Επιστροφή στους καναπέδες!

Gazzetta team
Επιστροφή στους καναπέδες!

bet365

Το καλοκαίρι τελειώνει, τα σχολεία αρχίζουν, οι αδειούχοι επιστρέφουν στις πόλεις, αλλά μέσα στην αθλητική μιζέρια υπάρχει και ένα θετικό νέο! Eurobasket, US Open, Champions League, UEFA Cup, με Καμπιονάτο, Πριμέρα, Πρέμιερσιπ, Μπουντσεσλίγκα και ολίγη από Super League για τους... μερακλήδες.

Η αλήθεια είναι ότι για τον περισσότερο κόσμο το φετινό καλοκαίρι δεν ήταν και το πλέον ιδανικό. Η κρίση και η απογοήτευση με την οικονομική κατάσταση της χώρας από τη μία σε συνδυασμό με τη δυσοσμία που αποπνέει το ελληνικό πρωτάθλημα και την ανυπαρξία μεγάλων διοργανώσεων σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο, έκαναν αρκετούς «περίεργους» να περιμένουν πώς και πώς τον Σεπτέμβριο για να... ιδρώσουν τον καναπέ και να παραγγείλουν πίτσες.

Το gazzetta.gr παρουσιαζει το καλεντάρι του μηνα!

Λάβετε θέσεις, έτοιμοι. ΠΑΜΕ!

Δυστυχώς οι εποχές που τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα στίβου ήταν αφορμή για να μιλήσει «η αθάνατη ελληνική ψυχή» και «το αήττητο DNA του Έλληνα» ανήκουν στο παρελθόν, ωστόσο στις 27 Αυγούστου (ως τις 4 Σεπτεμβρίου) στη Νότια Κορέα θα μαζευτεί όλος ο καλός ο κόσμος του κλασικού αθλητισμού. Οι φαν του στίβου έχουν δύο μεγάλα ερωτήματα. Σε τι κατάσταση είναι ο Γιουσέιν Μπολτ, που «απείλησε» με νέο νταμπλ στα 100 και τα 200 μέτρα και πώς θα υποδεχτεί ο κόσμος –και οι συναθλήτριές της– την Κάστερ Σεμένια, την πιο αμφιλεγόμενη πρωταθλήτρια όλων των εποχών, που θα συμμετάσχει στα 800 και τα 1500 μέτρα.

Σσσς... αρχίζει

Την ίδια μέρα (27 Αυγούστου) με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου, ξεκινάει και το ελληνικό πρωτάθλημα. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ΕΠΟ, τη SuperLeague, τον Πλατινί και την UEFA, αλλά και στους κυρίους Νικητιάδη, Μπιτσαξή και Γερουλάνο.

Η Ευρώπη παίζει μπάλα

Στις 20 Αυγούστου ήταν να αρχίσει αρχίζει το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, γνωστό και ως Πριμέρα Ντιβιζιόν, αλλά η απεργία των ποδοσφαιριστών μεταθέτει την πρεμιέρα για μία (;) εβδομάδα. Μέσι, Σεσκ, Ινιέστα, Τσάβι, Πουγιόλ, Ρέγες και Πεπ από τη μία και Ζοζέ, Κριστιάνο, Μπενζεμά, Οζίλ, Σέρχιο Ράμος, Τσάβι Αλόνσο, Κασίγιας από την άλλη και στη μέση η... Σάρα Καρμπονέρο. Κι όλα αυτά, ενώ ο πρώτος τίτλος της σεζόν, το Σούπερ Καπ, έχει ήδη κριθεί με τον Μέσι και την παρέα του (το εργοστάσιο βιομηχανίας... Πόκεμον, που λέει και ο Αλέκος Θεοφιλόπουλος) να κάνουν παρέλαση στη Ράμπλα!

Το Καμπιόνατο ξεκινάει στις 27 Αυγούστου και οι Ιταλοί θα «ζεσταθούν» από νωρίς. Η πρωταθλήτρια Μίλαν υποδέχεται τη Λάτσιο του «δικού» μας Τζιμπρίλ στις 11 Σεπτεμβρίου ενώ η Νάπολι θα καεί στις 18 Σεπτεμβρίου όταν οι «Παρτενοπέι» παίξουν με Μίλαν στο Σαν Πάολο. Στα ενδιαφέροντα της Serie A και το νέο γήπεδο της Γιουβέντους, στο οποίο έχουν πουληθεί ήδη 25.000 διαρκείας και θα ανοίξει τις πύλες στις 11 Σεπτεμβρίου, όταν η Μεγάλη Κυρία θα παίξει με την Πάρμα.

Το αγγλικό πρωτάθλημα μετράει ήδη μία αγωνιστική –γεμάτη γκέλες– αλλά τα καλύτερα έρχονται. Άρσεναλ-Λίβερπουλ στις 20 Αυγούστου και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ στις 28, είναι ό,τι πρέπει για να πάρει μπροστά ο Αρσέν Βενγκέρ και να αρχίσει τις... ομορφιές με τον σερ Άλεξ. Τα ντέρμπι συνεχίζονται στις 18 Σεπτεμβρίου, όταν η Τσέλσι παίζει στο Στάμφορντ Μπριτζ με τους «Μπέμπηδες».

Η Μπουντεσλίγκα και το Σαμπιονά έχουν ήδη γράψει τα πρώτα χιλιόμετρα, σε δύο λίγκες που παραδοσιακά έχουν εκπλήξεις, ανακατατάξεις, καταποντισμούς και... πρωταθλητές από το πουθενά. Χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχουν τρεις διαφορετικοί πρωταθλητές από το 2009 στη Γερμανία και τέσσερις ομάδες που κατέκτησαν τον τίτλο στη Γαλλία την τελευταία τετραετία. Σας θυμίζει κάτι από... Ελλάδα;

Ποιος θα δει πρώτος την καρό σημαία;

Η Red Bull πάει ολοταχώς για το 1-2 με τους Φέτελ και Ουέμπερ, για να το συνδυάσει με το πρωτάθλημα κατασκευαστών και θέλει να κάνει μία ακόμη επίδειξη δύναμης στο Γκραν Πρι του Βελγίου στις 28 Αυγούστου. Θα είναι το 2ο συνεχόμενο πρωτάθλημα του 24χρονου Γερμανού πιλότου και το πρώτο της Ρενό, μετά τη διετία 2005-2006, όταν ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν... πιο γρήγορος κι από τον άνεμο.

Game Set Match

Επί μια πενταετία το US Open γνώριζε τον τελικό νικητή του πριν καν ξεκινήσει, καθώς από το 2003 ως το 2008 ο Ρότζερ Φέντερ έκανε... πλάκα στους αντιπάλους του. Ο Ελβετός πανηγύριε –κλαίγοντας– πέντε συνεχόμενες κατακτήσεις (αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού), όμως κάποια στιγμή κουράστηκε, παντρεύτηκε, έκανε παιδί και... κάπου εκεί ο Ντελ Πότρο και ο Ναδάλ είδαν φως στο τούνελ, αν και ο Τζόκοβιτς έρχεται με φόρα από το Αυστραλιανό Open και το Ουίμπλεντον και ποιος θα τον σταματήσει;
Στις γυναίκες η Κιμ Κλάιστερς έχει κάνει το 2/2 από το 2009 και πάει για το threpeat, με στόχο να γίνει η πρώτη τενίστρια μετά την Κρις Έβερτ (1975-1978) που κατακτά τρεις συνεχόμενες φορές του τουρνουά. Μάλλον η Βοσνιάκι, η Αζαρένκα, η Σαραπόβα και η Σερένα έχουν αντίθετη γνώμη.

Το φημισμένο αμερικανικό Open ξεκινάει στις 29 Αυγούστου και ως τις 11 Σεπτεμβρίου θα καθηλώσει τους φιλάθλους του τένις, που είναι και πολλοί και –πολύ– φανατικοί!

Το καλοκαίρι τελειώνει, η Εθνική αρχίζει

Στις 31 Αυγούστου ξεκινάει το Eurobasket της Λιθουανίας με την... Επίσημη Ανανεωμένη να έχει θέσει ως μεγάλο στόχο την είσοδο στην πρώτη εξάδα της διοργάνωσης, που εξασφαλίζει συμμετοχή στο Προ-Ολυμπιακό του 2012. Η Εθνική θα δώσει πέντε αγώνες για τη φάση των ομίλων στο Αλίτους (31/8-5/9) και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Βίλνιους σε έναν όμιλο έξι ομάδων (7/9-12/9) με τους πρώτους τέσσερις να παίρνουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Από τις 14 ως τις 18 Σεπτεμβρίου διεξάγονται στο Κάουνας οι προημιτελικοί (14,15/9), οι ημιτελικοί (16/9), ο μεγάλος τελικός (18/9), αλλά και οι αγώνες κατάταξης που θα στείλουν τον 3ο, τον 4ο, τον 5ο και τον 6ο του Eurobasket, στο Πουέρτο Ρίκο για το ΠροΟλυμπιακό τουρνουά του 2012. Για όσους έχουν αμφιβολίες για την Εθνική, δείτε τη διαφήμιση της ΕΡΤ και. θυμηθείτε γιατί ήταν, είναι και θα είναι η Επίσημη Αγαπημένη!

Ώρα Ελλάδας και Euro

Ήταν κάποτε μια Εθνική που ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ποδόσφαιρο. Μπορεί να έχουν περάσει μόλις 7 χρόνια από τότε και να μοιάζουν με. 17, αλλά αυτή η Εθνική μας έχει επιτρέψει να πιστεύουμε στα θαύματα. Η Ελλάδα παίζει στις 2 Σεπτεμβρίου με το Ισραήλ και στις 6 Σεπτεμβρίου με τη Λετονία σε δύο αποφασιστικούς εκτός έδρας αγώνες, που αν ολοκληρωθούν με νίκη για την ομάδα του Σάντος, θα είμαστε με το ένα πόδι στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας ως... πρώην πρωταθλητές Ευρώπης. Καλό ακούγεται!

Το κύπελλο με τα μεγάλα αυτιά

Στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου ξεκινάει το Champions League που επισκιάζει –δικαίως– οποιαδήποτε άλλη αθλητική δραστηριότητα, της Επίσημης Αγαπημένης εξαιρουμένης, που τη μέρα εκείνη ενδέχεται να παίζει στον προημιτελικό του Eurobasket. Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ, Μπάγερν, Σίτι, Μίλαν, Ρεάλ, Νάπολι, Ίντερ, Μαρσέιγ, Άγιαξ, Άρσεναλ, Τσέλσι, Πόρτο και... Ολυμπιακός μπαίνουν στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του πλανήτη με στόχο τον τελικό της 19ης Μαΐου στην Αλιάνζ Αρίνα του Μονάχου.

«Μικρό» Champions League

Οι όμιλοι του UEFA Cup ξεκινούν στις 15 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή –ελπίζουμε– του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και το θαύμα του Παναθηναϊκού σε μια διοργάνωση που θα ρίξει αυλαία στις 9 Μαΐου στο Βουκουρέστι. Δεν είναι και μακριά η Ρουμανία. Ό,τι πρέπει για μια εκδρομή 20.000 Ελλήνων φιλάθλων. Το μόνο που λείπει είναι να δηλώσει ο Μπόλονι πως «το γεγονός ότι ο τελικός γίνεται στη Ρουμανία είναι κίνητρο για τον ΠΑΟΚ».


Το αναλυτικό καλεντάρι

21 Αυγούστου

Τουρνουά Μπάμπεργκ
Ελλάδα-Βέλγιο (15:30)
Γερμανία-Τουρκία (18:15)

22 Αυγούστου+++

23 Αυγούστου

Τουρνουά Ακρόπολις
Ιταλία - Βουλγαρία
Ελλάδα - Πανεπιστήμιο Μπρίγκαμ Γιανγκ

Champions League
Πλέι οφ πρώτοι επαναληπτικοί

24 Αυγούστου

Τουρνουά Ακρόπολις
Πανεπιστήμιο Μπρίγκαμ Γιανγκ - Ιταλία
Ελλάδα-Βουλγαρία

Champions League
Πλέι οφ πρώτοι επαναληπτικοί

25 Αυγούστου

Τουρνουά Ακρόπολις
Βουλγαρία - Πανεπιστήμιο Μπρίγκαμ Γιανγκ
Ελλάδα - Ιταλία

Champions League
Κλήρωση φάσης ομίλων

Europa League
Πλέι οφ επαναληπτικοί

Playoffs UEFA Cup
Δυναμό Τιφλίδας - ΑΕΚ (19:05)
Καρπάτι - ΠΑΟΚ (21:00)
Παναθηναϊκός - Μακάμπι (20:15)

26 Αυγούστου

Europa League
Κλήρωση φάσης ομίλων

Ποδόσφαιρο
Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ
Μονακό

27 Αυγούστου

1η αγωνιστική Super League
ΟΦΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (19:15)
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (19:15)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΑΒΑΛΑ (21:30)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΡΗΣ (21:30)

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, Νταεγού
Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων ανδρών Υδατοσφαίρισης, Βόλος (έως 4/9)

Ευρωπαϊκό Ποδόσφαιρο


Πρεμιέρα Ισπανικού Πρωταθλήματος
Πρεμιέρα Ιταλικού Πρωταθλήματος
4η αγωνιστική Γερμανικού Πρωταθλήματος
4η αγωνιστική Γαλλικού Πρωταθλήματος

28 Αυγούστου


1η αγωνιστική Σούπερλιγκ
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (19:15)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (19:15)
AEK - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (21:30)
ΠΑΟΚ - SKODA ΞΑΝΘΗ (21:30)

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

Γκραν Πρι Βελγίου

29 Αυγούστου
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

US Open

30 Αυγούστου
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

US Open

31 Αυγούστου
Eurobasket 2011
Ελλάδα - Βοσνία (18:00)

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

US Open

1 Σεπτεμβρίου

Eurobasket 2011
Ελλάδα - Α' ομάδα προκριματικών (18:00)

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

US Open

2 Σεπτεμβρίου

Προκριματικά Euro 2012
Ισραήλ - Ελλάδα (15:05)

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

US Open

3 Σεπτεμβρίου

Eurobasket 2011
Ελλάδα - ΠΓΔΜ (18:00)

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

US Open

4 Σεπτεμβρίου
Eurobasket 2011
Ελλάδα - Μαυροβούνιο (18:00)

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου
Moto GP, Σαν Μαρίνο

US Open

5 Σεπτεμβρίου

Eurobasket 2011
Ελλάδα - Κροατία (18:00)

US Open

6 Σεπτεμβρίου

Προκριματικά Euro 2012
Λετονία - Ελλάδα (20:30)

US Open

7 Σεπτεμβρίου

Eurobasket 2011

2η φάση Ομίλων

US Open

8 Σεπτεμβρίου

Eurobasket 2011
2η φάση Ομίλων

US Open
Diamond League, Ζυρίχη
WRC, Αυστραλίας

9 Σεπτεμβρίου

Eurobasket 2011
2η φάση Ομίλων

US Open

10 Σεπτεμβρίου

Eurobasket 2011
2η φάση Ομίλων

Βόλεϊ
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών, Αυστρία & Τσεχία (έως 18)
US Open

11 Σεπτεμβρίου

Eurobasket 2011
2η φάση Ομίλων

2η αγωνιστική Super League
SKODA ΞΑΝΘΗ - AEK
ΑΡΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΟΚ
ΚΑΒΑΛΑ - ΟΦΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ευρωπαϊκό Ποδόσφαιρο
2η αγωνιστική Ιταλικού Πρωταθλήματος
2η αγωνιστική Ισπανικού Πρωταθλήματος
5η αγωνιστική Γερμανικού Πρωταθλήματος
5η αγωνιστική Γαλλικού Πρωταθλήματος

Γκραν Πρι Ιταλίας

Στίβος

Διεθνές μίτινγκ , Βερολίνου
Διεθνές μίτινγκ , Ριέτι-Ιταλία

US Open

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων Υδατοσφαίρισης, Ριέκα-Κροατία (έως 18)


12 Σεπτεμβρίου


Eurobasket 2011
2η φάση Ομίλων

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής * ελευθερας Α/Γ, Τουρκία (έως 18)

13 Σεπτεμβρίου


Champions League
1η Αγωνιστική

14 Σεπτεμβρίου


Eurobasket 2011
Προημιτελικοί

Champions League
1η Αγωνιστική

15 Σεπτεμβρίου

Eurobasket 2011
Προημιτελικοί
Ημιτελικός - Αγώνες Κατάταξης

UEFA Cup
1η Αγωνιστική

16 Σεπτεμβρίου


Eurobasket 2011
Ημιτελικός - Αγώνες Κατάταξης

Diamond League, Βρυξέλλες

17 Σεπτεμβρίου

Eurobasket 2011
Αγώνας Κατάταξης

Ευρωπαϊκό Ποδόσφαιρο
5η αγωνιστική Γερμανικού Πρωταθλήματος
6η αγωνιστική Γαλλικού Πρωταθλήματος

Στίβος

Ευρωπαϊκό Κύπελλο συλλόγων εφήβων-νεανίδων

18 Σεπτεμβρίου

Eurobasket 2011
Μεγάλος Τελικός - Μικρός Τελικός

Moto Gp, Αραγονίας

3η αγωνιστική Super League
A.E.K. - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΑΡΗΣ - ΚΑΒΑΛΑ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΟΦΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ευρωπαϊκό Ποδόσφαιρο
3η αγωνιστική Ιταλικού Πρωταθλήματος
3η αγωνιστική Ισπανικού Πρωταθλήματος

 

Τελευταία Νέα