Διαχείριση της νίκης και της τύχης

Διαχείριση της νίκης και της τύχης

Αλέξανδρος Λυμπέρης Αλέξανδρος Λυμπέρης
Διαχείριση της νίκης και της τύχης

bet365

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του για την τύχη και το ριζικό του ΠΑΟΚ κόντρα στην Καρπάτι, που τον οδηγεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

«Αν έχεις τύχη διάβαινε, και ριζικό περπάτα» λέει ο θυμόσοφος λαός και έχει δίκιο. Ο ΠΑΟΚ απέδειξε το βράδυ της Πέμπτης ότι και τύχη διαθέτει και ριζικό και μπορεί να προχωρήσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Δικέφαλος απέδειξε το βράδυ της Πέμπτης ότι και τύχη διαθέτει και ριζικό για επαναλάβει την περσινή του επιτυχημένη πορεία στην ευρωπαϊκή διοργάνωση που συμμετέχει. Στο κάτω-κάτω, στο ποδόσφαιρο όπως και στη ζωή χωρίς τύχη δεν μπορείς να πετύχεις απολύτως τίποτε.

Η καθαρή νίκη του Δικεφάλου με τα υπέροχα γκολ των Αθανασιάδη και Λίνο τον καθιστά φαβορί για πρόκριση. Ωστόσο την ερχόμενη Πέμπτη στην Ουκρανία η αποστολή του μόνο εύκολη δεν θα είναι.

Η Καρπάτι απέδειξε στην Τούμπα ότι είναι σοβαρή ευρωπαϊκή ομάδα με επιθετικές αρετές, αυξημένο αγωνιστικό ρυθμό (λόγω της προόδου που παρουσιάζει το ουκρανικό πρωτάθλημα) καλή ψυχολογία και σωστά καθοδηγούμενη από τον πάγκο της.

Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να προσαρμοστεί στα δεδομένα του παιχνιδιού. Η κακή αμυντική λειτουργία, τα κενά στη μεσαία γραμμή και τα ατομικά λάθη των παικτών έδωσαν το δικαίωμα στους Ουκρανούς να καρδιοχτυπήσουν την Τούμπα στο ξεκίνημα του αγώνα με τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και έχασαν.

Η ομάδα του Μπόλονι στην πρώτη ουσιαστικά απόπειρα να απειλήσει την αντίπαλη εστία, σκόραρε και άλλαξε τη ροή του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ πήρε κεφάλι στο σκορ αλλά και πέτυχε σημαντικό ψυχολογικό χτύπημα στους αντιπάλους του που δεν κατάλαβαν πώς έγινε το 1-0 ενώ οι ίδιοι πίεζαν ασφυκτικά την εστία του Κρέσιτς.

Το ευτυχές είναι ότι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διατηρήσουν το σκορ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στον Μπόλονι να δώσει σαφείς οδηγίες στα αποδυτήρια για τη διαχείριση του αγώνα.

Η μεθοδολογία του τεχνικού ηγέτη του ΠΑΟΚ είχε αποτέλεσμα, καθώς η ομάδα του δίνοντας έμφαση στην ανασταλτική λειτουργία (για να το πετύχει αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο η αγωνιστική άνοδος των Φωτάκη και Αρίας) περιόρισε τη δράση των Ουκρανών που είδαν νωρίς-νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο να παραβιάζεται για δεύτερη φορά η εστία τους από την ωραία ενέργεια του Ετό και την άψογη εκτέλεση του Λίνο.

Το τελικό σκορ αποτελεί τεράστιο αβαντάζ για τον Δικέφαλο, ο οποίος θεωρώ δεδομένο ότι θα παρουσιαστεί σαφώς καλύτερος στον επαναληπτικό. Η βραδιά στο Λβιβ θα είναι δύσκολη, αλλά η εμπειρία των παικτών του Δικεφάλου σε συνδυασμό με τα πλάνα που θα καταστρώσει ο Μπόλονι θα αποτρέψουν δυσάρεστες καταστάσεις και θα προσφέρουν στην ομάδα την πολυπόθητη πρόκριση.

Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ είναι να διαχειριστεί σωστά και τη νίκη και την τύχη του. Η ομάδα σκόρπισε ικανοποίηση με το 2-0, παράλληλα όμως προβλημάτισε με τη λειτουργία της (κυρίως στο α΄ ημίχρονο) τόσο στη μεσαία όσο και στην αμυντική γραμμή. Αν θεωρήσουμε ότι η εικόνα του Δικεφάλου οφείλεται στην έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού και στην κακή μέρα κάποιων παικτών το πρόβλημα είναι πολύ μικρό. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει πρόβλημα στο οποίο οφείλει να βρει τρόπο ο Μπόλονι να λύσει ενόψει όχι μόνο της ρεβάνς στην Ουκρανία αλλά της έναρξης του πρωταθλήματος.

Υ. Γ. Ο Αθανασιάδης επιβεβαιώνει ότι διαθέτει το ένστικτο του εκτελεστή. Δικαιωματικά καθιερώνεται στην κορυφή της επίθεσης και δύσκολα θα χάσει τη θέση του ακόμα και όταν επιστρέψει ο Σαλπιγγίδης (που μπορεί να αγωνιστεί και στα πλάγια) ή όταν αποκτηθεί ο επιθετικός που αναζητά ο ΠΑΟΚ στη μεταγραφική αγορά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αλέξανδρος Λυμπέρης
Αλέξανδρος Λυμπέρης

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή τον Οκτώβριο του 1969, παρά το γεγονός ότι η καταγωγή έχει σχέση με τον ωραιότερο χειμερινό προορισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα Γρεβενά. Στην διάρκεια των μαθητικών του χρόνων έμαθε να εκτιμά δυο χρώματα. Το άσπρο της ελπίδας, που φωλιάζει στην ψυχή κάθε Έλληνα ως κρυφή ελπίδα κόντρα στο μαύρο του πένθους για τις αλησμόνητες πατρίδες.

Μαζί με τον μικρότερο αδελφό του μεγάλωσαν κρατώντας ανοιχτή την μπαλκονόπορτα του δωματίου τους τα Κυριακάτικα μεσημέρια περιμένοντας να ακούσουν τις ιαχές των οπαδών του ΠΑΟΚ απο την Τούμπα που σκέπαζαν την Θεσσαλονίκη σαν μαγικό πέπλο, σε κάθε γκολ.

Από το δημοτικό προτιμούσε κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο να ρίχνει κλεφτές ματιές στα ΣΠΟΡ του Βορρά ( γεγονός που απέφερε ατέλειωτες τιμωρίες ) χωρίς να ξέρει ότι η ιστορικότερη εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας θα σημάδευε αργότερα την ζωή του. Μαθητής στην 1η τάξη του λυκείου το 1985 είχε την πρώτη του εμπειρία με την έντυπη δημοσιογραφία. Που αλλού; Στα ΣΠΟΡ του Βορρά. Το φλερτ που ξεκίνησε ένα απόγευμα Δευτέρας ( λίγο πριν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του ) εξελίχθηκε σε θυελλώδη έρωτα και γάμο.

Το 2002 εγκατέλειψε το επαγγελματικό του «σπίτι» ( και το φέρει βαρέως ) για την εφημερίδα METROSPORT για να επιστρέψει το Νοέμβριο του 2008 αναλαμβάνοντας την διεύθυνση της εφημερίδας που θεωρεί οικογένεια του. Από τον Δεκέμβριο του 2009 ανέλαβε και την διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού SPORT 103 FM ενώ τηλεοπτικά στεγάζεται από το 1990 στην Δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100.

Στα χρόνια που κύλησαν από το 1985 εργάστηκε σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά και με τη βοήθεια του Θεού ( όπως λέει ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία ) κατάφερε να επιβιώσει στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία - ζούγκλα που χαρακτηρίζεται από ανθρώπους που έχουν αναγάγει την απάτη σε επιστήμη. Αντέχει ακόμα.