Έτσι και στην πρεμιέρα (video)

Έτσι και στην πρεμιέρα (video)

Αντώνης Κατσίκης
Έτσι και στην πρεμιέρα (video)

bet365

Σίγουρα δεν είναι φαβορί για μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Ούτε και για "εισιτήριο" για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως και να έχει, όμως, αυτή η Εθνική αρέσει πολύ, νικώντας 87-62 την Βοσνία!

Η ομάδα του Ηλία Ζούρου ήταν εντυπωσιακή κόντρα στη Βοσνία (87-62), έκανε το "πέντε στα πέντε" στα φιλικά και σκόρπισε και πάλι χαμόγελα. Κορυφαίος για τη "γαλανόλευκη" ο Αντώνης Φώτσης (15π). Για τους Βόσνιους, τους οποίους θα αντιμετωπίσουμε στην πρεμιέρα μας στο Ευρωμπάσκετ, ο Κικάνοβιτς (12π) ήταν ο μόνος που ξεχώρισε.

Το ματς

Η Εθνική μας... ξέχασε να μπει στο ματς, γι' αυτό και στα πρώτα τρία λεπτά είχε μόλις δύο πόντους (καλάθι του Μπουρούση). Όταν, όμως, ο αρχηγός, Αντώνης Φώτσης, έδωσε το σύνθημα, η ομάδα πήρε μπροστά και εξαφανίστηκε (13-2) με τον φόργουορντ της Αρμάνι Τζινς Μιλάνο να κάνει ό,τι θέλει μέσα στο παρκέ. Οι Βόσνιοι αντέδρασαν (14-9) με Ντόμερκαντ και Τελέτοβιτς, αλλά ο Φώτσης βρήκε βοήθειες από Ξανθόπουλο, Σλούκα και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με την Εθνική μπροστά 21-11.

Ο Κώστας Σλούκας συνέχισε την εξαιρετική του δουλειά και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου. Είχε μάλιστα και συμπαραστάτη έναν συνονόματο (σ. Κουφό) και έτσι η διαφορά έφτασε στο +19 (37-18) και την ομάδα να αποδίξει εξαιρετικό μπάσκετ. Με πολύ καλή άμυνα και καλές επιλογές στην επίθεση, η ομάδα του Ηλία Ζούρου έκλεισε με την Εθνική 41-25.

Η Εθνική μας δεν άφησε το πόδι από το γκάζι ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο. Σλούκας, Φώτσης και Μπουρούσης έκαναν ό,τι ήθελαν την άμυνα των Βόσνιων, η διαφορά ήταν σταθερά πάνω από τους 20 πόντους στην τρίτη περίοδο η οποία τελείωσε με την ομάδα του Ηλία Ζούρου μπροστά στο σκορ με 69-44.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, το ξεκίνημα θύμιζε εκείνο του πρώτου δεκαλέπτου και έτσι ο Ηλίας Ζούρος χρειάστηκε να βάλει τις φωνές στους παίκτες του. Γεγονός που τους... ξύπνησε με αποτέλεσμα Κουφός, Σλούκας και Καϊμακόγλου να κάνουν σπουδαία δουλειά στην τελευταία περίοοδο και η Εθνική να φτάνει ακόμη και στο +30 (87-57) για να τελειώσει το ματς

Δεκάλεπτα: 11-21, 25-41, 44-69, 62-87

Εθνική Ελλάδος (Ζούρος): Βασιλειάδης 4, Μπουρούσης 9, Ζήσης 2, Ξανθόπουλος 5, Φώτσης 15, Παπανικολάου 10, Μαυροειδής 2, Κουφός 13, Βουγιούκας, Καϊμακόγλου 11, Σλούκας 12, Μπράμος 4.

Βοσνία: Γκόρντιτς 7, Νέσοβιτς 2, Ίκονιτς 4, Μπάβτσιτς 3, Κικάνοβιτς 12, Τελέτοβιτς 7, Κάπελαν 8, Ντέντοβιτς 4, Μπαϊράμοβιτς 2, Χότζιτς 5, Ντόμερκαντ 8.

*Εκτός έμειναν οι Πατ Καλάθης, Κώστας Χαραλαμπίδης, Βαγγέλης Μάντζαρης και Νικ Καλάθης.

 

Τελευταία Νέα