Αναμονή... χωρίς χρέωση!

Αλέξανδρος Λυμπέρης Αλέξανδρος Λυμπέρης
Αναμονή... χωρίς χρέωση!

bet365

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τους φίλους του ΠΑΟΚ που... έμειναν στα κρυα του λουτρού αλλά και την λογική Ζαγοράκη!

Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε χωρίς η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να προχωρήσει στην πολυαναμενόμενη - από τους φιλάθλους της ομάδας - κίνηση μεταγραφικής ενίσχυσης.

Όσοι περίμεναν ότι έστω και την τελευταία στιγμή οι επιτελείς της ομάδας θα φρόντιζαν να ικανοποιήσουν τη λαϊκή απαίτηση για μεταγραφή έμειναν στα κρύα του λουτρού.

Ο Ζαγοράκης και οι συνεργάτες του αποφάσισαν να λειτουργήσουν με βάση τη λογική που προκύπτει από την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ και όχι με την ψυχή που επέβαλε να ενισχυθεί το έμψυχο δυναμικό της ομάδας με έναν ή δυο ποδοσφαιριστές.

Αυτό άλλωστε ζήτησε και ο Μπόλονι. Ο ρουμάνος τεχνικός πίεσε για να προχωρήσει η ΠΑΕ σε κάποιες κινήσεις ο πρόεδρος όμως και οι τεχνικοί διευθυντές προτίμησαν να επωμισθούν το βάρος της ευθύνης που τους αναλογεί και να μην προσφέρουν συμβόλαιο σε κανέναν από τους παίκτες με τους οποίους είχαν επαφές την Τετάρτη.

Και δεν ήταν μόνο ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο Μάντζιος και ο Μουσλίμοβιτς. Ο Βρύζας είχε επαφή μέχρι και με τον Γιάννη Αμανατίδη που ζήτησε ετήσιο συμβόλαιο 500.000 ευρώ - ποσό απαγορευτικό για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ - και η περίπτωση του απορρίφθηκε χωρίς πολύ σκέψη.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν μετά τις αποχωρήσεις των Μουσλίμοβιτς, Βιτόλο, Σαβίνι, Φιλομένο, Σακελλαρίου, και τις προσθήκες των Λαζάρ, Ρομπέρ, Γεωργιάδη, Παπάζογλου ( επέστρεψε από την Τρίπολη ) η ομάδα είναι ενισχυμένη ή όχι σε σχέση με την περσινή περίοδο.

Εκτιμώ βάζοντας στη ζυγαριά τα ονόματα των παικτών που αποχώρησαν και αποκτήθηκαν ( χωρίς να υπολογίζω τους παίκτες νεαρής ηλικίας όπως ο Αποστολόπουλος ) ότι η ομάδα ως σύνολο δεν αποδυναμώθηκε. Ίσως μάλιστα και να είναι ελάχιστα ενισχυμένη καθώς Λαζάρ, Γεωργιάδης και Ρομπέρ στο μικρό διάστημα που αγωνίσθηκαν και έχουμε τη δυνατότητα να τους κρίνουμε, έδειξαν ότι διαθέτουν ποιότητα και ενθουσιασμό για να διακριθούν φορώντας τη φανέλα του Δικεφάλου.

Επί της ουσίας ο πιο χρήσιμος παίκτης από όσους αποχώρησαν ήταν ο Βιτόλο. Βασικός και αναντικατάστατος ο ισπανός άφησε κενό που θα κληθούν να καλύψουν ο Αρίας περισσότερο και ο Λαζάρ λιγότερο. Ο Μουσλίμοβιτς με εξαίρεση τέσσερα - πέντε παιχνίδια ( και αποκορύφωμα την πρόκριση στην Τουρκία ) δεν προσέφερε υπηρεσίες στην ομάδα. Ο Σαβίνι και ο Φιλομένο έκαναν. τουρισμό ενώ ο Σακελλαρίου όποτε χρειάστηκε αγωνίστηκε με φιλότιμο και ίσως δικαιούταν μια ακόμα ευκαιρία.

Αυτά στην θεωρία γιατί στην πράξη θα διαπιστώσουμε αν η ομάδα ενισχύθηκε ή αποδυναμώθηκε κατά τη διάρκεια των αγώνων σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Γιουρόπα Λιγκ. Είναι γεγονός - κατά την ταπεινή που άποψη - ότι ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν έναν επιθετικό, έναν παίκτη στη μεσαία γραμμή και έναν αμυντικό με δυνατότητα να αγωνισθεί στο κέντρο της άμυνας και στο δεξί άκρο για να μπορούμε να ισχυριστούμε ότι είναι πλήρης 100 %.

Υ. Γ. 1 Τόσο ο Ζήσης Βρύζας όσο και ο Παντελής Κωνσταντινίδης επιχείρησαν - όπως μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό ρεπορτάζ - να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους η ΠΑΕ δεν επιχείρησε έστω και την τελευταία στιγμή να προχωρήσει σε μια ή δυο κινήσεις ενίσχυσης. Δέχομαι ότι παρά την έρευνα τους δεν βρήκαν κάτι εξαιρετικό μέσα στις οικονομικές δυνατότητες της ΠΑΕ. Δέχομαι ότι δεν ήθελαν να κάνουν μια κίνηση εντυπωσιασμού. Δέχομαι επίσης ότι η μείωση των εσόδων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ( σχεδόν 4.000.000 ευρώ λιγότερα θα μπούνε στα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ) επιτάσσει σφιχτή οικονομική πολιτική και στις μεταγραφές. Αυτό που δεν δέχομαι είναι η πεποίθηση τους ότι η ομάδα είναι πλήρης. Σίγουρα ξέρουν περισσότερα από εμένα. Μακάρι να έχουν δίκιο αλλά πιστεύω ότι στη διάρκεια της περιόδου θα αποδειχθεί ότι ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν τουλάχιστον δυο παίκτες.

Υ. Γ. 2 Κι επειδή κατά βάθος μέσα τους οι δυο υπεύθυνοι του ποδοσφαιρικού τμήματος - καθώς επίσης και ο Θόδωρος Ζαγοράκης - ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να αντεπεξέλθει η ομάδα στις απαιτήσεις τριών διοργανώσεων θα φροντίσουν να εκμεταλλευτούν το διάστημα των 10 ημερών που οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν ελεύθερους παίκτες και θα κάνουν τουλάχιστον μια, ίσως και δυο, κινήσεις. Χαμηλού κόστους εννοείται. Ουσίας και όχι εντυπωσιασμού.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αλέξανδρος Λυμπέρης
Αλέξανδρος Λυμπέρης

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή τον Οκτώβριο του 1969, παρά το γεγονός ότι η καταγωγή έχει σχέση με τον ωραιότερο χειμερινό προορισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα Γρεβενά. Στην διάρκεια των μαθητικών του χρόνων έμαθε να εκτιμά δυο χρώματα. Το άσπρο της ελπίδας, που φωλιάζει στην ψυχή κάθε Έλληνα ως κρυφή ελπίδα κόντρα στο μαύρο του πένθους για τις αλησμόνητες πατρίδες.

Μαζί με τον μικρότερο αδελφό του μεγάλωσαν κρατώντας ανοιχτή την μπαλκονόπορτα του δωματίου τους τα Κυριακάτικα μεσημέρια περιμένοντας να ακούσουν τις ιαχές των οπαδών του ΠΑΟΚ απο την Τούμπα που σκέπαζαν την Θεσσαλονίκη σαν μαγικό πέπλο, σε κάθε γκολ.

Από το δημοτικό προτιμούσε κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο να ρίχνει κλεφτές ματιές στα ΣΠΟΡ του Βορρά ( γεγονός που απέφερε ατέλειωτες τιμωρίες ) χωρίς να ξέρει ότι η ιστορικότερη εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας θα σημάδευε αργότερα την ζωή του. Μαθητής στην 1η τάξη του λυκείου το 1985 είχε την πρώτη του εμπειρία με την έντυπη δημοσιογραφία. Που αλλού; Στα ΣΠΟΡ του Βορρά. Το φλερτ που ξεκίνησε ένα απόγευμα Δευτέρας ( λίγο πριν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του ) εξελίχθηκε σε θυελλώδη έρωτα και γάμο.

Το 2002 εγκατέλειψε το επαγγελματικό του «σπίτι» ( και το φέρει βαρέως ) για την εφημερίδα METROSPORT για να επιστρέψει το Νοέμβριο του 2008 αναλαμβάνοντας την διεύθυνση της εφημερίδας που θεωρεί οικογένεια του. Από τον Δεκέμβριο του 2009 ανέλαβε και την διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού SPORT 103 FM ενώ τηλεοπτικά στεγάζεται από το 1990 στην Δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100.

Στα χρόνια που κύλησαν από το 1985 εργάστηκε σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά και με τη βοήθεια του Θεού ( όπως λέει ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία ) κατάφερε να επιβιώσει στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία - ζούγκλα που χαρακτηρίζεται από ανθρώπους που έχουν αναγάγει την απάτη σε επιστήμη. Αντέχει ακόμα.