Τo... Sudoku του Σάντος για Λετονία

Τo... Sudoku του Σάντος για Λετονία

Gazzetta team
Τo... Sudoku του Σάντος για Λετονία

bet365

Οι πανηγυρισμοί για τη σπουδαία νίκη μέσα στο Ισραήλ έχουν τελειώσει για τον Φερνάντο Σάντος, o οποίος ήδη ψάχνει λύση στο... sudoku του καταρτισμού της ενδεκάδας για τον καθοριστικό αγώνα στη Ρίγα με τη Λετονία. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα εναλλακτικά πλάνα του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Οι τραυματισμοί και οι τιμωρίες παικτών δυσχεραίνουν το έργο του Σάντος ενόψει του αγώνα της Τρίτης στη Ρίγα με τη Λετονία, αναμέτρηση στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του προκριματικού ομίλου για το Euro 2012. Ο Πορτογάλος τεχνικός ήδη... σπαζοκεφαλιάζει λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες ως... παράπλευρες απώλειες της «μάχης» του Τελ Αβίβ.

Πολλά προβλήματα

Εκεί που η Εθνική ομάδα μπορεί να απέδρασε αλώβητη βαθμολογικά, αλλά δεν συνέβη το ίδιο και στον αγωνιστικό τομέα. Κατσουράνης και Τοροσίδης δεν θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδας στη Λετονία λόγω καρτών, ενώ ο εξαιρετικά άτυχος Νίνης (ρήξη χιαστών) θα χάσει τόσο αυτό το ματς της Εθνικής όσο και αρκετά ακόμα, λόγω της αναμενόμενης πολύμηνης απουσίας του από τους αγωνιστικούς χώρους.

Επιπλέον, ο Τζαβέλλας συνεχίζει να είναι ανέτοιμος, ενώ και ο Καφές αποκόμισε τραυματισμό στον αγώνα του Τελ Αβίβ. Τέλος, πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Γιώργος Φωτάκης. Έτσι, όλα τα παραπάνω περιορίζουν σημαντικά τα σχέδια του Σάντος, καθώς δεν έχει και πολλές εναλλακτικές λύσεις. Άμεσα, μάλιστα, αναμένεται να αποφασίσει αν θα καλέσει και άλλον παίκτη πέραν του Τζιόλη.

Σίγουρος ο κορμός

Στην ουσία το μεγαλύτερο μέρος της ενδεκάδας είναι ήδη σχηματισμένο στο μυαλό του Σάντος. Πρόκειται για τους Σηφάκη (τέρμα), Ζαραδούκα (πήγε πολύ καλά στο Τελ Αβίβ και δύσκολα θα μείνει στον πάγκο με τη Λετονία), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος (επιστρέφει μετά την τιμωρία του), Κυριάκος Παπαδόπουλος (λογικά θα προωθηθεί ως αμυντικός μέσος αφού επιστρέφει ο Παπασταθόπουλος), Καραγκούνης, Σαμαράς και Σαλπιγγίδης.

Από εκεί και έπειτα, τη θέση του δεξιού μπακ ελλείψει Τοροσίδη αναμένεται να καλύψει ως βασικός ο Μανιάτης, που προτιμάται από τον Σάντος σε σχέση με τον Βύντρα, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να ξεκινήσει δεξιά ο Παπασταθόπουλος όπως συμβαίνει στη Βέρντερ Βρέμης. Στο κέντρο δίπλα στον Καραγκούνη πιθανώς θα είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ενώ αν ο Τζιόλης κριθεί ανέτοιμος, θέση βασικού μπορεί να πάρει και ο Μάκος.

Οι εναλλακτικές

Εξάλλου, πάντα στα υπόψη είναι και ο Πέτσος, για τον οποίο ο Σάντος έχει εξαιρετική άποψη. Όσον αφορά τους πιο... μπροστά. «Σάλπι» και Σαμαράς είναι «κλειδωμένοι» και μένει η θέση του δεξιού χαφμ, η οποία θα καλυφθεί κατά πάσα πιθανότητα από τον Φετφατζίδη (αγωνίστηκε και στο Ισραήλ ως αλλαγή στη θέση του σκόρερ Νίνη). Δεν αποκλείεται πάντως να αγωνιστεί και ο Λυμπερόπουλος ο οποίος είναι... στρατιώτης της Εθνικής και στα 36 του χρόνια δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει όποτε του ζητηθεί. Τέλος, υπάρχει και η λύση του Γεωργιάδη για τη δεξιά πτέρυγα, ενώ πολλά θα κριθούν για τη θέση και από την κατάσταση στην οποία θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες ο Φωτάκης.

Σίγουρα, για τον Σάντος και τη «γαλανόλευκη» το ματς με τη Λετονία είναι ο πρώτος από τους τρεις εναπομείναντες τελικούς μέχρι την πρόκριση. Η νίκη στη Ρίγα θα φέρει την Εθνική μας ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας και όλοι στο ελληνικό «στρατόπεδο» θα παλέψουν για το «διπλό» παρά τις ουκ ολίγες απουσίες. Η Εθνική μας άλλωστε έχει αποδείξει –και συνεχίζει να το κάνει– πως τα ματς που πρέπει να πάρει τα παίρνει.

 

Τελευταία Νέα