Μεταγραφές, μπρίζες... στημενουά!

Μεταγραφές, μπρίζες... στημενουά!

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
Μεταγραφές, μπρίζες... στημενουά!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για μεταγραφές, μπρίζες, εκπλήξεις, ελεύθερους παίκτες, στημένους και… μπούφους!

Η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού ολοκληρώθηκε όσον αφορά τις μετακινήσεις μη ελεύθερων ποδοσφαιριστών και πλέον οι ομάδες αν θέλουν να ενισχυθούν περαιτέρω θα πρέπει να αποκτήσουν ποδοσφαιριστή από τους λεγόμενους ελεύθερους (που το τελευταίο του συμβόλαιο είχε ολοκληρωθεί το αργότερο στις 30 Ιουνίου).

Ο ΑΡΗΣ στη συγκεκριμένη μεταγραφική περίοδο απέκτησε τον Νέρι Καστίγιο, τον Καρίμ Σολτάνι, τον Μανώλη Παπαστεριανό, τον Φράνσις Ντίκο, τον Βίκτορας Γιάκομπ, Κώστα Καπετάνο, αλλά και τους νεαρούς Τριανταφυλλάκο, Κανούλα, Τσουκάνη, Κοτσώνη. Παράλληλα προωθήθηκαν από την Κ20 οι Διούδης, Γιαννίτσης, Γιαννιώτας, Τοπούζης και Αγγελούδης. Στην ουσία σήμερα το βράδυ ο ΑΡΗΣ έκανε μία ακόμα μεταγραφή με έναν ιδιαίτερα αγαπητό ποδοσφαιριστή στον κόσμο, δεδομένης αξίας, που καλείται να ξανακερδίσει τη θέση του αφού παρέμεινε στην ομάδα. Ο λόγος για τον Νάτσο Γκαρσία.

Την ίδια στιγμή αποχώρησαν από την ομάδα το καλοκαίρι ο Κόκε (αγοράζοντας το συμβόλαιό του), ο Βανγκέλι (με ελεύθερη μεταγραφή που θα αποφέρει ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία της ΠΑΕ), ο Μενδρινός, ο Χουάνμα, ο Οριόλ, ο Κάλβο (τυπικά γιατί από πέρσι τον Γενάρη ήταν στην Πάρμα), ο Αραβίδης, ο Σάκατα, ο Τσεζνάουσκις και βέβαια οι δύο δανεικοί Μπομπαντίγια, Ντανίλο που επέστρεψαν στις ομάδες τους, αλλά και ο Ρονάλντο Γκιάρο (που δεν έχω μάθει αν σταμάτησε ή θα συνεχίσει σε άλλη ομάδα).

Τα γράφω όλα για να τα έχει μπροστά του ο καθένας και να αναρωτηθεί αν η ομάδα με βάση τη λογική ενισχύθηκε ή όχι το καλοκαίρι σε μια χρονιά με έσοδα περίπου 4 εκατ. ευρώ λιγότερα από τα αντίστοιχα περσινά της και 10 περίπου εκατομμύρια ευρώ) σε σχέση με τις δύο ομάδες (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ) που θα αποτελέσουν (μαζί με ΟΣΦΠ-ΠΑΟ) τις ομάδες που φιλοδοξούν να πρωταγωνιστήσουν φέτος.

Διακρίνω μια τεράστια διάθεση απαξίωσης παικτών που θα φοράνε τη φανέλα του ΑΡΗ τη νέα χρονιά. Διακρίνω μια προσπάθεια υποτίμησης του υλικού της ομάδας. Καταλαβαίνω την αγωνία του κόσμου για καλή χρονιά. Αντιλαμβάνομαι τις απαιτήσεις του κόσμου για διακρίσεις και την κατάκτηση ενός τίτλου. Καταγράφω τις ενστάσεις. Σημειώνω τις επισημάνσεις. Μεταφέρω και αξιολογώ την καλοπροαίρετη κριτική (προσωπικά και την κακοπροαίρετη).

Μπορώ να αντιληφθώ γιατί ο ίδιος οπαδός που απαιτούσε η ομάδα να στηριχθεί φέτος στην Κ20 ζητάει τη μία μεταγραφή μετά την άλλη. Μπορώ να καταλάβω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο καθένας ώστε να μη θέσει φέτος την αγορά διαρκείας ως προτεραιότητα, όπως όλοι έχουν διαπιστώσει το κακό που έχει γίνει συνολικά στο ποδόσφαιρο και στην εικόνα του από την ιστορία με τα στημένα κι όλη αυτή τη φαρσοκωμωδία με τα δικαστήρια, τις ενστάσεις, τις εφέσεις, τα πιστοποιητικά, τη FΙFΑ, την UEFΑ και το CAS.

Ξέρω ότι υπάρχουν στημένοι αντιαρειανοί οπαδοί άλλων ομάδων, αρειανοί που επειδή ένας σουπεράς κουνούσε τη σημαία μπροστά τους και δεν έβλεπαν… καλά βρίζουν ακόμα και τα… μπουλντόγκ που ουρούν στις ρόδες των αυτοκινήτων τους. Γνωρίζω ότι κάποιοι επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα, καταλαβαίνω ότι υπάρχουν κι ορισμένοι μπούφοι.

ΠΟΤΕ το… όπλο μου στο ρεπορτάζ δεν ήταν η μπρίζα. Κάθε άλλο μάλιστα. Τώρα δεν μπορεί να είναι η μπρίζα και λόγω θέσης. Ο καθένας μπορεί να σκέφτεται και να καταλαβαίνει ό,τι θέλει και ό,τι γουστάρει από ένα κείμενο ή από ένα υστερόγραφο. Προσωπικά όταν ακόμα η ομάδα έκανε προετοιμασία, είχα σημειώσει ότι η ομάδα θα πάρει και φορ και στόπερ. Κατά την άποψή μου πήρε δύο καλούς παίκτες στις συγκεκριμένες θέσεις, τον Γιάκομπ και τον Ντίκο. Να σας πω όμως και κάτι. Τι σημασία έχει η δική μου άποψη όταν τους δύο ποδοσφαιριστές τούς ενέκρινε ο προπονητής της ομάδας;

Με τους ξένους προπονητές υπήρχε το παραμύθι του Κόντη. Φέτος ο ΑΡΗΣ έκανε λιγότερες μεταγραφές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ποιος τις έκανε και ποιον επιχειρούν να βλάψουν όλοι όσοι κρίνουν τις επιλογές του προπονητή; Γιατί οι επιλογές έγιναν ύστερα από καθημερινή και επισταμένη συνεργασία του κ. Τσιώλη με τη διοίκηση.

Μήπως το πάπλωμα δεν είναι διπλό όπως ειρωνεύονται ορισμένοι; Μήπως με εξαίρεση τον Ολυμπιακό, υπάρχει ομάδα που ενισχύθηκε περισσότερο από τον ΑΡΗ (θεωρώ καλές κινήσεις ότι έκανε και ο Ατρόμητος); Τελικά ο ΑΡΗΣ μπορεί να πουλήσει έναν παίκτη όπως ο Βανγκέλι (που τα προηγούμενα χρόνια τον απαξίωναν οι…. ειδικοί) όταν από τον ΠΑΟΚ φεύγει τζάμπα ο Βιτόλο;

Στην περίπτωση (π.χ.) του Γιάκομπ γιατί… αρειανοί δεν θυμούνται την πρώτη του χρονιά στον Ηρακλή που πέτυχε 11 γκολ και δεν βλέπουν με ποιους παίκτες έπαιζε τότε στα πλάγια και με ποιους πέρσι; (Οι οπαδοί του Ηρακλή αφού είναι… παλτό, γιατί πέρσι ζητούσαν ανανέωση και του έδωσε συμβόλαιο 300 χιλιάδων η ΠΑΕ τους;). Πόσοι ανησυχούσαν ότι θα βάλει πολλά γκολ και για αυτό προσπάθησαν να χαλάσουν τη μεταγραφή; Ο ίδιος τι λέει σε όσους τον ρωτάνε;

Η περίπτωση του Καστίγιο ήταν εύκολη; Τελικά πήγε στον ΠΑΟΚ, όπως… αποκλειστικά μας πληροφορούσαν; Σολτάνι και Παπαστεριανός γιατί πήγαν στον ΑΡΗ και όχι σε ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ που με βάση τα γραφόμενα των ρεπορτάζ τούς ήθελαν;

Σύμφωνα με τα ίδια ρεπορτάζ, θέλουν οι δύο παραπάνω ομάδες αλλά και ο ΑΡΗΣ τον Ούμπιντες. Έχουν μπλέξει καμιά δεκαριά ακόμα παίκτες από Βόλο και Καβάλα σε ανάλογα σενάρια. Μήπως έβαλα μπρίζες αραδιάζοντας ονόματα κάθε μέρα; Ποιος σημειώνει συγκεκριμένα πράγματα, όπως π.χ. ότι οι μεταγραφές ολοκληρώνονται στις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ αν πέσουν Βόλος και Καβάλα λογικά θα υπάρξει και ειδική προθεσμία από την ΕΠΟ για να βρουν κι αυτοί οι παίκτες άλλη ομάδα;

Ερωτήματα… ρητορικά θα πει κάποιος. Πρέπει να τα θέσω όμως λέω εγώ. Υπάρχουν και μπούφοι, υπάρχουν και στημένοι. Ακούω φίλους του ΑΡΗ να λένε ότι για να πάρουν διαρκείας θέλουν να… δουν κινήσεις. Προφανώς δεν τους ικανοποιούν οι παραπάνω. Διαφωνώ μαζί τους. Είμαι θιασώτης της άποψης ότι ΠΑΝΤΟΥ κι ΠΑΝΤΑ ο οπαδός πρέπει να είναι δίπλα στην ομάδα του.

Όπως ήταν στην Πάτρα μία εβδομάδα μετά τα όσα έγιναν το 2005 στον αγώνα με τον Ηρακλή. Κάποιοι που τότε ήταν θιασώτες του ΑΡΗ ΘΥΜΗΣΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, τώρα για να βρεθούν στο γήπεδο θέλουν… ανταλλάγματα τις ηχηρές μεταγραφές ή τις μεγάλες εκπτώσεις. Υπάρχει και η άλλη άποψη. Ότι άσχετα από το ποιος παίζει στο γήπεδο και ποια είναι η αξία του, ο οπαδός πρέπει να είναι εκεί. Ο οπαδός δεν είναι πελάτης. Το «Βικελίδης» δεν είναι η NOVA, να δεις στις 7.οο τον ΑΡΗ και στις 9.οο τον ΟΣΦΠ.

Έστω και με λιγότερα διαρκείας, έστω και με κέντρα προβολής της… μίρλας και της γκρίνιας, έστω και με απαξίωση, με ψέματα, με προπαγάνδα και φέτος ο λαός του ΑΡΗ θα είναι η δύναμη για τον σύλλογο. Η ομάδα και το πνεύμα νικητή θα φέρουν πολύ περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, έστω και με καθυστέρηση δύο-τριών αγωνιστικών. Εδώ θα είμαστε ή μάλλον το σύνθημα «Καψούρα μου μεγάλη για σένα ήρθα πάλι, εδώ και τραγουδώ» θα ηχεί στα αυτιά μας...

ΥΓ1. Ο Μπόλονι σημείωσε ότι προσεύχεται για μεταγραφές, ο Χιμένεθ ότι ήθελε μεταγραφές και δεν τους τις έκανε η διοίκηση και ενώ οι ομάδες τους έχουν καμιά δεκαριά εκατ. ευρώ έσοδα παραπάνω από τον ΑΡΗ. Από την άλλη, ο Τσιώλης λέει ότι η διοίκηση του έχει δώσει αυτά που ήθελε. Προπαγάνδα κι αυτά…

ΥΓ2. Ο Χαβίτο τον οποίο ο ΑΡΗΣ πούλησε ενώ είχε ήδη υπογράψει στον ΟΣΦΠ και όταν έφυγε τον παρουσίαζαν ως τον… Μέσι (ενώ όσο ήταν στον ΑΡΗ τον έβριζαν οι ίδιοι άνθρωποι) γιατί έμεινε εκτός λίστας στην Ευρώπη;

ΥΓ3. Το ARIS FM είναι ΜΜΕ και στη σημερινή εποχή τα μόνα ΜΜΕ που δεν έχουν προβλήματα είναι τα κρατικά που τα πληρώνουμε όλοι μας μέσω της ΔΕΗ. Ξέρω ότι κάποιοι στεναχωρήθηκαν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ με την αναστολή της απεργίας και την έστω προσωρινή λύση που δόθηκε. Ελπίζω σύντομα η λύση των προβλημάτων να είναι ΟΡΙΣΤΙΚΗ και από τη μία να (μας) ηρεμήσει άπαντες και από την άλλη να τους… τερματίσει όλα τους τα όνειρα που θα μείνουν θερινής… νυκτός, αν και πλέον μπήκαμε στο φθινόπωρο!!!

ΥΓ4. Οι μεταγραφές τελειώνουν στις 10 Σεπτεμβρίου και υπάρχει πιθανότητα ο ΑΡΗΣ να πάρει παίκτη-ες. Αν αυτό είναι… μπρίζα, κάποιοι μάλλον λειτουργούν με κατεβασμένο διακόπτη.

ΥΓ5. Νομίζω ότι έχετε αντιληφθεί ποιοι έχουν φορέσει στα σχόλια του blog τον μανδύα του Αρειανού. Για να καταλάβετε στην πορεία της χρονιάς, τα σχόλιά τους λείπουν όταν κερδίζει ο ΑΡΗΣ…

ΥΓ6. Ο Βανγκέλι με όσα είπε στην εκπομπή του SUPER-3 ξεφτίλισε τους στημένους, αλλά και τους μπούφους. Θα πει κι άλλα στη συνέντευξη Τύπου όταν γυρίσει από την Εθνική. Καλή τύχη, Χρήστο, και καλή αντάμωση…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!