Αναζητώντας ακόμη ένα άλμα... (vids)

Αναζητώντας ακόμη ένα άλμα... (vids)

Gazzetta team
Αναζητώντας ακόμη ένα άλμα... (vids)

bet365

Γύρω από το όνομα του Κανγκά Ακαλέ δεν υπάρχουν περίεργες ιστορίες. Μόνο εργατικότητα που τον οδήγησε σε καριέρα γεμάτη άλματα. Το gazzetta.gr ακτινογραφεί το προφίλ του στόχου του Ολυμπιακού.

Επαφές με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς για λογαριασμό του Ολυμπιακού αποκάλυψε πως είχε ο μάνατζερ του Κανγκά Ακαλέ και το gazzetta.gr ακτινογραφεί το προφίλ του Ιβοριανού εξτρέμ που απασχολεί τους Πειραιώτες.

Ο Κανγκά Γκοτιέ Ακαλέ (όπως είναι το πλήρες όνομα του) γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου του 1981 στην μεγαλύτερη πληθυσμιακά χώρα της Ακτής Ελεφαντοστού, την Αμπίντια. Εκεί ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην άσημη Στελά Κλαμπ, όπου προωθήθηκε στην ομάδα των Αντρών το 1997.

Με την Senior της Στελά ο Ακαλέ πραγματοποίησε μόλις 17 συμμετοχές, σκοράροντας 6 γκολ σε επίσημα ματς, το σκάουτινγκ από ανθρώπους ευρωπαϊκών συλλόγων είχε ξεκινήσει νωρίτερα...

Έφτιαξε... όνομα στην Ελβετία

Τον Δεκέμβρη του 1998 λοιπόν και σε ηλικία μόλις 17 ετών η ελβετική Σιόν θα πραγματοποιήσει πρόταση απόκτησης του Ακαλέ και έτσι ο Ιβοριανός εξτρέμ θα μετακομίσει σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μια ομάδα, όπου οι ιθύνοντες της τον εμπιστεύτηκαν.

Με τη Σιόν κάνει πολύ καλό πρωτάθλημα, προσαρμόζεται αμέσως στις απαιτήσεις του συλλόγου και τελειώνει τη σεζόν 1998/99 ως βασικός.
Η επόμενη σεζόν του ήταν και η... καλή του, αφού οι 25 εμφανίσεις και τα 6 γκολ που πέτυχε στο πρωτάθλημα, μόνο ασυγκίνητους δεν άφησαν τους ανθρώπους της Ζυρίχης. Το καλοκαίρι του 1999 ο Ακαλέ κάνει ένα... μίνι άλμα και κερδίζει μεταγραφή σε μια μεγαλύτερη ελβετική ομάδα.

Όσοι συνεργάστηκαν με τον Ακαλέ κάνουν λόγο για ένα πολύ συνεσταλμένο παιδί που πατάει... γερά στο έδαφος και ποτέ δεν ξέχασε τις καταβολές του και την πατρίδα του. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες όσως συνεργάστηκαν μαζί του, ο 30 χρονος εξτρεμ δεν έχει προκαλέσει ποτέ με την συμπεριφορά του και πάντα δίνει τον καλύτερο του εαυτό για την ομάδα.

Έτσι λοιπόν και στη Ζυρίχη, ο Ακαλέ μπορεί να μην ήταν πρώτο... βιολί, πάντα όμως ήταν από τους πιο φιλότιμους ποδοσφαιριστές και με την εργατικότητα του κατάφερε να αγαπηθεί από τους φίλους της ομάδας.

Το καλοκαίρι του 2003 ο μεσοεπιθετικός από την Αμπίντια θα κάνει χάρη στα παραπάνω στοιχεία που διαθέτει ακόμα ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα του, αφού η Οσέρ του Γκι Ρου θα τον προσθέσει στη «μηχανή» της. Μετά από 3 χρόνια, 67 συμμετοχές και 8 γκολ με την Ζυρίχη, ο Ακαλέ πάει Σαμπιονά!

Best of με τον Τζιμπρίλ!

Στην Οσέρ, όπου προπονητής ήταν ο Γκι Ρου και «βασιλιάς» στην γραμμή κρούσης της ομάδας ο γνωστός μας, Τζιμπρίλ Σισέ, ο Ακαλέ θα διανύσει την πιο παραγωγική περίοδο της καριέρας του.

Με τον Σισέ «βρίσκονται» άψογα και το κοντέρ στα 4 χρόνια που παρέμεινε στο «Αμπέ Ντεσάν» γράφει 112 συμμετοχές και 24 γκολ!

Λανς, δανεισμοί και... ελευθερία

Η σεζόν 2007/08 ξεκινάει και η Λανς θέλει οπωσδήποτε να αποκτήσει τον Ακαλέ, ο οποίος στην Οσέρ έδειξε πως μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ομάδα. Η μετακινησή του είναι γεγονός στο «Φελίξ Μπολάρ» όμως τα πράγματα δεν έρχονται όπως θα ήθελε ο Ιβοριανός άσος.

Δεν αποτελεί βασική επιλογή του προπονητή του και μετά από λίγους μήνες θα δοθεί ως δανεικός στην Μαρσέιγ. Εκεί θα σημειώσει 19 συμμετοχές και 1 γκολ.

Επιστροφή στη Λανς, επιστροφή στον... δανεισμό όμως! Αυτή τη φορά η Ρεκρεατίβο θα τον αποκτήσει για 1 χρόνο (2008/09) και ο Ακαλέ θα γνωρίσει τα γήπεδα της Segunda Division από κοντά. Εκεί πάντως, θα έχει ακόμα μια γεμάτη σεζόν, όπου θα αγωνιστεί σε 26 αγώνες.

Στη Λανς θα επιστρέψει το καλοκαίρι του 2009 και θα παραμείνει ως το καλοκαίρι που μας πέρασε. Συνολικά, στο «Φελίξ Μπολάρ» θα αγωνιστεί 68 φορές, πετυχαίνοντας 5 τέρματα.

Γρήγορος, εργάτης και έρχεται... εύκολα

Όσον αφορά τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Κανγκά Ακαλέ, πρόκειται για ένα γρήγορο εξτρέμ που αγωνίζεται κατά βάση αριστερά αλλά και δεξιά όταν τον χρειαστεί ο προπονητής του. Πιέζει τους αντιπάλους, αφού ασκεί αρκετά δυνατό πρέσινγκ (πράγμα που αρέσει στον Βαλβέρδε), ενώ είναι περιττό να αναφέρουμε πως ο Ολυμπιακός θα ήταν ότι καλύτερο για την καριέρα του Ιβοριανού άσου, ο οποίος είναι ελεύθερος (εξαιρετικά προσιτό κασέ) και ψάχνει ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η προοπτική των πρωταθλητών Ελλάδας τον ενθουσιάζει. Για να δούμε, θα κάνει ο Ακαλέ το μεγαλύτερο άλμα στην καριέρα του;






Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα