Η νέα υπερδύναμη ήρθε για να... μείνει!

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Η νέα υπερδύναμη ήρθε για να... μείνει!

bet365

Η Ανζί κατάφερε με τις μεταγραφικές της «βόμβες» να μπει για τα καλά στο ποδοσφαιρικό στερέωμα! Το gazzetta.gr σάς παρουσιάζει άγνωστες πτυχές της... σύντομης ιστορίας της ομάδας από το Νταγκεστάν.

Ιστορία μόλις... είκοσι ετών
Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης ο πρόεδρος της εταιρίας πετρελαίου του Νταγκεστάν, Μαγκομέντ Μαγκομέντοφ, αποφάσισε μαζί με τον Αλεξάντρ Μακάροφ, πρώην μεγάλη δόξα (στην καριέρα του σκόραρε 254 γκολ) της άλλης ομάδας της πόλης, της Διναμό, να ιδρύσουν μια νέα ομάδα με το όνομα Ανζί, που σημαίνει «μαργαριτάρι». Έτσι, το 1991 η νέα ομάδα κάνει την εμφάνισή της στο Νταγκεστάν, ενώ το όνομά της προέρχεται από τη λέξη Ανζί-Κάλα, που σημαίνει «φρούριο του εδάφους».

Πρώτη παρουσία στη μεγάλη κατηγορία το 1997
Μόλις στην πρώτη της επαγγελματική σεζόν, η νεοσύστατη ομάδα φτάνει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Ομοσπονδίας του Νταγκεστάν με 16 νίκες σε 20 αγώνες και παίρνει το εισιτήρια για το εθνικό πρωτάθλημα, όπου συμμετείχε στην τρίτη κατηγορία από το 1992, με τον Μακάροφ να επιστρέφει στην ενεργό δράση, για να πετύχει ακόμη 11 τέρματα. Το 1997 η Ανζί προβιβάζεται στην για πρώτη φορά στην ιστορία της στη δεύτερη κατηγορία του ρωσικού πρωταθλήματος, με το 80% του ρόστερ να αποτελείται από γηγενείς ποδοσφαιριστές.

Μοναδική παρουσία στην Ευρώπη
Το 1999 η Ανζί φτάνει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και θα βρεθεί για πρώτη φορά στην α' κατηγορία. Τεχνικός της ομάδας εκείνη τη σεζόν ήταν ο... νυν της, Γκάτζι Γκατζίεφ. Πρώτη σεζόν στη μεγάλη κατηγορία και η ομάδα από το Νταγκεστάν καταφέρνει να τερματίσει στην 4η θέση και να πάρει το εισιτήριο για το Κύπελλο UEFA!

Η Ανζί κληρώθηκε με τους Ρέιντζερς, όμως η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αποφάσισε το ζευγάρι να δώσει μόνο έναν αγώνα σε ουδέτερο έδαφος, λόγω της έκρυθμης κατάστασης στο Νταγκεστάν και στη γειτονική Τσετσενία. Ο αγώνας διεξήχθη τελικά στη Βαρσοβία και οι Σκοτσέζοι επικράτησαν με 1-0, παίρνοντας την πρόκριση.


Μια ανάσα από το Κύπελλο και υποβιβασμός
Οι επόμενες σεζόν στο πρωτάθλημα μπορεί να μην ήταν εξίσου επιτυχημένες, με την Ανζί να καταλαμβάνει τελικά την προτελευταία θέση της βαθμολογίας το 2002 και να γνωρίζει τον υποβιβασμό. Όμως το 2001 έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ρωσίας, ωστόσο γνώρισε την ήττα από τη Λοκομοτίβ στα πέναλτι με 4-3 (1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση). Οι οπαδοί της ομάδας χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι το 2009, για να δουν ξανά την ομάδα τους στην ρωσική πρέμιερ λιγκ, καθώς εκείνη τη χρονιά η Ανζί κατέκτησε και πάλι το πρωτάθλημα της β' κατηγορίας.

Η μέρα που άλλαξε την Ιστορία...
Ο Γκατζίεφ επέστρεψε στον πάγκο της ομάδας, όμως ύστερα από μια αδιάφορη σεζόν που βρήκε την Ανζί να τερματίζει στην 11η θέση και να κερδίζει τη σωτηρία της στις τελευταίες αγωνιστικές. Τον Ιανουάριο του 2011 γίνεται η κίνηση που θα αλλάξει τον ρουν της ιστορίας της ομάδας... Ο Μαγκομέντοφ, νυν πρόεδρος του Νταγκεστάν, αποφασίζει να παραχωρήσει δωρεάν τις μετοχές της Ανζί στον δισεκατομμυριούχο και έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, στον Σουλεϊμάν Κερίμοφ, ο οποίος υπόσχεται μεγάλα πράγματα και τηρεί τις υποσχέσεις του!



Πρότζεκτ ένα δισ. δολαρίων!
Η Ανζί σχεδιάζει την κατασκευή νέου σταδίου, το οποίο θα είναι από τα «πεντάστερα» της UEFA, ενώ έχει καταθέσει αίτημα (όπως και η Τέρεκ με το νεόκτιστο «Τέρεκ Στέιντιουμ» χωρητικότητας 30.000 θεατών), προκειμένου να συμπεριληφθεί στα στάδια τα οποία θα φιλοξενήσουν αγώνες για το Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία. Αίτημα, πάντως, που δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό, όπως και εκείνο των Τσετσένων, λόγω της έκρυθμης κατάστασης στις δύο ομοσπονδίες...

Την κατασκευή του νέου σταδίου, το οποίο θα έχει ονομασία «Ανζί Σίτι» χωρητικότητας περίπου 50.000 θεατών, έχει αναλάβει να κατασκευάσει η ελβετική εταιρία Botta Management Group, η οποία έχει ήδη κατασκευάσει δέκα στάδια στη Νότιο Αφρική για το Μουντιάλ του 2010, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι κατασκευές των σταδίων στη Βραζιλία για τη διοργάνωση του 2014. Στα πρότζεκτ που έχει αναλάβει η εταιρία συγκαταλέγεται και η «VTB Arena», το νέο άκρως εντυπωσιακό γήπεδο της Διναμό Μόσχας... Ο πρόεδρος της εταιρίας έχει ήδη επισκεφθεί τη Μαχατσάλα, προκειμένου να δει τις τρεις υποψήφιες περιοχές για την κατασκευή του σταδίου.

Ο γενικός διευθυντής της Ανζί, Κιστιάκοφ Γέρμαν, τόνισε πριν από λίγες ημέρες: «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι έχουμε βρει τον χώρο, όπου θα κατασκευαστεί το νέο γήπεδο. Δεν έχει νόημα να σας αποκαλύψω από τώρα την περιοχή, καθώς αν το κάνω, οι τιμές θα αυξηθούν κατακόρυφα. Μπορώ να σας πω, όμως, ότι θα είναι στα περίχωρα της Μαχατσάλα και σχεδιάζουμε ένα πρότζεκτ που όμοιό του δεν υπάρχει στον κόσμο. Εκτός από ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, θα κατασκευαστούν ξενοδοχεία πέντε αστέρων, οικιστικές περιοχές, πάρκα αναψυχής, κινηματογράφοι και άλλα κέντρα διασκέδασης για όλη την οικογένεια».

Το πρότζεκτ περιλαμβάνει εκτός από τα παραπάνω, τις νέες προπονητικές εγκαταστάσεις της ομάδας και την κατασκευή ακόμη ενός κλειστού σταδίου και αναμένεται να κοστίσει περίπου ένα δισ. δολάρια, από τα οποία η Ανζί θα καταβάλει τα 200 εκατ...



Αναρχία στο Νταγκεστάν...
Στο Νταγκεστάν, όπως και στη γειτονική Τσετσενία, διεξάγεται ένοπλος αγώνας για την ανεξαρτητοποίηση της ομοσπονδίας, σε μικρότερο βέβαια βαθμό από ό,τι στους γείτονές τους, με την οργάνωση Shariat Jamaat να κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτό έχει καταστήσει τις σχέσεις τους με τους υπόλοιπους Ρώσους εχθρικές, ειδικά στη Βόρεια Ρωσία, κάτι που μετά την επάνοδο της Ανζί στην πρώτη κατηγορία και τις μετακινήσεις των οπαδών είχε καταστροφικά αποτελέσματα...

Τα τραγικά γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου
Το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2010, τρεις φίλοι, οπαδοί της Σπαρτάκ, περιμένουν ταξί προκειμένου να γυρίσουν στα σπίτια τους, ύστερα από συνάντηση όπου συζήτησαν τις λεπτομέρειες του ταξιδιού τους στη Σλοβακία για την αναμέτρηση με τη Ζίλινα για το Champions League. Μόλις βλέπουν μια παρέα έξι Καυκασίων, το κακό δεν άργησε να γίνει. Η έντονη λογομαχία κατέληξε στον θάνατο του 26χρονου Ιγκόρ Σβιριντόφ, ο οποίος δέχθηκε έξι πλαστικές σφαίρες από πολύ κοντινή απόσταση με αεροβόλο όπλο και άφησε την τελευταία του πνοή επιτόπου.

Το συμβάν ακολούθησαν τραγικά γεγονότα τις επόμενες ημέρες, με άλλους τουλάχιστον έξι ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους. Όλοι κατάγονταν από τις περιοχές του Καυκάσου και δέχθηκαν δολοφονικές επιθέσεις... Τα γεγονότα αναγκάζουν τη διοίκηση της Ανζί να πάρει θέση και να εκδώσει ανακοίνωση και να κατευνάσει τα πνεύματα.

Η ανακοίνωση της Ανζί
«Υπό το φως των τραγικών γεγονότων που έλαβαν χώρα την περασμένη εβδομάδα, με τον θάνατο του Ιγκόρ Σβιριντόφ, τις σφαγές αθώων ανθρώπων, την άνοδο της άκρας Δεξιάς και της βίας, που εκφράστηκε με συνθήματα αντεκδίκησης και άλλων απειλών, ο ποδοσφαιρικός σύλλογος της Ανζί θεωρεί απαραίτητο να δημοσιοποιήσει τις θέσεις του για όσα συμβαίνουν.

Όλοι γνωρίζουν ότι τέτοια γεγονότα είναι άσχετα με το ποδόσφαιρο. Όλοι οι φίλαθλοι στο Νταγκεστάν συμμερίζονται πλήρως αυτή την άποψη και αρνούνται να λάβουν μέρος σε τέτοιες προβοκάτσιες. Ναι, είναι προβοκάτσια, και μάλιστα πολύ καλά οργανωμένη από ριζοσπαστικά ρεύματα, που καλύπτονται από την ανθρώπινη δυστυχία, η οποία εκκολάπτεται βαθιά στην καρδιά μας και διοχετεύεται στους δρόμους. Η παγκόσμια κοινότητα έχει ένα θλιβερό παράδειγμα, από την κατάρρευση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, με την σύγκρουση να ξεκινά από μία αντιπαράθεση ανάμεσα σε οπαδούς δύο ποδοσφαιρικών ομάδων.

Δυστυχώς, στην πολυπολιτισμική και εύθραυστη κοινωνία μας, η παραμικρή σπίθα θα μπορούσε να ανάψει φωτιά. Η Ανζί καλεί όλους τους λογικούς ανθρώπους να απέχουν από οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια εναντίον των συνανθρώπων τους.

Είμαστε όλοι πολίτες της Ρωσίας! Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε “τοξικές” και ακραίες ιδέες, υποκινούμενες από το χρήμα και τις εγκληματικές οργανώσεις, να πετύχουν τον σκοπό τους. Τον διχασμό των ανθρώπων της χώρας μας και την αποδυνάμωση των δεσμών ανάμεσά μας».

«Γκαλάκτικος» της Ρωσίας!
Από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν οι μετοχές της ομάδας πέρασαν στον Κερίμοφ, η Ανζί έχει κάνει... πάταγο στη μεταγραφική αγορά! Η πρώτη μεταγραφή της νέας εποχής ήταν ο Ζοάο Κάρλος, με την Γκενκ να βάζει στα ταμεία της 3,5 εκατ. ευρώ. Το 29χρονο Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό ακολούθησε ο μεγάλος Ρομπέρτο Κάρλος, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Κορίνθιανς και υπέγραψε συμβόλαιο για δυόμισι χρόνια, για τα οποία θα λάβει καθαρά 10 εκατ. ευρώ...

Λίγο νωρίτερα, η Σατούρν δήλωσε αδυναμία να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα, υποβιβάστηκε και η Ανζί απέκτησε εντελώς δωρεάν τον βασικό της δεξιό μπακ, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Μπενουά Άνγκμπβουα, ο οποίος βρέθηκε και στο στόχαστρο της ΑΕΚ! Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο δυναμική, καθώς η ομάδα από το Νταγκεστάν ανακοίνωσε την απόκτηση του Ζουσιλέι από την Κορίνθιανς έναντι 10 εκατ. ευρώ, ενώ επόμενος ήταν ένας από τους καλύτερους επιθετικούς του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, ο Ντιέγκο Ταρντέλι, για τον οποίο η Ατλέτικο Μινέιρο έβαλε στα ταμεία της περίπου 7,5 εκατ. ευρώ.

Ακολούθησε η απόκτηση του καλύτερου Ουζμπέκου ποδοσφαιριστή Οντίλ Αχμέντοφ, που αποκτήθηκε από την Παχτακόρ με τη μορφή δανεισμού για ενάμισι χρόνο και την οψιόν αγοράς του να αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ. Η τελευταία μεταγραφή για την περίοδο του Ιανουαρίου ήταν εκείνη του Μπαρκ Μπουσουφά από την Άντερλεχτ τον περασμένο Μάρτιο. Ο Μαροκινός αρχικά έκανε το ταξίδι για τη Ρωσία για λογαριασμό της Τέρεκ Γκρόζνι, όμως υπήρξαν διαφορές στην τελική συμφωνία και η Ανζί έκανε το «κόλπο γκρόσο» και τον απέκτησε, με τους Βέλγους να βάζουν στα ταμεία τους περισσότερα από 8 εκατ. ευρώ.

Με την ομάδα να κάνει καλή πορεία στο πρωτάθλημα, ο Κερίμοφ αποφάσισε να περάσει στη... δεύτερη φάση του μεταγραφικού πλάνου και προχώρησε στην απόκτηση του Μπάλαζ Τζούτζακ από την Αϊντχόφεν. Οι Ολλανδοί θα βάλουν στα ταμεία τους 14 εκατ. ευρώ για την πώληση του Ούγγρου, ενώ έπειτα από περίπου έναν μήνα, έγινε γνωστό ότι η Ανζί έφτασε σε συμφωνία με τον Γιούρι Ζιρκόφ. Η Τσέλσι αποδέχθηκε την πρόταση ύψους 15 εκατ. ευρώ των Νταγκεστανών και ο Ρώσος διεθνής υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο.

Αναμφίβολα η μεγαλύτερη μεταγραφή είναι του Σάμουελ Ετό, που αποτελεί τη σημαντικότερη και συνάμα ακριβότερη στην ιστορία του ρωσικού ποδοσφαίρου. Η Ίντερ θα βάλει στους λογαριασμούς της περίπου 29 εκατ. ευρώ μαζί με τα μπόνους, ενώ ο Καμερουνέζος έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην Ιστορία, με απολαβές που ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ ετησίως! Τελευταία προσθήκη στο ρόστερ της Ανζί ήταν εκείνη του Μεχντί Καρσελά της Σταντάρντ Λιέγης, για τον οποίο οι Νταγκεστανοί έβγαλαν από τα ταμεία τους 10 εκατ. ευρώ, με τον 22χρονο μέσο να υπογράφει συμβόλαιο για τα επόμενα τριάμισι χρόνια.



Τους έχουν φάει οι μετακινήσεις...
Προπονητικές εγκαταστάσεις αντάξιες των ονομάτων της ομάδας δεν υπάρχουν ακόμη στη Μαχατσάλα και έτσι ο ιδιοκτήτης της αποφάσισε ότι οι παίκτες θα διαμένουν και θα προπονούνται στη Μόσχα. Έτσι, κάθε αγωνιστική που η Ανζί αγωνίζεται εντός έδρας, ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο κάνουν το μακρινό ταξίδι με αεροπλάνο...

Σε πρώτο πλάνο οι φίλαθλοι
Γνωρίζοντας ότι το βιοτικό επίπεδο στο Νταγκεστάν δεν είναι και από τα... υψηλότερα στον πλανήτη, ο Κερίμοφ πήρε την απόφαση να πληρώσει για τις εκδρομές των οπαδών. Έτσι, κάθε Σαββατοκύριακο που η ομάδα αγωνίζεται εκτός έδρας, η Ανζί ναυλώνει τσάρτερ και πληρώνει τα εισιτήρια σε όσους επιθυμούν να την ακολουθήσουν...

Εξάλλου, πριν από λίγες ημέρες άνοιξε και η πρώτη μπουτίκ στην ιστορία της ομάδας στη Μαχατσάλα.



Η Ανζί συμμετέχει ενεργά στην προώθηση του ποδοσφαίρου και στα επιμορφωτικά προγράμματα στο Νταγκεστάν. Έτσι, το πρώτο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε αφορά τα μικρά παιδιά. Κάθε εβδομάδα που η αποστολή της ομάδας βρίσκεται στον Νότιο Καύκασο, κάποιοι από τους παίκτες της ομάδας επισκέπτονται σχολεία της περιοχής, όπου τα μικρά παιδιά μπορούν να περάσουν λίγο χρόνο με τα ινδάλματά τους...

Ο άνθρωπος πίσω από την επιτυχία
Ο Σουλεϊμάν Κερίμοφ φιγουράρει στην 118η λίστα του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο για το 2011, με περιουσία που ξεπερνά τα 8 δισ. δολάρια... Από το 1999 έως και το 2007 ήταν μέλος της Δούμας, ενώ στη συνέχεια εκλέχτηκε στη Γερουσία, μέλος της οποίας είναι μέχρι και σήμερα. Ο 45χρονος άνδρας, όπως και όλοι οι ολιγάρχες της γενιάς του, που προέκυψαν από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, έφτιαξε την περιουσία του μετά το 1993, άγνωστο πώς...



Γεννημένος στις 12 Μαρτίου του 1966, είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Πήρε το πτυχίο του στην Οικονομική Ανάλυση το 1989, ενώ κατά τη διάρκεια των σπουδών του ήταν αναπληρωτής πρόεδρος της συνδικαλιστικής επιτροπής του πανεπιστημίου. Ο Κερίμοφ είναι πρώην πρωταθλητής του τζούντο και της Άρσης Βαρών και είναι μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας της Άρσης Βαρών της Ρωσίας και διαμένει μόνιμα στη Μόσχα.

Έγινε γνωστός για το γεγονός ότι αγόραζε προβληματικές εταιρίες φθηνά, τις οργάνωνε και στη συνέχεια τις πουλούσε ακριβά… Ο ίδιος δηλώνει ότι τα κατάφερε, βοηθώντας στην ίδρυση της Fedprombank, χρηματοδοτικής τράπεζας το 1993. Το 1999 προχωρά στην αγορά της εταιρείας πετρελαίου της ομοσπονδίας, Nafta-Moskva, την οποία... ξεπούλησε μετά το 2000. Από το 2003 και μετά άρχισε να επενδύει σε άλλες εταιρείες παραγωγής ενέργειας, όπως η Gazprom, και σε εταιρείες μεταλλευμάτων, όπως η Polymetal και η Polyus Gold, στις οποίες έχει αρκετά μεγάλο ποσοστό μετοχών, ενώ είναι ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης τράπεζας του Νταγκεστάν, της Sberbank.

Τα σκάνδαλα που τον… περιβάλλουν είναι πολλά στην πορεία του στον χώρο των επιχειρήσεων και φτάνουν από… μυστήριες και επιθετικές εξαγορές εταιρειών, σε υπερκοστολογήσεις κατά την πώλησή τους, μέχρι και κατάχρηση δημόσιου χρήματος και απάτες. Σε πολλά από τα σκάνδαλα συμμετέχει μαζί του και ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, με τον οποίο είναι συνεργάτες…

Τον Νοέμβριο του 2006 είχε ένα σοβαρό ατύχημα στη Νίκαια, όταν οδηγούσε την πολυτελέστατη Enzo Ferrari του. Ο Κερίμοφ υπέστη βαριά εγκαύματα και χρειάστηκε αρκετό καιρό προκειμένου να αναρρώσει πλήρως, καθώς δεν επέστρεψε στη Ρωσία πριν από το 2007, με την αποθεραπεία του να λαμβάνει χώρα αρχικά στη Γαλλία και στη συνέχεια στο Βέλγιο. Το ατύχημα είχε μεγάλο αντίκτυπο στη ζωή του και έχει εξελιχθεί στον μεγαλύτερο φιλάνθρωπο στο Νταγκεστάν. Είναι ο ιδρυτής του «Πινόκιο», ενός ιδρύματος για τα παιδιά και μέσω αυτού έχει δωρίσει περισσότερα από 1 δις ευρώ, καθώς το ίδρυμα έχει ετήσιο προϋπολογισμό, που αγγίζει τις 300.000 δολάρια...

Η Enzo Ferrari του Κερίμοφ μετά το ατύχημα στη Νίκαια

Το δώρο γενεθλίων και η υπόσχεση…
Ο Ρομπέρτο Κάρλος βρέθηκε μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη την ημέρα των γενεθλίων του, των πρώτων του ως παίκτης της Ανζί, καθώς επιστρέφοντας σπίτι αντίκρισε μία ολοκαίνουρια Buggatti να τον περιμένει, δώρο του ιδιοκτήτη της ομάδας! Ο Βραζιλιάνος σταρ έμεινε με το στόμα ανοιχτό, ενώ ο Κερίμοφ έδωσε υπόσχεση και στους υπόλοιπους παίκτες ότι σε περίπτωση που καταφέρουν φέτος να κατακτήσουν το πρωτάθλημα στη Ρωσία, θα τους περιμένει από ένα ανάλογο δώρο!



Προλαβαίνει τα... αστέρια!
Το πρωτάθλημα στη Ρωσία μπορεί να φτάνει στο τέλος του, καθώς ήδη βρισκόμαστε οκτώ αγωνιστικές πριν από το τέλος και η Ανζί βρίσκεται στη θέση, όμως το γεγονός ότι φέτος για πρώτη και πιθανότατα τελευταία φορά θα διεξαχθεί και… τρίτος γύρος με τις 16 ομάδες να χωρίζονται σε δύο γκρουπ και να παίζουν πλέι οφ και πλέι άουτ. Αυτό γίνεται για να αλλάξει το καλεντάρι του πρωταθλήματος και να τελειώνει το καλοκαίρι, ώστε να εναρμονιστεί με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η Ανζί, λοιπόν, προλαβαίνει να κερδίσει την έξοδό της στο Champions League τη φετινή σεζόν, ενώ γιατί όχι, να διεκδικήσει ακόμη και το πρωτάθλημα! Βέβαια, ένας όμιλος με Ζενίτ, ΤΣΣΚΑ, Λοκομοτίβ, Σπαρτάκ, Διναμό και Ρούμπιν Καζάν μόνο εύκολος δεν θα είναι, όμως στο Νταγκεστάν έχουν μεγάλα όνειρα!

 

Τελευταία Νέα