Πόσο άλλαξες;

Πόσο άλλαξες;

Βασίλης Παπανδρέου
Πόσο άλλαξες;

bet365

Έχουν περάσει μόλις 481 μέρες από την κορυφαία στιγμή του Ολυμπιακού της τελευταίας δεκαετίας, τον τελικό με την Μπαρτσελόνα στο Παρίσι, αλλά ο μόνος που συνεχίζει στο Λιμάνι από τη δωδεκάδα του Μπερσί είναι ο... Βασιλόπουλος κι αυτός με ερωτηματικό.

Ακόμα κι αν κάποιος διαφωνεί με τον χαρακτηρισμό του τελικού στο Final Four στο Παρίσι ως την κορυφαία στιγμή του Ολυμπιακού από το 1997 και μετά, προτάσσοντας την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας την ίδια σεζόν, που τερμάτισε οκταετή ανομβρία, η ουσία παραμένει η ίδια. Οι μοναδικοί παίκτες που συνεχίζουν στον Ολυμπιακό από τη σεζόν 2009-2010 είναι ο Βασιλόπουλος (είχε παίξει εννέα λεπτά στον τελικό με την Μπαρτσελόνα, αλλά και σε 17 από τους 22 αγώνες της Euroleague), ο Γλυνιαδάκης (ο 13ος παίκτης εκείνης της ομάδας, με μικρή συμμετοχή σε τέσσερις αναμετρήσεις), αλλά και οι τότε «μικροί» Σλούκας και Παπανικολάου (ο 14ος και 15ος του Ολυμπιακού, που έπαιξαν αθροιστικά 43 λεπτά στη διοργάνωση), που μέσα σε δύο χρόνια μεγάλωσαν, απέκτησαν εμπειρίες και αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον Ολυμπιακό, αλλά και στην Εθνική.

Η δωδεκάδα του Ολυμπιακού στον τελικό στο Παρίσι ήταν οι Παπαλουκάς, Πεν, Τσίλντρες, Βούισιτς, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης, Χαλπερίν, Κλέιζα, Μαυροκεφαλίδης, Μπέβερλι, Τεόντοσιτς, Σχορτσανίτης, ενώ στον τελικό Κυπέλλου της 20ής Φεβρουαρίου, στο παρκέ του Ελληνικού πάτησαν οι ίδιοι παίκτες με την προσθήκη του Γλυνιαδάκη στη θέση του Μπέβερλι.

Πέρασαν λοιπόν 481 μέρες και ο Ολυμπιακός έφυγε για το Καρπενήσι, με μοναδικό παρόντα σε σχέση με τη σεζόν 2009-2010 τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη, καθώς ο Βασιλόπουλος είναι τραυματίας, ενώ ο Σλούκας παρέα με τον Παπανικολάου ετοιμάζουν βαλίτσες για Λιθουανία. Το τι έγινε μέσα σε έναν χρόνο και τέσσερις μήνες που μεσολαβούν από τον τελικό στο Παρίσι, το γνωρίζουν οι περισσότεροι, με σημαντικότερη παράμετρο την απόφαση των Αγγελόπουλων να αποχωρήσουν... μένοντας.

Ο Τσίλντρες που έγινε... Πελεκάνος
Ο Σπανούλης του καλοκαιριού του 2010 είναι πλέον ο Σλούκας που επιστρέφει από τον Άρη, ο Μαυροκεφαλίδης είναι ο Χάουαρντ, ο Κλέιζα είναι ο Πρίντεζης, ο Βούισιτς (αλλά και ο Νεστέροβιτς ένα χρόνο αργότερα) είναι ο Λάζος, ο Τεόντοσιτς είναι ο Κεϊλίν Λούκας, ο Τσίλντρες είναι ο Πελεκάνος, ο Χαλπερίν είναι ο Γκετσεβίτσιους, ο Μπουρούσης είναι ο Χάινς, ενώ ο Παπαλουκάς και ο Σόφο είναι στη... Μακάμπι!

Η άλλη τεράστια διαφορά στον Ολυμπιακό εκτός από την αλλαγή προσώπων έχει να κάνει με το μπάτζετ. Λούκας (150.000 ευρώ), Σλούκας (200.000 ευρώ), Γκετσεβίτσιους (300.000 ευρώ), Κέσελ (270.000 ευρώ), Πελεκάνος (180.000), Παπανικολάου (200.000 ευρώ), Πρίντεζης (300.000), Χάουαρντ (150.000 ευρώ), Χάινς (200.000 ευρώ), Παπαδόπουλος (450.000) και Γλυνιαδάκης (170.000 ευρώ) παίρνουν μαζί περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ, όσα δηλαδή κοστίζει μόνος του ο Βασίλης Σπανούλης. Το τελευταίο προφανώς και δεν αποτελεί ευθύνη –ή ατόπημα– του ίδιου του Kill Bill, καθώς ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πριν από ένα καλοκαίρι τού... έταξε τον ουρανό με τα άστρα, προκειμένου να αλλάξει γειτονιά και να μετακομίσει από το ΟΑΚΑ στο ΣΕΦ!

Στον... ισολογισμό δεν έχουμε συμπεριλάβει τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, ο οποίος βάσει συμβολαίου θα έπαιρνε σχεδόν 1,2 εκατομμύριο ευρώ, όμως η διοίκηση του έχει προτείνει γενναίο ψαλίδι (της τάξης του 60%, ενώ εκκρεμούν και τα δεδουλευμέμα ολόκληρης της προηγούμενης σεζόν) και για την ώρα παραμένει άγνωστο αν ο 27χρονος forward, που είναι σε στάδιο αποθεραπείας, αποδεχτεί την πρόταση του Ολυμπιακού.

Όλα αυτά βέβαια μπορεί και να μη σημαίνουν τίποτα, καθώς τα τελευταία χρόνια που ο Ολυμπιακός έχει σκορπίσει δεκάδες εκατομμύρια, τα μοναδικά τρόπαια που κατέκτησε ήταν δύο κύπελλα Ελλάδας, τα οποία προφανώς δεν κατάφεραν να σβήσουν τη... δίψα στον Πειραιά. Φέτος το άγχος θα είναι λιγότερο, όπως και οι απαιτήσεις, καθώς με εξαίρεση τον Σπανούλη (2009), τον Παπαδόπουλο (2002) και τον Γλυνιαδάκη (είχε συμπληρωματικό ρόλο στον πρωταθλητή Ευρώπης 2000, Παναθηναϊκό), ουδείς από τους υπόλοιπους δέκα παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Ευρώπης ή το πρωτάθλημα Ελλάδας στην καριέρα του.

Η συνέχεια –και οι απαντήσεις– επί του Καρπενησίου και... επί του παρκέ!

 

Τελευταία Νέα