«Καθαρίζει» ο Λέτο!

Μαριάννα Αξιοπούλου
«Καθαρίζει» ο Λέτο!

bet365

Αν ήταν οδηγός σε ράλι, τότε η pole position θα ήταν πάντα δική του. Ο Σεμπαστιάν Λέτο ξεκινάει κάθε σεζόν... γκαζωμένος και το gazzetta.gr σάς θυμίζει τις προηγούμενες εκκινήσεις του!

Ζεστός και... Ευρωπαίος!

Σε ένα καυτό καλοκαίρι για τον Παναθηναϊκό, ο Σεμπαστιάν Λέτο έμοιαζε με το κερασάκι στην τούρτα του Τζιμπρίλ Σισέ. Κυρίως λόγω της καζούρας που θα μπορούσε να γίνει στον αιώνιο αντίπαλο και λιγότερο για όσα είχε δείξει την προηγούμενη σεζόν με τον Ολυμπιακό, όταν αναλώθηκε σε μεγάλο βαθμό στις κόντρες του με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Αργεντινός μέσος δεν... βαφτίστηκε βασικός από τον Χενκ τεν Κάτε, ωστόσο στα πρώτα δείγματα γραφής ήταν εμφανές πως οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι με εκείνον στην ενδεκάδα παρά χωρίς. Έπαιξε μόλις 32 λεπτά στην Πράγα τον Ιούλιο του 2009, αλλά ήταν βασικός μια εβδομάδα αργότερα στην πανηγυρική ρεβάνς. Κι απέναντι στην ποιότητα της Ατλέτικο, ήταν ένας από εκείνους που μπορούσαν να προβάλουν τα ίδια στοιχεία.

ΠΙΣΤΑ: ΟΑΚΑ
ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ: Το εκπληκτικό σουτ από την αριστερή πλευρά της περιοχής.
1-2: Με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, που είχε πετύχει το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού.
COCKPIT: -
PIT STOP: Το γκολ του δεν έφτασε και ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 2-3.
REPLAY:



Η... διαφορά στην Ελλάδα!

Η ποιότητά του σε επίπεδο Champions League ίσως να ήταν αρκετή μόνο για να μειώσει ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης και στην πορεία να αποκλειστεί. Ο Σεμπαστιάν Λέτο, όμως, είχε ξεκινήσει με φόρα την πρώτη του σεζόν στον Παναθηναϊκό κι έμοιαζε με οργισμένο είδωλο, αποφασισμένο να απαντήσει σε όσους τον είχαν αμφισβητήσει. Και παρότι το αντίπαλο... δέος του Εργοτέλη δεν μπορούσε να προκαλέσει φόβο, εντούτοις είναι από τα παιχνίδια όπου ενδεχόμενη ζημιά μπορεί να σε κυνηγάει όλο το χρόνο. Ο Αργεντινός, όμως, ήταν εκπληκτικός στην Κρήτη και με δύο γκολ οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε πολύ άνετη νίκη τον Αύγουστο του 2009, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

ΠΙΣΤΑ: Παγκρήτιο
ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ: Ένα σουτ από τα αριστερά και ένα εύκολο πλασέ με το δεξί!
1-2: Με τον Τζιμπρίλ Σισέ που πέτυχε το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού στο ματς.
COCKPIT: «Είναι πολύ σημαντικοί οι τρεις βαθμοί στο πρώτο ματς του πρωταθλήματος. Συνήθως δεν σκοράρω, όμως είμαι χαρούμενος που ο Παναθηναϊκός κέρδισε, νιώθω καλά. Χαίρομαι πολύ που οι οπαδοί φώναξαν το όνομά μου. Βρίσκομαι ακόμα στο 80-90% της απόδοσης που μπορώ να πιάσω».
PIT STOP: Η κίτρινη κάρτα που είχε δεχτεί στο 51' της αναμέτρησης!
REPLAY:



Φτάνει και το ένα!

Αυτή τη φορά δεν χρειαζόταν να προσφέρει τόσο θέαμα, ώστε να δημιουργηθεί ξεχωριστό βίντεο με τις ενέργειές του. Ούτε έπρεπε να σκοράρει δύο φορές ούτε να «φωνάξει» για τις δυνατότητές του. Αρκούσε να βρεθεί την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο, ώστε να κάνει τη διαφορά για τον Παναθηναϊκό. Ο Σεμπαστιάν Λέτο έβαλε και πάλι το αριστερό του πόδι, ώστε οι «πράσινοι» στην τρίτη αγωνιστική της Super League τη σεζόν 2009-10 να πάρουν την τρίτη τους νίκη κι έχοντας το απόλυτο να παραμείνουν στην κορυφή. Απέναντι στον Πανθρακικό, που ακόμα είχε το όνειρο της παραμονής ζωντανό, οι «πράσινοι» χρειάστηκαν 79 λεπτά παιχνιδιού και τον Αργεντινό μέσο, προκειμένου να ξεφύγουν από τον κακό τους εαυτό και να κερδίσουν το παιχνίδι.

ΠΙΣΤΑ: Κομοτηνής
ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ: Το κοντινό πλασέ που χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό.
1-2: Με τον Τζιμπρίλ Σισέ που έφτιαξε το γκολ.
COCKPIT: «Η ομάδα κερδίζει και αυτό είναι το καλό, ότι ξεκινήσαμε καλά. Φυσικά είναι και προσωπική ικανοποίηση ότι σκοράρω και βοηθάω. Ήταν δύσκολο το ματς και καμιά φορά αρκεί ένα γκολ για να πάρεις τους τρεις βαθμούς. Νιώθω πολύ άνετα στον ΠΑΟ. Κάθε μέρα προσαρμόζομαι όλο και περισσότερο. Με έχουν αγκαλιάσει οι συμπαίκτες μου και μπορώ να βελτιωθώ κι άλλο».
PIT STOP: Το επόμενο γκολ του Σεμπαστιάν Λέτο θα ερχόταν τον Ιανούαριο!!
REPLAY:



* Ο Σεμπαστιάν Λέτο τελείωσε τη σεζόν 2009-10 με οκτώ γκολ και έξι ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Για... ζέσταμα!

Το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινούσε για τον Παναθηναϊκό χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μέσα στο καλοκαίρι και χωρίς Τζιμπρίλ Σισέ. Τα υπόλοιπα μεγάλα αστέρια των «πρασίνων» έπρεπε να βγουν μπροστά, ώστε να περάσει... ανώδυνα η πρεμιέρα απέναντι στην Ξάνθη, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ο Σεμπαστιάν Λέτο ήταν εκείνος που σε ένα ακόμα πρωτάθλημα μπήκε «ζεστός», αφού μόλις στο έκτο λεπτό έχασε την πρώτη ευκαιρία του Παναθηναϊκού και μερικά λεπτά αργότερα δημιούργησε το πρώτο γκολ του «τριφυλλιού» στη σεζόν. Η κεφαλιά του Αντώνη Πετρόπουλο δεν αποδείχθηκε αρκετή στην άδεια Λεωφόρο και οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με το... αριστερό!

ΠΙΣΤΑ: Λεωφόρος
ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ: Εκτέλεση φάουλ προς τον Αντώνη Πετρόπουλο για το 1-0.
1-2: Με τον Αντώνη Πετρόπουλο που εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του.
COCKPIT: -
PIT STOP: Η κίτρινη κάρτα που δέχτηκε στο 51ο λεπτό του αγώνα.
REPLAY:



Σε νέο ρόλο!

Στην 1η αγωνιστική ήταν εκείνος που έφτιαξε το γκολ του Αντώνη Πετρόπουλου και ύστερα από δύο άχαρα παιχνίδια (με Άρη στη Θεσσαλονίκη και κυρίως Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου), ο Σεμπαστιάν Λέτο θα επέστρεφε στον ρόλο του δημιουργού. Στην Καβάλα, ο Παναθηναϊκός θα ζούσε την επανάληψη την προηγούμενης σεζόν, μόνο που αυτή τη φορά ο Τζιμπρίλ Σισέ θα ισοφάριζε λίγο νωρίτερα από τις καθυστερήσεις του αγώνα. Ο Σεμπαστιάν Λέτο, ο οποίος ήταν δραστήριος σε όλο το παιχνίδι, θα ήταν εκείνος που θα έκανε τη σέντρα προς τον Γάλλο επιθετικό, ώστε να γλιτώσει ο Παναθηναϊκός τα χειρότερα στην επαρχιακή πόλη.

ΠΙΣΤΑ: «Ανθή Καραγιάννη»
ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ: Στο 79' θα κάνει τη σέντρα με την οποία θα ισοφαρίσει ο Παναθηναϊκός σε 2-2.
1-2: Με τον Τζιμπρίλ Σισέ που σκόραρε στο 79'.
COCKPIT: -
PIT STOP: Η ευκαιρία που έχασε στο ξεκίνημα του αγώνα για να διπλασιάσει τα τέρματα του Παναθηναϊκού.
REPLAY:



* Ο Σεμπαστιάν Λέτο έκανε ξανά αισθητή την παρουσία του τον Δεκέμβριο όταν σκόραρε στον αγώνα κυπέλλου με τα Τρίκαλα (σ.σ. 3-2 υπέρ του Παναθηναϊκού) και τελείωσε τη σεζόν με τρία γκολ και τρεις ασίστ.

Κάνει τη διαφορά...

Σε ένα καλοκαίρι γεμάτο αποχωρήσεις, σε ένα καλοκαίρι που ακόμα και ο ίδιος δεν γνώριζε τι του ξημερώνει και ήταν υποψήφιος προς πώληση, έφτασε να μοιάζει ο τελευταίος των μοϊκανών. Στην πρώτη του εμφάνιση θα αποδείκνυε πως μπορεί να αποτελέσει τον ηγέτη του νέου Παναθηναϊκού και παρότι δεν θα μπορούσε να πλησιάσει τη συχνότητα που σκόραρε ο Τζιμπρίλ Σισέ, μια... προσπάθεια θα την έκανε. Στη Δανία, θα χάσει πρώτα μια μεγάλη ευκαιρία στο 34' πριν πετύχει εκείνο που θα έμοιαζε ως γκολ-πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό.

Ο Σεμπαστιάν Λέτο, ο οποίος θα αγωνιστεί ακόμα και ως επιθετικός στον αγώνα, σκόραρε με εκπληκτικό σουτ στο 47', όμως είδε την ομάδα του να ισοφαρίζεται στο φινάλε του ματς και κόντρα στα προγνωστικά να μένει έξω από την επόμενη φάση των προκριματικών του Champions League.

ΠΙΣΤΑ: Τρέφορ Παρκ
ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ: Το δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής.
1-2: Με τον Αντώνη Πετρόπουλο που έστρωσε την μπάλα.
COCKPIT: «Καλώ τον κόσμο του Παναθηναϊκού να έρθει στο ΟΑΚΑ, για να νικήσουμε τους Δανούς και να πάρουμε την πρόκριση. Είχα πει ότι θέλω να πετύχω περισσότερα γκολ τη φετινή χρονιά στον Παναθηναϊκό. Το σημερινό γκολ ήταν πολύ σημαντικό για μένα και για την ομάδα μου».
PIT STOP: Το γκολ που δεν ήταν αρκετό τελικά για να πάρει ο Παναθηναϊκός την πρόκριση.
REPLAY:



Συνεχίζει με φόρα!

Ήταν κι αυτό ένα από τα... σημεία των καιρών. Στην τετραετή καριέρα του στην Ελλάδα, ουδέποτε εκτέλεσε πέναλτι. Στην Κέρκυρα, κάποιος έπρεπε να βγει μπροστά όταν ο ρέφερι της αναμέτρησης καταλόγισε την εσχάτη των ποινών και ο Σεμπαστιάν Λέτο μοιάζει αυτή τη στιγμή ως ο πιο αποφασισμένος παίκτης του Παναθηναϊκού. Ο Αργεντινός που ήταν συνολικά εκ των διακριθέντων στο νησί των Φαιάκων και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μεταμόρφωση των «πρασίνων» στο δεύτερο ημίχρονο, δε δίστασε να πάρει την μπάλα και να εκτελέσει εύστοχα το πέναλτι, ανοίγοντας το σκορ για το «τριφύλλι».

Παρότι, μάλιστα, δεν έχει συνηθίσει σε εκτελέσεις πέναλτι, έτρεξε και έπιασε την μπάλα δείχνοντας ξεκάθαρα την πρόθεσή του να αναλάβει εκείνος την ευθύνη.

ΠΙΣΤΑ: ΕΑΚ Κέρκυρας
ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ: Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.
1-2: Με τον Ζεκά που το κέρδισε και ήταν κορυφαίος του «τριφυλλιού».
COCKPIT: -
PIT STOP: -
REPLAY:

 

Τελευταία Νέα