Σήμα τέλους στην ΕΤ1

Gazzetta team
Σήμα τέλους στην ΕΤ1

bet365

H «βόμβα» ανακοινώθηκε καθώς το κλείσιμο της ΕΤ1 και της Ραδιοτηλεόρασης, συγχωνεύσεις στο ραδιόφωνο, έμφαση στο Διαδίκτυο και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας περιλαμβάνονται στο σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση.

Όπως τόνισε ο κ. Μόσιαλος, η κυβέρνηση προχωρά σε «ριζική αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση και την αντικειμενική πληροφόρηση» τονίζοντας ότι «θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί ως προς τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης». Ο κ. Μόσιαλος είπε ότι η ΝΕΤ και η ΕΤ3 θα απορροφήσουν τις ποιοτικές εκπομπές της ΕΤ1 όπως το «Ουράνιο Τόξο» και τα ντοκιμαντέρ. Πάντως πρόσθεσε ότι οι υπάλληλοί της θα απορροφηθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Επίσης ανακοίνωσε ότι αναβαθμίζεται η ΕΡΑ Σπορ!

Για την τηλεόραση

Στο επίπεδο της τηλεόρασης, ο κ.Μόσιαλος μίλησε για δημόσιο και όχι κομματικό λόγο, αύξηση του ποιοτικού προγράματος με έμφαση στους Έλληνες παραγωγούς και την ελληνική παραγωγή. Οι πόλοι πλέον είναι η ΝΕΤ και η ΕΤ3, η οποία θα αναβαθμιστεί σε πανελλαδικής εμβέλειας περιφερειακό κανάλι με έμφαση στον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και τον αθλητισμό. Η ΕΤ3 θα αναλάβει ουσιαστικά το ρόλο της ΕΤ1, η οποία πλέον καταργείται!

Επίσης καταργούνται τα ψηφιακά κανάλια «Σινέ+» και «Σπορτ+». Αντίθετα, θα αναβαθμιστεί το «Πρίσμα», ενώ θα υπάρξουν συμπράξεις με τα ιδιωτικά κανάλια. Για την ΕRT World θα υπάρξει αναβάθμιση της ποιότητάς του με έμφαση στον πολιτιστικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Τα προγράμματα των καναλιών που καταργούνται θα ενσωματωθούν στα προγράμματα της ΝΕΤ και της ΕΤ3.

Για το ραδιόφωνο

Στο επίπεδο του ραδιοφώνου θα αναβαθμιστεί το ραδιόφωνο της ΝΕΤ, το Τρίτο Πρόγραμμα και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Προβλέπεται επίσης η συγχώνευση των 19 περιφερειακών σταθμών σε εννέα με ενιαίο πρόγραμμα, που όμως δεν θα χάσει τα τοπικά χαρακτηριστικά. Οι τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί της Θεσσαλονίκης συγχωνεύονται σε έναν, ενώ καταργούνται 15 από τους 20 πομπούς στα μεσαία. Οι πέντε διατηρούνται για εθνικούς λόγους σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Οι υπόλοιπες αλλαγές

Καταργούνται ακόμα το Ινστιτούτο Οπτικο-ακουστικών Μέσων και το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο. Η εξοικονόμηση ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως. Επίσης, κλείνει το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση» το οποίο είναι ζημιογόνο, όπως είπε ο κ. Μόσιαλος. Το ετήσιο κόστος είναι 1,2 εκατ. ευρώ το κόστος. Το προσωπικό θα αξιοποιηθεί σε άλλες υπηρεσίες της ΕΡΤ.

Το σχέδιο προβλέπει ακόμα την καταγραφή και αξιοποίηση της περιουσίας της ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, θα διατεθεί άμεσα στο υπουργείο Οικονομικών το οικόπεδο 700 στρεμμάτων της ΕΡΤ στην Περαία Θεσσαλονίκης. Το κτίριο της οδού Κατεχάκη θα παραχωρηθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Από τις αλλαγές αυτές η κυβέρνηση εκτιμά ότι από το 2012 θα υπάρξει εξοικονόμηση 8,3 εκατ. ευρώ, λόγω καλύτερης διαχείρισης. Παράλληλα, θα υπάρξει μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΡΤ, ώστε να γίνει κερδοφόρα και να αποδώσει φόρους στο Δημόσιο από το 2012. Τέλος, προβλέπεται η ενίσχυση της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής κατά 1,5% από το ανταποδοτικό τέλος και η δημιουργία ανεξάρτητης επιτροπής για τη διάθεση του ποσού.




Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα