Τον κράτησαν κόσμος και Θανάσης!

Τον κράτησαν κόσμος και Θανάσης!

Gazzetta team
Τον κράτησαν κόσμος και Θανάσης!

bet365

Το πρωί της Πέμπτης ο Φραγκίσκος Αλβέρτης αποχαιρετούσε τον Παναθηναϊκό. Το μεσημέρι της Παρασκευής δήλωνε πάλι παρών. Τι μεσολάβησε; Το gazzetta.gr αποκαλύπτει τον καθοριστικό ρόλο των αντιδράσεων του κόσμου.

Πέρασαν μόλις λίγες ώρες μετά την πρώτη προπόνηση του μπασκετικού Παναθηναϊκού όταν μια είδηση συντάραξε τα συνήθως λιμνάζοντα «πράσινα» νερά, που σπάνια αναταράσσονται από εξωαγωνιστικές ειδήσεις. Όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Sentra, ο Αλβέρτης δεν αποδέχθηκε τη γενναία μείωση που του έκαναν. Λίγη ώρα μετά, το gazzetta.gr έδινε με πάσα ακρίβεια και το ύψος της μειωμένης πρότασης που έφτανε το 80%!

Ο Αλβέρτης έκλεισε το κινητό του τηλέφωνο και δεν απαντούσε σε κανέναν. Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε σιωπηλός. Και το διαζύγιο ήταν πια γεγονός. Οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες. Οι περισσότεροι οπαδοί του Παναθηναϊκού πικράθηκαν διότι ο ρόλος του Αλβέρτη μπορεί να μην ήταν ποτέ ξεκάθαρος, αλλά η παρουσία του δίπλα στον πάγκο του Ομπράντοβιτς λειτουργούσε πάντα κατευναστικά, εμψυχωτικά. Οι σημαίες είναι σημαίες και ο κόσμος δεν αντέχει την αποκαθήλωση για κανέναν λόγο.

Όσοι πίστεψαν προσωρινά ότι ο λόγος που ο Αλβέρτης δεν αποδέχθηκε την προσφορά ήταν οικονομικός, θα διαπίστωναν μια μέρα αργότερα το λάθος τους.

Διότι η μυθική μορφή του «τριφυλλιού» είχε άλλο σκεπτικό. Εξέλαβε την πρόταση, όχι ως... οικονομική μείωση, αλλά ως μείωση αξιοπρέπειας, ως πρόταση φυγής. Ένιωσε ότι από τη στιγμή που κανείς δεν του μίλησε ζεστά, από την ώρα που κανένας μέσα από τον Παναθηναϊκό δεν τον προσέγγισε με τον σωστό τρόπο, αλλά με μια αυστηρή οικονομική μείωση, ήταν σαν να του υποδεικνύουν πως ήρθε η ώρα στη διακοπή της πιο μακροχρόνιας σχέσης στη σύγχρονη ιστορία του Παναθηναϊκού.

Οι σφοδρές αντιδράσεις στα «πράσινα» forums, σε εκπομπές λόγου και στα οπαδικά sites του «τριφυλλιού» ήταν ο πρώτος παράγοντας που μέτρησε αποφασιστικά. Οι Γιαννακόπουλοι ανέκαθεν λάμβαναν σοβαρά τα μηνύματα του κόσμου και ειδικά τη στιγμή που... τσουβαλιάζονται μαζί με τους υπόλοιπους α-μέτοχους του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού για την παταγώδη αποτυχία διοίκησης, το μόνο που δεν ήθελαν θα ήταν να χάσουν μια (εύκολη μάλιστα) μάχη για το... τίποτα.

Όταν μάλιστα αποδεδειγμένα έχουν βάλει τα περισσότερα χρήματα που έβαλε ποτέ διοίκηση στον αθλητισμό, τότε το να σπάσει ο δεσμός με τον Αλβέρτη για μερικές χιλιάδες ευρώ και να κατηγορηθούν για... τσιγκουνιά, θα άγγιζε τα όρια του παραλόγου. Κάπου εκεί πήρε την κατάσταση στα χέρια του ο Θανάσης Γιαννακόπουλος και έδωσε τη λύση.

Ο άνθρωπος ο οποίος την τελευταία πενταετία κινεί ουσιαστικά τα νήματα στην ΚΑΕ, είχε τον τρόπο να προσεγγίσει τον Φράνκι και να βάλει τέλος σε ένα θέμα που έγινε... μείζον, ακριβώς επειδή αφορούσε έναν αθλητή που τα τελευταία 22 χρόνια είχε γίνει συνώνυμο του μπασκετικού Παναθηναϊκού.

Αν δεν υπήρχε θέμα, άλλωστε, όπως κάποιοι έσπευσαν να ερμηνεύσουν, προφανώς και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν θα ενημέρωνε νωρίς το πρωί μέσω του επίσημου site της ότι «αναφορικά με διάφορα δημοσιεύματα, από τη διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός τονίζεται ότι έχει χαραχτεί μια νέα πολιτική για τα οικονομικά και όλοι οφείλουν να προσαρμοστούν σε αυτή».

Τα μηνύματα ως τότε δεν άφηναν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας. Αλλά... ποτέ μη λες ποτέ, όπως αποδείχθηκε. Ειδικά όταν τα μηνύματα φτάνουν στους αδελφούς Γιαννακόπουλους, οι οποίοι έχουν δείξει στο μπάσκετ ότι πιάνουν τον σφυγμό του κόσμου...

Δυο κουβέντες στον Αλβέρτη αρκούσαν για να διατηρήσουν τη σχέση αναλλοίωτη ξεχνώντας οτιδήποτε προηγήθηκε... Διαζύγια της μιας μέρας συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες!

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα