Ένας σταρ με... πήλινα γόνατα (vid)

Ένας σταρ με... πήλινα γόνατα (vid)

Gazzetta team
Ένας σταρ με... πήλινα γόνατα (vid)

bet365

Στα 20 ήταν μεγάλος πρωταγωνιστής στη Ντόρτμουντ. Δύο χρόνια αργότερα οι τραυματισμοί τον λύγισαν! Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον Νταβίντ Οντόνκορ που προτάθηκε στην ΑΕΚ και αναζητά τον χαμένο του εαυτό.

Συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο και Euro, εμφανίσεις με το εθνόσημο της Γερμανίας, σταρ της Ντόρτμουντ και μεταγραφή πολλών εκατομμυρίων στην Ισπανία! Η τέλεια καριέρα; Μάλλον όχι... Η περίπτωση του 27χρονου Νταβίντ Οντόνκορ αποδεικνύει πως οι αλλεπάλληλοι τραυματισμοί μπορούν να εκτροχιάσουν μια λαμπρή καριέρα.

Τα πρώτα χρόνια στη Βεστφαλία

Γόνος Γερμανίδας μητέρας και Γκανέζου πατέρα, ο Νταβίντ, είδε το πρώτο φως της ζωής τον Φεβρουάριο του 1984. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο από την ηλικία των 7 ετών, ενώ τα... μάτια της Ντόρτμουντ τον εντόπισαν το 1998 στα 14 του και τον έφεραν στη Βεστφαλία. Εκεί, έμαθε τα μυστικά της μπάλας στις Ακαδημίες της σπουδαίας γερμανικής ομάδας και από μικρή ηλικία ξεχώρισε με το ταλέντο του ανάμεσα στα άλλα παιδιά.

Πρωταγωνιστής από νωρίς

Μάλιστα, το 2001, πήρε... προαγωγή στην αντρική δεύτερη ομάδα της Ντόρτμουντ όπου συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις στη θέση του εξτρέμ (είχε ξεκινήσει και ως μπακ) και παρά το γεγονός πως είναι ιδιαίτερα βραχύσωμος (1.72μ ύψος) κατάφερνε με την ταχύτητά του να μετατρέπεται σε... πονοκέφαλο για τους αντίπαλους παίκτες.

Το καλοκαίρι του 2002 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα, ενώ η παρουσία του στο ρόστερ της Ντόρτμουντ επισημοποιήθηκε τη σεζόν 2003-2004 όπου βοήθησε σημαντικά στην πορεία της ομάδας του στη Γερμανία. Σιγά σιγά καθιερώθηκε στην βασική εντεκάδα ενώ έπαιζε και στην εθνική ομάδα των Ελπίδων της Γερμανίας. Αφού μάλιστα συμπλήρωσε μια διετία δυνατών αγώνων (2004-2006) ήρθε και η ευρωπαϊκή πρόκληση.

Η ισπανική περιπέτεια, με άδοξο τέλος

Οι εμφανίσεις του Οντόνκορ προσέλκυσαν την Ρεάλ Μπέτις η οποία προσέφερε 6 εκατομμυρια ευρώ ώστε να τον κάνει δικό της το καλοκαίρι του 2006 όπως και έγινε. Όμως τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν όπως τα περίμενε ο Γερμανός εξτρέμ. Ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο την πρώτη του σεζόν στην ομάδα τον άφησε για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός δράσης ενώ ένας νέος τραυματισμός την επόμενη σεζόν τον έθεσε νοκ-άουτ.

Τα διαστήματα που ήταν καλά στην υγεία του κατάφερνε να κάνει καλές εμφανίσεις και το γεγονός αυτό του άνοιξε την πόρτα για την Εθνική ομάδα με την οποία αγωνίστηκε για μία διετία (2006-2008) και πρόλαβε να πάει τόσο στο Euro του 2008 αλλά και στο Μουντιάλ του 2006 συμμετέχοντας συνολικά σε 16 ματς με το εθνόσημο, σκοράροντας και ένα γκολ.

Το 2008 έμοιαζε να έχει επανέλθει δυναμικά στη δράση, αλλά μια τρίτη εγχείρηση στο γόνατο τον έριξε και πάλι χαμηλά... Τα πράγματα εξελίσσονταν από το κακό στο χειρότερο με τους τραυματισμούς στην καριέρα του Οντόνκορ και τελικά έμεινε ελεύθερος το φετινό καλοκαίρι από τη Μπέτις έπειτα από πενταετή παρουσία στην οποία έπαιξε μόλις σε 51 ματς.

Αναζητώντας την «αναγέννηση»

Το φετινό καλοκαίρι προσπάθησε να βρει νέα ποδοσφαιρική στέγη αλλά κάτι τέτοιο στάθηκε αδύνατο προς το παρόν. Μάλιστα, στις αρχές Αυγούστου δοκιμάστηκε από τη Ρέιντζερς αλλά δεν έπεισε και έτσι δεν του προσφέρθηκε συμβόλαιο συνεργασίας. Πλέον, οι ατζέντηδές του τον προτείνουν σε ομάδες και μια εξ αυτών είναι και η ΑΕΚ.

Σίγουρα πρόκειται για παίκτη με σπουδαίο ταλέντο, αλλά η καριέρα του στα 27 του χρόνια μοιάζει αντιδιαμετρικά αντίθετη με εκείνη που ήταν πριν από πέντε μόλις χρόνια. Ακόμα, βέβαια, μπορεί να αναγεννηθεί, αλλά σίγουρα πρόκειται για επένδυση με ρίσκο. Αν βγεί τότε η ΑΕΚ θα προσθέσει στη μηχανή της ένα από τα καλύτερο εξτρέμ του ελληνικού πρωταθλήματος. Αν όχι, τότε θα αποδειχτεί πως οι τραυματισμοί του δεν τον άφησαν ποτέ να ορθοποδήσει ξανά...


 

Τελευταία Νέα