«Θα κάνει την διαφορά»!

«Θα κάνει την διαφορά»!

Νίκος Αθανασίου
«Θα κάνει την διαφορά»!

bet365

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Εθνικής Πορτογαλίας U-21 και μεγάλη δόξα του παρελθόντος, Ρουί Ζόρζε, αναλύει και... αποθεώνει τον Αντρέ Κάστρο που βρίσκεται μια ανάσα από τον Παναθηναϊκό, μιλώντας στο gazzetta.gr!

Οι... συστατικές επιστολές για τον Αντρέ Κάστρο είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικές για την επιλογή του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο διεθνής μέσος της Πόρτο αποτελεί εξαιρετική περίπτωση για τον Παναθηναϊκό και όποιος τον γνωρίζει καλά μόνο «μέλι» έχει να καταθέσει για τον 23χρονο μέσο που περιμένει στο... ακουστικό του για να έρθει στην Αθήνα και να υπογράψει τον δανεισμό του στο «τριφύλλι».
Μία από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές φυσιογνωμίες του πορτογαλικού ποδοσφαίρου την τελευταία δεκαπενταετία(45 συμμετοχές στην Εθνική, τεράστια καριέρα σε Πόρτο και Σπόρτινγκ Λισαβώνας) και προϊόν των ακαδημιών της Πόρτο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός U21 της Εθνικής Πορτογαλίας, Ρουί Ζόρζε, μίλησε στο gazzetta.gr για το... πουλέν του Φερέιρα, αναλύοντας τον Κάστρο. Ο 38χρονος τεχνικός στάθηκε στην τακτική παιδεία του ποδοσφαιριστή των «δράκων», ξεκαθαρίζοντας πως ο μικρός είναι σε θέση να κάνει την διαφορά στον άξονα του Παναθηναϊκού.
ΤΑΚΤΙΚΗ
«Ίσως είναι το πιο δυνατό του σημείο. Στις χρονιές που αγωνίστηκε μακριά από την Πόρτο και με αποκορύφωμα την περυσινή του παρουσία στην Χιχόν έδειξε ότι διαθέτει εξαιρετική τακτική παιδεία. Ξέρει πως να κινηθεί στον χώρο, που πρέπει να βρίσκεται και τι να κάνει με την μπάλα στα πόδια. Είναι ένα προσόν που βοηθά κάθε ποδοσφαιριστή. Ειδικά σε μια τόσο σημαντική θέση μέσα στο γήπεδο, εκείνη του κεντρικού μέσου. Κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο, έχοντας ισορροπία άναμεσα στο δημιουργικό και το ανασταλτικό κομμάτι».
ΜΥΑΛΟ & ΤΑΧΥΤΗΤΑ
«Αν και δεν είναι τόσο γρήγορος, διαθέτει πολύ γρήγορη σκέψη. Η ταχύτητα εξάλλου δεν είναι το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να έχει ένας κεντρικός μέσος. Δεν μιλάμε για έναν εξτρέμ που πρέπει να είναι γρήγορος. Στην θέση που αγωνίζεται η ταχύτητα στη σκέψη είναι κομβική. Και ο Αντρέ διαθέτει αυτό το στοιχείο, το οποίο τον βοηθά να κερδίζει χρόνο και να μην φαίνεται το γεγονός πως δεν είναι και τόσο γρήγορος».
ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ
«Οι μεταβιβάσεις του είναι πολύ ποιοτικές. Διαθέτει πολύ καλή μακρινή μπαλιά και κάθετη πάσα που μπορεί να δημιουργήσει πολλούς κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα και τις σωστές προϋποθέσεις για το γκολ. Δύσκολα θα κάνει λάθος στη πάσα ακόμη και αν πιέζεται ασφυκτικά από τον αντίπαλο».
ΣΟΥΤ
«Δοκιμάζει συχνά τα πόδια του από μέση απόσταση. Είναι δυνατός σε αυτό το κομμάτι και μπορεί να δώσει λύσεις από μακριά».
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙΡΑ
«Από την στιγμή που μπορεί να διεκδικήσει θέση στην Πόρτο, νομίζω ότι το ίδιο θα κάνει και στον Παναθηναϊκό, που όλοι γνωρίζουμε πόσο μεγάλος σύλλογος είναι. Το σημαντικό για τον Κάστρο είναι να παίρνει παιχνίδια στα πόδια του και να συνεχίσει να δείχνει την ίδια εικόνα των προηγούμενων ετών. Είναι ένα σημαντικό βήμα ο Παναθηναϊκός και νομίζω πως θα κάνει την διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Σίγουρα ο Φερέιρα που τον διάλεξε γνωρίζει πολύ καλά τι μπορεί να πάρει από τον Κάστρο μέσα στον αγωνιστικό χώρο».
ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ
«Βρίσκεται στον σωστό δρόμο για την καθιέρωση. Κατάφερε στα 23 του να εξαργυρώσει την παρουσία του στην Ισπανία και να κληθεί στη πρώτη ομάδα. Είναι ένα πολύ καλό σημάδι για το μέλλον. Στην Πορτογαλία υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί μέσοι αλλά αν ο Κάστρο συνεχίσει έτσι, σίγουρα μια μέρα θα μπορέσει να καθιερωθεί στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα