Την... ξεφτίλισε! (vid)

Την... ξεφτίλισε! (vid)

bet365

Η Γιουνάιτεντ σκόρπισε την Άρσεναλ στο «Ολντ Τράφορντ» και τη διέλυσε με... 8-2, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της επί των «κανονιέρηδων», οι οποίοι δεν... υπήρχαν στον αγωνιστικό χώρο!

Τι μπορεί να πει κανείς για την παράσταση που έδωσαν οι παίκτες του Φέργκιουσον στην αναμέτρηση με την Άρσεναλ... Οκτώ γκολ, αμέτρητες ευκαιρίες και μια Γιουνάιτεντ βγαλμένη από άλλον πλανήτη! Το τελικό 8-2 τα λέει όλα για ένα παιχνίδι στο οποίο οι τελικές προσπάθειες των δύο ομάδων πλησίασαν τις... 50, με τους «κανονιέρηδες» να βυθίζονται στη μεγαλύτερη κρίση επί εποχής Βενγκέρ...

Πολλές απουσίες για Άρσεναλ

Σανιά και Φερμάελεν τέθηκαν νοκ άουτ από την αναμέτρηση με την Ουντινέζε, ενώ ο Βενγκέρ δεν υπολόγιζε ούτε στους τιμωρημένους Σονγκ, Φρίνμπονγκ και Ζερβίνιο. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Σέζνι, στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Τζένκινσον, στο αριστερό ο Τραορέ, ενώ στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν οι Κοσιελνί και Τζουρού. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής έκανε το ντεμπούτο στην Πρέμιερ Λιγκ ο Κοκλέν, ενώ δίπλα του είχε τον Ράμσεϊ. Στα άκρα έπαιξαν οι Γουόλκοτ και Αρσάβιν, ο Φαν Πέρσι ήταν ο μοναδικός προωθημένος και πίσω του βρέθηκε ο Ροσίτσκι.

Από την άλλη πλευρά, ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε να αντιμετωπίσει τα γνωστά προβλήματα στο κέντρο της άμυνας και παρέταξε την ομάδα όπως ακριβώς είχε κάνει στο προηγούμενο παιχνίδι με την Τότεναμ.

Δύο στα δύο για Γουέλμπεκ!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Γιουνάιτεντ στην επίθεση και τους... άπειρους «κανονιέρηδες», που αγωνίστηκαν ύστερα από πολλά χρόνια χωρίς έναν εκ των Νασρί και Φάμπρεγας στην ενδεκάδα, να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους... Οι «κόκκινοι διάβολοι» πίεσαν από τα πρώτα λεπτά και έχασαν την πρώτη ευκαιρία στο 7' με τον Γουέλμπεκ να παίρνει την μπάλα από τον Γιανγκ, όμως ο νεαρός επιθετικός καθυστέρησε, οι αμυντικοί της Άρσεναλ πρόλαβαν να γυρίσουν και το σουτ του από δύσκολη θέση πέρασε άουτ.

Η Άρσεναλ δεν... υπήρχε στο γήπεδο και ό,τι γινόταν επιθετικά, προερχόταν από ατομικές ενέργειες των παικτών της και μόνο... Στο 23' ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενούμενων, ο Άντερσον έσκαψε πολύ ωραία την μπάλα στον Γουέλμπεκ, τρεις αμυντικοί της Άρσεναλ τον μάρκαραν, όμως έκαναν το λάθος αφήνοντας την μπάλα να σκάσει στο έδαφος. Ο Άγγλος το εκμεταλλεύτηκε, κέρδισε τη μονομαχία και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σέζνι για το 1-0!

Μοιραίος ο Φαν Πέρσι...

Δύο λεπτά αργότερα, όμως, χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία της Άρσεναλ να ξαναμπεί στο παιχνίδι, καθώς ο Γουόλκοτ κέρδισε πέναλτι από τον Έβανς! Ο Γουόλκοτ βρισκόταν πολύ πλάγια στην περιοχή, η μπάλα φαινόταν να καταλήγει άουτ, όμως ο αμυντικός των γηπεδούχων τον μάρκαρε δυνατά από πίσω, με αποτέλεσμα ο Γουέμπ να υποδείξει την άσπρη βούλα... Ο Φαν Πέρσι ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, όμως ο Ντε Χέα έπεσε ωραία στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε, κρατώντας το 1-0! Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 28' η ομάδα του Βενγκέρ δέχθηκε και δεύτερο γκολ! Αυτή τη φορά ήταν ο Γιανγκ, που με εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Σέζνι να αντιδράσει, κάνοντας το 2-0!

Παιχνίδι γεμάτο ευκαιρίες!

Λίγο μετά ο Ντε Χέα έκανε νέα μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Αρσάβιν, ενώ ακολούθησε κεφαλιά του Γουέλμπεκ στο 31'. Ο νεαρός επιθετικός αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το παιχνίδι στο 35', καθώς φαίνεται να έπαθε τράβηγμα, αποθεώθηκε από το κοινό του «Ολντ Τράφορντ» και ο Ερνάντες πήρε τη θέση του.

Έπιασε τα... 150 ο Ρούνεϊ!

Στο 41' ο Ρούνεϊ ανέλαβε να εκτελέσει φάουλ σε καλή θέση και νίκησε τον Σέζνι για το 3-0, φτάνοντας τα 150 γκολ με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ! Το μόνο που κατάφερε η Άρσεναλ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ήταν να μειώσει ανέλπιστα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Γουόλκοτ. Ο Άγγλος πήρε την μπάλα από τον Ροσίτσκι και από πλάγια θέση νίκησε τον Ντε Χέα για το 3-1, σημειώνοντας και το πρώτο γκολ της Άρσεναλ στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ.

Δεν μπόρεσε ο Φαν Πέρσι

Η Άρσεναλ δεν... υπήρχε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και στο 48' οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Γιανγκ να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και τον Σέζνι να πέφτει στη γωνία του και να απομακρύνει δύσκολα.

Την πρώτη φορά που οι παίκτες του Βενγκέρ κυκλοφόρησαν πρώτη φορά σωστά την μπάλα, έφτασαν μια ανάσα από το γκολ! Στο 54' ο Ροσίτσκι έβγαλε ακόμη μία εξαιρετική μπαλιά, ο Φαν Πέρσι έπιασε το σουτ πάνω στην κίνηση, όμως ο Ντε Χέα δήλωσε «παρών» και πάλι, κάνοντας εντυπωσιακή απόκρουση!

Έκανε ό,τι ήθελε!

Στο 59' Ερνάντες και Κλέβερλι συνδυάστηκαν εξαιρετικά, ο Άγγλος βρέθηκε απέναντι από τον Σέζνι, όμως ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ τον νίκησε. Στο 62' ο Γιανγκ έκανε το σουτ, ο Σέζνι απομέκρυνε, η μπάλα ξαναπήγε στον Άγγλο, που τη γύρισε στον Νάνι, όμως ο Πορτογάλος δεν έπιασε καλά το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής και η μπάλα έφυγε πλάγια.

Στο 65' ο Ρούνεϊ ανέλαβε την εκτέλεση ακόμη ενός φάουλ και άφησε άναυδο τον Σέζνι για το 4-1! Δύο λεπτά αργότερα το πάρτι συνεχίστηκε, με τον Νάνι να τελειώνει υποδειγματικά την αντεπίθεση των παικτών του Φέργκιουσον για το 5-1!

Στο 70' ο Ρούνεϊ επιχείρησε να... κρεμάσει τον Σέζνι έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Σέζνι, ωστόσο δευτερόλεπτα μετά ο Παρκ βρέθηκε στην περιοχή της Άρσεναλ, έκανε το αριστερό σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Άρσεναλ για έκτη φορά!

Βρήκε δίχτυα ο Φαν Πέρσι, κόκκινη ο Τζένκινσον...

Στο 74' ο Φαν Πέρσι μείωσε σε 6-2 με δυνατό σουτ από τη γωνία της μικρής περιοχής, ενώ στο 77' οι «κανονιέρηδες» έμειναν με δέκα παίκτες, καθώς ο Τζένκινσον αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε...

Έγραψε Ιστορία!

Στο 81' η Γιουνάιτεντ κέρδισε πέναλτι, ο Ρούνεϊ το εκτέλεσε, ολοκλήρωσε το χατ τρικ του και διαμόρφωσε το 7-2! Οι γηπεδούχοι δεν τελείωσαν εκεί, όμως, καθώς ο Γιανγκ πέτυχε γκολ... καρμπόν, με μοναδική διαφορά ότι το σουτ ήταν μέσα από την περιοχή στο 2' των καθυστερήσεων για το 8-2, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της Γιουνάιτεντ επί της Άρσεναλ!

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, η Σίτι έκανε... περίπατο στο Λονδίνο, επικρατώντας της Τότεναμ με 5-1, η Νιούκαστλ επικράτησε της Φούλαμ με 2-1 στο «Σεντ Τζέιμσις Παρκ», ενώ η Στόουκ απέδρασε με νίκη από το «Χόθορνς» επί της Γουέστ Μπρομ με 1-0 χάρη στο γκολ του Σότον στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης!

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Σάββατο (27/08)

Άστον Βίλα-Γουλβς 0-0

Γουίγκαν-ΚΠΡ 2-0

(41', 66' Ντι Σάντο)

Μπλάκμπερν-Έβερτον 0-1
(90+1' πέν. Αρτέτα)

Τσέλσι-Νόριτς 3-1
(6' Μποζίνγκουα, 82' πέν. Λάμπαρντ, 101' Μάτα - 63' Χολτ)

Σουόνσι-Σάντερλαντ 0-0

Λίβερπουλ-Μπόλτον 3-1

(15' Χέντερσον, 52' Σκρτελ, 53' Άνταμ - 92' Κλάσνιτς)

Κυριακή (28/08)

Νιούκαστλ-Φούλαμ 2-1

(48', 66' Μπεστ - 88' Ντέμπσεϊ)

Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι 1-5
(68' Καμπούλ - 34', 41', 55', 90+3' Τζέκο, 60' Αγουέρο)

Γουέστ Μπρομ-Στόουκ 0-1
(90' Σότον)

Μάντσεστερ Γ.-Άρσεναλ 8-2
(23' Γουέλμπεκ, 28', 90+2' Γιανγκ, 41', 64', 87' πεν. Ρούνεϊ, 67' Νάνι, 70' Παρκ - 45+3' Γουόλκοτ, 74' Φαν Πέρσι)

Η βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Γ. 9
2. Μάντσεστερ Σίτι 9
3. Λίβερπουλ 7
4. Τσέλσι 7
5. Γουλβς 7
6. Νιούκαστλ 7
7. Άστον Βίλα 5
8. Γουίγκαν 5
9. Στόουκ 5
10. Μπόλτον 3
11. Έβερτον 3*
12. ΚΠΡ 3
13. Σάντερλαντ 2
14. Νόριτς 2
15. Σουόνσι 2
16. Φούλαμ 1
17. Άρσεναλ 1
18. Γουέστ Μπρομ 0
19. Μπλάκμπερν 0
20. Τότεναμ 0*

* Με παιχνίδι λιγότερο

Επόμενη αγωνιστική

Άρσεναλ-Σουόνσι
Έβερτον-Άστον Βίλα
Στόουκ-Λίβερπουλ
Μάντσεστερ Σίτι-Γουίγκαν
Σάντερλαντ-Τσέλσι
Γουλβς-Τότεναμ
Μπόλτον-Μάντσεστερ Γ.
Νόριτς-Γουέστ Μπρομ
Φούλαμ-Μπλάκμπερν
ΚΠΡ-Νιούκαστλ


 

Τελευταία Νέα