Ποια... κρίση;

Θάνος Σαρρής
Ποια... κρίση;

bet365

Η οικονομική κρίση δεν «αγγίζει» την Premier League, οι σύλλογοι της οποίας παρουσίασαν αύξηση της τάξεως του 33% στα ποσά που δαπανήθηκαν φέτος για μεταγραφές.

Σύμφωνα με την έκθεση των business analysts της εταιρίας «Deloitte», οι σύλλογοι του καλύτερου κατά πολλούς πρωταθλήματος της Ευρώπης ξόδεψαν 485 εκατομμύρια λίρες φέτος το καλοκαίρι για την ενίσχυσή τους. Δηλαδή, 120 εκατομμύρια ή 33% περισσότερα χρήματα από πέρυσι. Σύμφωνα με την έκθεση, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ, η Τσέλσι, η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σίτι συμπληρώνουν το 66% του συνολικού ποσού, με τα αποκτήματα της τελευταίας στιγμής, όπως ο Αρτέτα από τους «κανονιέρηδες» κα ο Μεϊρέλες από τους «μπλε» να ανεβάζουν κατακόρυφα το ποσοστό.

«Οι δαπάνες αυτού του καλοκαιριού συγκεντρώνονται σε μεγάλο ποσοστό στους μεγάλους συλλόγους της Premier League, οι οποίοι ανταγωνίζονται για την κορυφή τόσο σε εγχώριο, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αποσκοπούν σε αντίστοιχα οικονομικά οφέλη», τόνισε ο Νταν Τζόουνς, στέλεχος της Deloitte». Την ίδια ώρα, οι δαπάνες των συλλόγων της Championship, της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας της Αγγλίας, φτάνουν τα 30 εκατομμύρια λίρες, ποσό που μόνο απαρατήρητο δεν περνάει.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι η προτίμηση των περισσότερων συλλόγων σε Άγγλους ποδοσφαιριστές, γεγονός που οδήγησε σε αξιοσημείωτη μείωση των χρημάτων για ξένους. Συγκεκριμένα, για μεταγραφές εκτός Νησιού δαπανήθηκαν 205 εκατομμύρια λίρες, με την πτώση σε σχέση με το καλοκαίρι του 2010 να φτάνει το 25%.

«Η ενθάρρυνση των ποδοσφαιρικών Αρχών της χώρας για αγορά παικτών από την εγχώρια αγορά έπαιξε το ρόλο της, ώστε να αυξηθούν τα ποσά για τα αγγλικά ταλέντα», υποστηρίζει ο Τζόυουνς, ο οποίος τόνισε ότι παρά τα οικονομικά προβλήματα της Ισπανίας, τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την ενίσχυση των συλλόγων της Primera Division είναι επίσης υψηλότερα από πέρυσι.

 

Τελευταία Νέα