαίωμα να παραιτηθούν αφού είναι επιρροής Βαρδινογιάννη, κάτι που αν συμβεί το Δ.Σ. μπορεί να συνεχιστεί να λειτουργεί με τα υπόλοιπα 14 μέλη, καθώς σύμφωνα με το καταστατικό μπορεί να συνεχίσει λειτουργεί το λιγότερο με 11 μέλη. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να διαλυθεί και να συγκροτηθεί από την αρχή.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο να παραιτηθούν και τα 12 μέλη που είχε εκλέξει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Τότε θα πρέπει να συγκληθεί νέα Γενική Συνέλευση και να εκλεγεί νέο Δ.Σ. από το 45,7% των μετόχων. Πάντως, επειδή τα έξι μέλη είναι .. ανεξάρτητα αποτελεί προσωπική επιλογή του καθενός τι θα επιλέξει και δεν είναι δεδομένο ότι θα παραιτηθούν.

Άλλο Παναθηναϊκός, άλλο Παιανία

Ο Παναθηναϊκός μέχρι στιγμής προπονείται στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας. Όμως, οι εγκαταστάσεις δεν ανήκουν στην οικογένεια του Παναθηναϊκού αλλά στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Αν η οικογένεια αποχωρήσει από το «τριφύλλι», τότε ο Παναθηναϊκός χάνει και την Παιανία και το PAO LAB. Πάντως, το ενοίκιο που χρεώνει ο Τζίγκερ είναι ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ ο ίδιος είπε ότι δεν θα αποτελέσουν οι εγκαταστάσεις της Παιανίας, εμπόδιο σε οποιαδήποτε συμφωνία με σοβαρό επενδυτή.

Το σενάριο του υποβιβασμού...

Πάντως, τα... σκούρα για τον Παναθηναϊκό αναμένονται τον Ιανουάριο. Οι «πράσινοι» τώρα δεν έχουν οφειλές και τα πάντα είναι τακτοποιημένα στο οικονομικό κομμάτι. Ωστόσο, στο άμεσο μέλλον υφίσταται ακόμα και το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών. Λόγω των αποκλεισμών από το Europa League και το Champions League ο Παναθηναϊκός υπολογίζεται πως θα έχει έλλειμμα που θα αγγίξει τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Επομένως, αν δεν γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, τότε η ομάδα οδηγείται προς το χείλος του γκρεμού. Τα πιο ακραία σενάρια είναι η πτώχευση και ο υποβιβασμός στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα. Υπάρχει και μια λύση δανεισμού, αλλά δεν πρόκειται να δανείσει κανείς χωρίς εγγυήσεις.

Το σίγουρο είναι ότι εάν κάποιος μέτοχος δεν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, όλα τα σενάρια είναι πιθανά...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα