Χαμός για Σεσκ! (vid&pics)

Χαμός για Σεσκ! (vid&pics)

Χαμός για Σεσκ! (vid&pics)

bet365

Ο Σεσκ Φάμπρεγκας υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο και 20.000 φίλοι της Μπαρτσελόνα τον περίμεναν στο «Καμπ Νόου»! «Περίμενα πολλά χρόνια αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο Καταλανός.

Αφού πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις, ο Σεσκ υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα και θα είναι κάτοικος Βαρκελώνης μέχρι το καλοκαίρι του 2016. Στη συνέχεια βρέθηκε στο «Καμπ Νόου», όπου τον αποθέωσαν περισσότεροι από 20.000 φίλοι της ομάδας!

«Περίμενα αυτή τη στιγμή για πολλά χρόνια. Είμαι μία πολύ ιδιαίτερη ημέρα για μένα, καθώς επιστρέφω μετά από 8 χρόνια. Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα μου, όμως ξέρω ότι θα τα καταφέρω. Ελπίζω να σας αφήσω με πολλές αναμνήσεις από το Καμπ Νόου», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Φάμπρεγκας, ο οποίος θα κάνει την πρώτη του προπόνηση με την Μπαρτσελόνα σήμερα (15/08) το απόγευμα.

Στη συνέχεια το νέο απόκτημα της Μπαρτσελόνα έδωσε την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου. «Ευχαριστώ όσους βοήθησαν για να γίνει αυτή η μέρα μία από τις ομορφότερες της ζωής μου. Νιώθω σαν να μην έφυγα ποτέ. Η παρουσία του Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν καθοριστική για μένα προκειμένου να έρθω και ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα και κανένας να μη μετανιώσει για την απόκτησή μου. Είναι μεγάλη η πρόκληση για μένα και ξέρω πως θα έχω να ανταγωνιστώ τους καλύτερους. Ο προπονητής είναι πολύ δίκαιος και θα προσπαθήσω να κερδίσω την εμπιστοσύνη του.

Τα πράγματα είναι διαφορετικά σε σχέση με την προηγούμενη θητεία μου στην Μπαρτσελόνα. Τώρα είμαι πολύ πιο έμπειρος. Στα 18 μου έπαιξα σε τελικό Champions League, ενώ έχω παίξει ακόμη σε τελικούς Euro και Μουντιάλ. Έχω, ωστόσο, πολλά να μάθω ακόμη από τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Σεσκ, ο οποίος θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 4.

Στη συνέχεια άφησε ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο να αγωνιστεί την ερχόμενη Τετάρτη (17/08) στον δεύτερο τελικό του Σούπερ Καπ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. «Από άποψη φυσικής κατάστασης είμαι καλά, αλλά είναι θέμα του προπονητή ποιος θα παίξει. Στόχος μου είναι να προσαρμοστώ το ταχύτερο δυνατό και να προσφέρω στην ομάδα. Αν την κάνω έστω και λίγο καλύτερη από ό,τι είναι, θα είμαι ευτυχισμένος», τόνισε.

Ο Καταλανός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Άρσεναλ και στον Αρσέν Βενγκέρ. «Είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος ο Αρσέν Βενγκέρ. Είναι σαν δεύτερος πατέρας μου, γιατί μου έδωσε τα πάντα στο ποδόσφαιρο. Δεν θα είναι ποτέ αρκετά τα λόγια μου για να τον ευχαριστήσω. Πάντα θα είναι στην καρδιά και στο μυαλό μου», σχολίασε.

Όταν πήρε τον λόγο ο αντιπρόεδρος των Καταλανών, Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου, αποκάλυψε τα οικονομικά δεδομένα της μεταγραφής, ενώ ευχαρίστησε τον παίκτη για τις οικονομικές θυσίες που έκανε. «Περιμέναμε καιρό να γίνει αυτή η μεταγραφή. Δεν ήταν τόσο απλή υπόθεση όσο περιμέναμε, αλλά τα καταφέραμε. Οι διαπραγματεύσεις άρχισαν αμέσως μετά τον τελικό του Champions League κι ολοκληρώθηκαν μόλις χθες.

Ευχαριστώ όσους συνέβαλαν σε αυτή και ειδικά τον Σεσκ που έδειξε έμπρακτα πόσο ήθελε να έρθει και θα εισπράττει ένα εκατ. ευρώ λιγότερο από όσα έπαιρνε στην Άρσεναλ. Η Μπαρτσελόνα θα δώσει στην Άρσεναλ 29 εκατ. ευρώ. Αν κατακτήσουμε δύο πρωταθλήματα κι ένα Champions League με τον Σεσκ, θα δώσουμε επιπλέον 5 εκατ. ευρώ. Από 2 εκατ. ευρώ για κάθε πρωτάθλημα και 1 για το Champions League. Το συμβόλαιό του είναι πενταετούς διάρκειας και περιλαμβάνεται ρήτρα 200 εκατ. ευρώ».

 

Τελευταία Νέα