Vamos Bramos!

Αντώνης Καλκαβούρας
Vamos Bramos!

bet365

Ο παίκτης-αποκάλυψη της εφετινής ανανεωμένης Εθνικής ομάδας, Μάικ Μπράμος, μιλάει στο gazzetta.gr για το 2/2 στο Ευρωμπάσκετ και επιβεβαιώνει ότι ο Ολυμπιακός προσπαθεί να τον κάνει από φέτος δικό του!

Πρόπερσι έπαιξε στο Περιστέρι και τη χρονιά που τελείωσε στην Γκραν Κανάρια... Η θητεία του στην Εθνική ομάδα και οι εξαιρετικές εμφανίσεις του στα φιλικά προετοιμασίας και στα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια στο Ευρωμπάσκετ (μ.ό. 9,5π., 2,0ρ.), απ’ ό,τι φαίνεται έχουν εκτοξεύσει τόσο πολύ τις μετοχές του, που όπως μας αποκάλυψε ο ίδιος μετά τον αγώνα με τη Φινλανδία, ο Ολυμπιακός προσπαθεί ήδη να «σπάσει» το συμβόλαιό του με την ισπανική ομάδα και να τον φέρει στον Πειραιά.

Ο Μάικ Μπράμος (9π. με 2/2 τρίπ.) μίλησε τηλεφωνικά στο gazzetta.gr αμέσως μετά τον νικηφόρο αγώνα (81-61) με τη Φινλανδία για την πρωτόγνωρη εμπειρία του Ευρωμπάσκετ, την προσπάθεια της Εθνικής, σχολίασε την παροιμιώδη σοβαρότητα που τον χαρακτηρίζει και αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού...

- Γιατί κερδίσαμε πιο εύκολα τη Φινλανδία; Ήταν πιο εύκολη από τη Βοσνία;

«Η αρχή είναι πάντα πιο δύσκολη και το άγχος της πρεμιέρας ιδιαίτερο... Σήμερα (σ.σ. χθες) είχαμε καλύτερη απόδοση στην άμυνα και από κει βγάλαμε ενέργεια για να αποδώσουμε καλύτερα και στην επίθεση. Επικρατήσαμε κατά κράτος στα ριμπάουντ (σ.σ. 41-27), πήραμε τη νίκη και αύριο θα ξεκουραστούμε λίγο και θα αρχίσουμε την προετοιμασία μας για τους επόμενους τρεις τελικούς της 1ης φάσης του τουρνουά».

- Έπειτα από δύο αγώνες στο Ευρωμπάσκετ, μετράμε ισάριθμες νίκες, αλλά είναι εμφανές ότι δεν έχουμε την ίδια αγωνιστική άνεση που είχαμε στα φιλικά προετοιμασίας...

«Τα επίσημα παιχνίδια δεν έχουν καμία σχέση με τα φιλικά. Ο ανταγωνισμός και η πίεση είναι σε υψηλότερο επίπεδο και αυτό φάνηκε στον αγώνα της πρεμιέρας. Απόψε (σ.σ. χθες) απέναντι στους Φινλανδούς, είχαμε καλύτερη απόδοση σε άμυνα κι επίθεση και ουσιαστικά δεν κινδυνεύσαμε καθόλου. Ελπίζω να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να νικάμε σε κάθε παιχνίδι».

- Στην πρεμιέρα τα έβαλες από μέσα, απόψε τα «έσταξες» απέξω... Τελικά τι είσαι περισσότερο; Σουτέρ, διεισδυτικός ή μπορείς να κάνεις λίγο-πολύ απ’ όλα παίζοντας παράλληλα και καλή άμυνα;

«Αυτός είναι ο στόχος μου, να είμαι όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένος παίκτης. Πρέπει να βελτιωθώ περισσότερο στο ριμπάουντ, έτσι ώστε να επηρεάζω όσο το δυνατόν περισσότερο το παιχνίδι».

- Ποιο είναι το παρατσούκλι σου;

«Γιατί απαραίτητα να έχω; Οι γονείς μου με προίκισαν με το πιο μπασκετικό όνομα. Όλοι με λένε Mike. Υπάρχει κάτι καλύτερο από το “be like Mike”;»

- Η συμμετοχή σου στην Εθνική ομάδα αποτελούσε παιδικό όνειρο ή ήταν κάτι που προέκυψε στην εξέλιξη της επαγγελματικής σου καριέρας στην Ευρώπη;

«Δεν θα έλεγα ότι ήταν παιδικό όνειρο. Άλλωστε είμαι μόλις τρία χρόνια στο επαγγελματικό μπάσκετ και όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Παρ’ όλα αυτά απολαμβάνω πολύ τη συμμετοχή μου και νιώθω σαν είμαι πολύ καιρό σε αυτή την ομάδα. Η χημεία είναι απίστευτη, όλα τα παιδιά είναι φανταστικά και το κλίμα είναι εκπληκτικό».

- Ρώτησα αρκετά από τα παιδιά της ομάδας για σένα και όλοι σε αποκαλούν ως τον «κύριο επαγγελματία»... Γιατί;

«Ίσως γιατί έτσι προσεγγίζω το άθλημα. Τέσσερα χρόνια στο κολέγιο έμαθα να λειτουργώ με αυτό τον τρόπο, με μεγάλη σοβαρότητα και απλά αυτός είναι ο τρόπος μου. Μπορεί να είμαι ακόμη νέος (σ.σ. 24 ετών), αν και φαίνομαι μεγαλύτερος, μπορεί να μην πολυχαμογελάω, αλλά μη νομίζετε ότι δεν το ευχαριστιέμαι. Απλά αφήνω τα χαμόγελα και τις πλάκες για το δωμάτιο με τον συγκάτοικό μου τον Κουφό»!


- Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για την απόκτησή σου;

«Απ’ ό,τι μου είπε ο εκπρόσωπός μου πριν από τρεις-τέσσερις μέρες, υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω πάρα πολλά για το συγκεκριμένο θέμα, γιατί πρώτον έχω συμβόλαιο με την Γκραν Κανάρια και δεύτερον είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στην προσπάθεια της Εθνικής ομάδας».

- Τι σου είπε ακριβώς;

«Ότι ο Ολυμπιακός με θέλει και βρίσκεται σε επαφή με την ομάδα, για να δει αν μπορεί να με αποκτήσει καταθέτοντας κάποιο ποσό σαν buy-out».

- Ποια είναι η δική σου επιθυμία;

«Και οι δύο περιπτώσεις είναι πολύ καλές! Σίγουρα η προοπτική του Ολυμπιακού θα ανεβάσει την καριέρα μου σε άλλο επίπεδο, αλλά και το ισπανικό πρωτάθλημα είναι το πιο ανταγωνιστικό της Ευρώπης. Ό,τι και να γίνει, είμαι ευχαριστημένος. Αν δεν πάρω μετεγγραφή από φέτος, αυτό μπορεί κάλλιστα να συμβεί του χρόνου, οπότε και θα είμαι ελεύθερος. Θα δούμε, ο χρόνος θα δείξει...»

 

Τελευταία Νέα