Πειραιάς-Πλατεία!

Πειραιάς-Πλατεία!

bet365

Είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια παίκτες του Πανιωνίου να φοράνε τη φανέλα του Ολυμπιακού. Τον τελευταίο καιρό αυξάνονται όμως και οι «Πειραιώτες» που ντύνονται στα κυανέρυθρα! Το gazzetta. gr αναλύει.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος που έχει αρχίσει την καριέρα του από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού (1994), αφού άγγιξε την επιστροφή του στο λιμάνι, θα συνεχίσει την καριέρα του στην… Πλατεία. Στον Πανιώνιο, όπου προπονητής είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής και προπονητής του Ολυμπιακού ο Τάκης Λεμονής. Ασφαλώς η διαδρομή του δεν ήταν απευθείας δηλαδή Ολυμπιακός- Πανιώνιος, αφού έκανε και διεθνή καριέρα (2004-09 σε Μεσίνα, Μίλαν, Ρόμα, Ασκολι, Σιένα), ενώ έπαιξε και στους ΠΑΣ Γιάννινα, Ηρακλή. Ωστόσο, μας δίνει την… ασίστ για να θυμηθούμε ποιοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού φόρεσαν μετά τη φανέλα του ιστορικού Πανιωνίου.

ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ, ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ

Οι τελευταίες πιο πρόσφατες περιπτώσεις είναι του Κώστα Μήτρογλου και του Γιώργου Γκαλίτσιου που πήγαν δανεικοί στον Πανιώνιο από τον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο για να αποχωρήσουν το καλοκαίρι, αφού βοήθησαν την ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία. Ο Μήτρογλου βέβαια ξαναδόθηκε βέβαια δανεικός, αλλά όχι στον Πανιώνιο, αλλά στον Ατρόμητο.

ΚΑΠΟΥΡΑΝΗΣ, ΜΙΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ…

Ας… ταξιδέψουμε όμως λίγο πιο παλιά:

Από τον Ολυμπιακό στον Πανιώνιο πήγε ο Γιώργος Καπουράνης το 1988, ενώ στη συνέχεια οι κυανέρυθροι τον είχαν δώσει στον Αθηναϊκό.

Απευθείας Ολυμπιακό- Πανιώνιο είχε πάει όμως και ο Θεόφιλος Καρασσαβίδης το 1997 , καθώς και ο νεαρός κίπερ Λεωνίδας Παναγόπουλος το 2010. Από τις πιο γνωστές περιπτώσεις που είναι ο Πέτρος Μίχος, που έπαιξε και στον τελικό Κυπέλλου το 1989 με τη φανέλα του Πανιωνίου (ήττα 3-1 από ΠΑΟ). Ο κεντρικός αμυντικός έκανε σπουδαία καριέρα με τον Ολυμπιακό και μετά 11 χρόνια συνέχισε στον Πανιώνιο το 1988. Επέστρεψε βέβαια ξανά στον Ολυμπιακό και έκλεισε την καριέρα του. Δεν ήταν όμως ο μόνος από τους ερυθρόλευκους που σε μεγαλύτερη ηλικία έψαχναν την… Ιθάκη τους στη Νέα Σμύρνη. Αλλωστε το ίδιο δεν συμβαίνει με τον 35χρονο Ελευθερόπουλο;

ΜΠΟΤΙΝΟΣ, ΤΟΓΙΑΣ...

Ο χαφ Βασίλης Μποτίνος μετά δύο σεζόν που αντιμετώπισε πρόβλημα στο γόνατο, συνέχισε στον Πανιώνιο το 1973. Καθόλου άσχημη η συγκομιδή του, αν και με το… σταγονόμετρο οι εμφανίσεις του: σε 7 ματς πέτυχε 3 γκολ. Άλλος ένας ποδοσφαιριστής που πήγε από τον Ολυμπιακό με ενδιάμεσο σταθμό τον Εθνικό ήταν ο αμυντικός Πέτρος Ξανθόπουλος. Πήγε στον Πανιώνιο το 1990. Αλλοι ποδοσφαιριστές είναι ο Γιώργος Τόγιας που από το 1981-87 έπαιξε στον Ολυμπιακό και από το 1991 έως το 1995 συνέχισε την καριέρα του στον Ιστορικό. Υπάρχουν ακόμη ο Τάκης Γκώνιας (1992-1996 Ολυμπιακός – 2000-2002 Πανιώνιος), ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα (1998-2001 Ολυμπιακός – 2006 Πανιώνιος), ο Λάμπρος Χούτος(1999-2004 Ολυμπιακός – 2007-2009 Πανιώνιος) και ο Βασίλης Σκούρτης, ο οποίος ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και το καλοκαίρι του 2010 πήγε στην ομάδα της Ν. Σμύρνης.

ΡΕΚΟΡ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑ-ΛΙΜΑΝΙ Ο ΑΝΑΣΤΟ

Μια άλλη περίπτωση που έχει κάνει όμως πολλές… διαδρομές Πανιωνίου- Ολυμπιακού είναι ο Νίκος Αναστόπουλος. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Πανιώνιο (1977-80) μετά πήγε στον Ολυμπιακό για 7 χρόνια και μετά την Αβελίνο, ξαναεπέστρεψε στην Πλατεία (1988-89) για να ξαναπιάσει αργότερα… λιμάνι (΄’89-‘92 και ‘93-‘94).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα