Το «πράσινο» παζάρι!

Το «πράσινο» παζάρι!

Νίκος Αθανασίου
Το «πράσινο» παζάρι!

bet365

Το gazzetta.gr γράφει για τις κινήσεις του Παναθηναϊκού αυτό το καλοκαίρι, τα «στοιχήματα» του Φερέιρα, τους παίκτες που δεν ήρθαν και αυτούς που... έμειναν στον δρόμο!

Τίποτα δεν θύμιζε τα προηγούμενα καλοκαίρια. Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δικό του... ΔΝΤ εξαιτίας της γνωστής τραγικής κατάστασης στο διοικητικό κομμάτι και οι όποιες μεταγραφικές κινήσεις έγιναν με πολύ κόπο και... αίμα. Κινήσεις που για να γίνουν έπρεπε να πουληθεί ο Τζιμπρίλ Σισέ, όπως αποφάσισε η διοίκηση, η οποία δεν μπήκε στη διαδικασία να πάρει κανένα ρίσκο, με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα των προκριματικών.

Οι «πράσινοι» απέκτησαν πέντε ποδοσφαιριστές. Ομολογουμένως ήρθαν αργά, μια και κανείς τους δεν έδωσε το «παρών» στην προετοιμασία της Αυστρίας, με αποτέλεσμα ο Φερέιρα να δουλεύει με ό,τι είχε... απομείνει στο ρόστερ και να μην μπορέσει να «χτίσει» τον νέο Παναθηναϊκό ενόψει των προκριματικών.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, από τη στιγμή που δεν υπήρχε τεχνικός διευθυντής, ανέλαβε το μεγαλύτερο κομμάτι της ενίσχυσης του «τριφυλλιού«, υποδεικνύοντας φθηνές και προσιτές λύσεις.

ΒΙΚΤΟΡ ΒΙΤΟΛΟ

Στα... σίγουρα

Η πρώτη «πράσινη» επιλογή ήταν ο Βίκτορ Βίτολο. Ο Παναθηναϊκός γνώριζε για το διαζύγιο του Ισπανού αμυντικού μέσου με τον ΠΑΟΚ, κινήθηκε γρήγορα και έξυπνα κλείνοντας το «πίτμπουλ». Επί της ουσίας, οι «πράσινοι» βάδισαν στα σίγουρα. Η αποχώρηση του Ζιλμπέρτο και ο ασταθής Σιμάο δημιούργησαν δεδομένο κενό στον άξονα. Ο Βιτόλο ήταν γνωστή και εξαιρετική συνάμα περίπτωση, με μοναδικό ρίσκο το ταλαιπωρημένο του γόνατο. Σημαντική προσθήκη, ίσως η καλύτερη που θα μπορούσε να γίνει, αν αναλογιστούμε τα οικονομικά του κλαμπ.

ΤΟΤΣΕ

Λαχείο... 500.000 ευρώ!

Ακόμη δεν μπορεί κανείς να πει με σιγουριά αν ο Ισπανός επιθετικός ήταν επιλογή του Φερέιρα ή πρόταση ατζέντη που απλά άναψε το... πράσινο φως ο Πορτογάλος, ο οποίος δεδομένα είχε ζητήσει άλλον ποδοσφαιριστή για τη γραμμή κρούσης. Ο Τοτσέ από την Καρταχένα της Σεγούντα Ντιβιζιόν, δεν τα βρήκε με τον Παναιτωλικό στις 250.000 ευρώ, και λίγες μέρες αργότερα «έκλεισε» με σχεδόν τα διπλά στον Παναθηναϊκό!

Με αυτά που έχουμε δει και χωρίς καμία διάθεση... ανθρωποφαγίας, σίγουρα ο Παναθηναϊκός με αυτά τα χρήματα θα μπορούσε να κάνει καλύτερη επιλογή. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο 28χρονος στράικερ είναι για... πέταμα. Έχει μπροστά του ολόκληρη τη χρονιά να αποδείξει το αντίθετο.

Πάντως, από τα πρώτα στοιχεία που έχει δείξει, στα μείον του συγκαταλέγεται φυσικά η ταχύτητα. Τόσο στην σκέψη όσο και στην κίνηση. Έχει όμως αίσθηση του γκολ, αλλά φαίνεται πως στο 4-3-3 του Φερέιρα δεν μπορεί να παίξει μόνος του μπροστά.

ΚΟΥΙΝΣΙ ΟΒΟΥΣΟΥ

Δανεική... σφαίρα!

Επιλογή 100% του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος είχε βρει το... κουμπί του Γκανέζου εξτρέμ στη Μάλαγα και τον πίστευε πολύ. Έβαζε το χέρι του στη... φωτιά για τον διεθνή άσο και κάπως έτσι προέκυψε ο δανεισμός του.

Ο Κουίνσι σίγουρα προσέθεσε στο ρόστερ του Παναθηναϊκού στοιχεία που έλειπαν. Όπως η ταχύτητα, η ικανότητα στο ένας εναντίον ενός και το απρόβλεπτο στο παιχνίδι. Βέβαια, το ζητούμενο είναι να καταφέρει να βρει διάρκεια στην απόδοσή του. Μέχρι στιγμής είναι μόνο... ξεσπάσματα, ενώ χρειάζεται βελτίωση στον τρόπο που τελειώνει τις φάσεις. Έχει στοιχεία που στο αργό ελληνικό πρωτάθλημα μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

ΖΕΚΑ

«Λαβράκι» εκ Πορτογαλίας

Για τον Ζέκα, ο Φερέιρα λειτούργησε ξεκάθαρα σαν τεχνικός διευθυντής. Ήξερε ότι ο πιτσιρικάς ήταν η αποκάλυψη της Σετούμπαλ, τον είχε... τσεκάρει και κατά τη διάρκεια της περυσινής αγωνιστικής περιόδου και θεωρούσε ότι μπορεί να του κάνει τη «δουλειά» τόσο στον άξονα όσο και στα άκρα.

Τα πρώτα μηνύματα από τον διεθνή μέσο είναι άκρως ενθαρρυντικά, με πιο πρόσφατη την εμφάνιση στην Κέρκυρα. Αστείρευτες δυνάμεις, «θυσία» για την ομάδα, γρήγορος, τεχνίτης και με δυνατά πόδια. «Πατάει» και στις δύο περιοχές, δείχνει να έχει προσαρμοστεί απόλυτα. Όπως φαίνεται, ο Ζέκα είναι το «λαβράκι» που έφερε αυτό το καλοκαίρι ο 65χρονος κόουτς.

ΡΟΥΝΤΟΛΦ ΓΚΕΡΓΚΕΛΙ

Ο φορ της... τελευταίας στιγμής

Από την απόκτησή του θα έπρεπε να ξεκινήσει η υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού. Ή για να είμαστε ακριβής, από έναν ποδοσφαιριστή με τα δικά του χαρακτηριστικά. Ο Φερέιρα είχε ζητήσει γρήγορο επιθετικό που θα μπορεί να παίξει κορυφή και άκρα. Η χρονιά, δεδομένα, δεν έβγαινε μόνο με Πετρόπουλο και Τοτσέ και έστω και την τελευταία στιγμή, ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Ρούντολφ ως δανεικό από την Τζένοα.

Ξέρουμε ότι είναι γρήγορος, δυνατός και με αίσθηση του γκολ. Τα υπόλοιπα θα πρέπει να τα δούμε στο γήπεδο. Με το... βιογραφικό και τα βιντεάκια στο youtube είναι πολύ δύσκολο να κρίνεις ή να πεις το οτιδήποτε.

ΤΟ ΣΙΡΙΑΛ

Αντρέ Κάστρο

Το μεγαλύτερο «ναυάγιο», το οποίο θα μπορούσε να αποφύγει ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» καθυστέρησαν χαρακτηριστικά, ο Γόντικας περίμενε πολύ τον Πλεσί και η Χιχόν που είχε την οικονομική δυνατότητα, πήρε τον Αντρέ Κάστρο μέσα από τα χέρια των «πρασίνων». Λανθασμένοι επικοινωνιακοί χειρισμοί, ξέχωρα από το ουσιαστικό κομμάτι της υπόθεσης. Για την κατάσταση του κλαμπ, ο 23χρονος μέσος της Πόρτο θα ήταν αγωνιστική... πολυτέλεια.

ΤΟ... ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΟΝ ΦΕΡΕΙΡΑ

Υπό άλλες συνθήκες, ο πρώτος παίκτης που θα αποκτούσε ο Παναθηναϊκός δεν θα ήταν ο Βιτόλο αλλά ο Νούνο Γκόμες. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τον είχε έτοιμο. Είχαν μιλήσει, είχαν συμφωνήσει και ο θρυλικός στράικερ της Πορτογαλίας περίμενε απλά την ειδοποίηση του Γόντικα. Λόγω ηλικίας, όμως, ο Γκόμες κόπηκε από... ψηλά και τελικά προτιμήθηκε ο Τοτσέ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα