Βόμβα Μαγκέτι στον ΠΑΟΚ!

Βόμβα Μαγκέτι στον ΠΑΟΚ!

Gazzetta team
Βόμβα Μαγκέτι στον ΠΑΟΚ!

bet365

Απίστευτο, αλλά αληθινό! Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, ο μεγάλος ΝΒΑer Κόρεϊ Μαγκέτι είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ με ένα deal που θα κάνει πάταγο.

Έτοιμος να κλείσει τη μεταγραφή του καλοκαιριού είναι ο ΠΑΟΚ που βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον 32χρονο γκαρντ, Κόρεϊ Μαγκέτι που έχει 12 χρόνια καριέρας στο ΝΒΑ με μοναδικές επιδόσεις.

Ο Μαγκέτι είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης των Σάρλοτ Μπομπκατς (η ανταλλαγή του ολοκληρώθηκε λίγο πριν την επιβολή του λοκ άουτ) και σύμφωνα με το συμβόλαιο έχει λαμβάνειν στο ΝΒΑ, την προσεχή σεζόν θα λάβει 10.200.000 δολάρια!!!

Παρόλα αυτά, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία μαζί του θέλοντας να προκαλέσει σοκ στην μπασκετική κοινωνία. Ο «δικέφαλος» δεν μπορεί φυσικά να καλύψει τις απαιτήσεις του, αλλά το ζήτημα του ερχομού του στη Θεσσαλονίκη δεν είναι οικονομικό. Το σίγουρο είναι ότι η είδηση, που ήδη κάνει το γύρο των αμερικανικών sites, για τις συζητήσεις του ΠΑΟΚ με τον Μαγκέτι, δεν αποτελεί σενάριο... θερινής νυκτός, αλλά συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες επιτυχίας, όσο δύσκολη κι αν φαντάζει μια τέτοια μετεγγραφή!

Το λοκ άουτ στο ΝΒΑ έχει ακινητοποιήσει τους Αμερικάνους που θέλουν να συνεχίζουν να αγωνίζονται και ο ΠΑΟΚ του προσφέρει μια χρυσή ευκαιρία να το κάνει στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης συμμετέχοντας μάλιστα στα προκριματικά της Ευρωλίγκας.

Ο μεγάλος στόχος των Θεσσαλονικών είναι να προκριθούν στους ομίλους της διοργάνωσης, κάτι που δεν είναι και τόσο εύκολο, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με τη Γαλατασαράι. Τα δεδομένα όμως, αλλάζουν με μια μεταγραφή όπως αυτή του Μαγκέτι.

Η διοίκηση θέλει να δώσει στον κόσμο το κίνητρο να στηρίξει την ομάδα και να τη βοηθήσει στην προσπάθεια εξυγίανσης που κάνει και ο ερχομός ενός τόσο μεγάλου ονόματος στην Πυλαία θα ξεσηκώσει όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι η θέληση του «δικεφάλου» να κάνει πάταγο είναι τέτοια ώστε ακόμα και αν δεν οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τον Μαγκέτι (παρά το ότι οι συζητήσεις είναι προχωρημένες), υπάρχουν στα σκαριά και άλλα μεγάλα ονόματα ΝΒΑer!

Ας επικεντρωθούμε όμως στον Μαγκέτι και μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της καριέρας και του χαρακτήρα του.

* Στις 12 Νοεμβρίου του 2011 θα κλείσει τα 32.

* Έχει ύψος 1,98 και ζυγίζει -σε περιόδους αγωνιστικής δράσης- 102 κιλά

* Με τα 10,2 εκατομμύρια δολάρια που παίρνει ετησίως από τους Μπακς ανήκει στη λίστα των 40 πιο ακριβοληρωμένων παικτών του ΝΒΑ. Πρώτος στη λίστα είναι ο Κόμπι Μπράιαντ (ναι, ο γνωστός, αυτός που θέλει η Μπεσίκτας) με μισθό 25.244.000 εκατομμυρίων δολαρίων.

* Έγινε το ντραφτ το 1999 από τους Σόνικς, όμως δεν έπαιξε ποτέ στο Σιάτλ, καθώς έγινε αμέσως ανταλλαγή στο Ορλάντο.

* Έχει παίξει στους Μάτζικ (1999-2000), τους Κλίπερς (2000-2008), τους Ουόριορς (2008-2010), ενώ ως το 2012 έχει συμβόλαιο με τους Μπακς.

* Από τη σεζόν 2003 ως το 2009 είχε επτά συνεχόμενες σεζόν με 16,8 πόντους μ.ο και +5 ριμπάουντ, ενώ στο διάστημα των επτά σεζόν, ουδέπότε έπαιζε λιγότερα από 30 λεπτά σε κάθε αγώνα.

* Η καλύτερη του σεζόν ήταν το 2004-2005, όταν με τη φανέλα των Κλίπερς σκόραρε 22,2 πόντους με 85,7% στις βολές, ενώ παράλληλα μετρούσε 6 ριμπάουντ, 3,4 ασίστ και 1,1 κλέψιμο σε 36,9 λεπτά ανά αγώνα, επιδόσεις που τον έκαναν τον δημοφιλέστερο Κλίπερ στο Λος Άντζελες.

* Στη σεζόν 2005-2006 έπαιξε μόλις 32 παιχνίδια, εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού στον αστράγαλο.

* Μετά από 8 σεζόν στο Λος Άντζελες μετακόμισε στο γειτονικό Όκλαντ, για λογαριασμό των Ουόριορς, όμως το το καλοκαίρι του 2010 πήρε μετεγγραφή για το Μιλγουόκι. Μετά από μόλις μία σεζόν στους Μπακς , ο Μαγκέτι έγινε παίκτης των Μπομπκατς της... Αυτού Αερινότητας, Μάικλ Τζόρνταν, σε μια τριπλή ανταλλαγή την ημέρα του draft, καθώς οι Μπακς πήραν τον Στίβεν Τζάκσον, τον Σον Λίβινγκστον, τον Μπένο Ούντριχ και τον ρούκι, Τομπάιας Χάρις, οι Κινγκς απέκτησαν τον Τζον Σάλμονς και τον ρούκι Τζίμερ Φρεντετ, ενώ οι Μπομπκατς πήραν -εκτός από τον Μαγκέτι- τον ρούκι Μπισμάκ Μπιγιόμπο.

* O Μαγκέτι είναι ο παίκτης που έχει σουτάρει (3477) και έχει ευστοχήσει (2874) στις περισσότερες βολές στην ιστορία των Κλίπερς.

* Έχει σκοράρει 39 πόντους μια φορά στην καριέρα του (εναντίον των μισητών Λέικερς το 2007), ενώ δύο φορές έχει ευστοχήσει σε 19 βολές και έχει παίξει... 49 λεπτά!

* Πέρσι, σε μια από τις πιο μέτριες -για τα δικά του δεδομένα- σεζόν της καριέρας του, σκόραρε 12 πόντους ανά αγώνα με τη φανέλα με των Μπακς, με 3,6 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ σε 20.9 λεπτά μέσο όρο.

* Θεωρείται ένας από τους πιο αυθεντικούς σκόρερ του ΝΒΑ, καθώς σκοράρει (και σουτάρει) κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

* Το 2001 πήρε μέρος στο διαγωνισμό καρφωμάτων του All Star Game.

* Διατηρεί το δικό του καμπ για μπάσκετ στο Λος Άντζελες, που ονομάζεται "Corey Maggette Flight 50 Basketball Camp" και φιλοξενεί 600 παιδιά, ενώ το 2010 κέρδισε το τίτλο του καλύτερης μπασκετικής κατασκήνωσης στην Αμερική, το περίφημο "NBA Player's Best Camp Award".

* Το 2006 ίδρυσε τη φιλανθρωπική οργάνωη "Corey Cares Foundation", που βοηθάει άπορα παιδιά απ' όλη την Καλιφόρνια να βρουν διεξόδους στον αθλητισμό.

* Αν τελικά πάρει το αεροπλάνο για τη Θεσσαλονίκη και γίνει παίκτης του ΠΑΟΚ, είναι ικανός να κάνει τους φιλάθλους της ομάδας να ξεχάσουν ακόμα και τον...Κλιφ Λέβινγκστον!

Υγ: Δείτε το τελευταίο βίντεο!!! Ο Μαγκέτι κάνει 6 φορές βήματα στην ίδια φάση, σε ένα από τα δημοφιλέστερα bloopers στην ιστορία του ΝΒΑ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα